9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@whshw salı günü gelenek haline geldi
-
Bugun yayinlanabilir.Gecen sene ki sinav sali yayinlandi ama sinav pazar gunuydu.
-
@Cura, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Bugun yayinlanabilir.Gecen sene ki sinav sali yayinlandi ama sinav pazar gunuydu.
seneki*
-
Geçmiş sınavlara bakarsak temel kitapçık gün içinde erişime açılacak.
-
Sorular açıklandığında belli olur ama 70'kapatır diye düşünüyorum. Geçen senede 80 le kapatır falan diyenler olmuştu ama sorular açıklandıktan sonra bu tahminler 70-72 arasında yoğunlaşmıştı. Bu sene kişisel tahminim 70 puan 350 civarı kişinin mülakat görmesi.
-
Aklıma takılan bir soru var bilenler bir el atarsa çok sevinirim. İktisatta kayıtsızlık eğrileri ile ilgili hangisi yanlıştır dediği bir soru vardı. Cevap olarak kayıtsızlık eğrileri aynı fayda düzeyini gösterir demiş herkes... Bu cevap doğru değil mi ben mi birşey kaçırıyorum?
-
@alexistocquevill geçen senenin soruları hiç değilse kesinleşmişti bu sene cevabı net belli olmayan çok sayıda var ki bu sınavın zor olduğunu gösteriyor.
-
Arkadaşlar paylaşılan sorular var gördüm aman inanmayın adam 85 tane soru ve cevap paylaşmış bazı sorular aynı. Insanlar netlerini bence buna göre hesaplamasın aynı doğrunu 4 kez doğru sayabilirsin. Bilerek yapıldığını düşünüyorum. Yazıktır günahtır
-
@mulkiye_mektebi hocam o soruda hepimiz aynı şıklar arasında kaldık diger şık negatif olan oda yanlış gibi geldi bana ve Bi çok kişiye, kayıtsızlık gerisi aynı fayda düzeyini gösterir eger aynı egri üzerinde dese dogru fakat şıkda öle Bi ayrım yapmamış o yüzden hepsi farklı fayda düzeyini gösterir buda net yanlış oluo ben de öle yaptm ama negatif de degil evet negatif egimli ama ondada egim yk yani cevabı ÖSYM de görcez
-
@sessessc farksizlik egrisinde mrs ayni zamanda eksi delta y bolu delta x demek. Yani sonuc negatif demek. O yuzden ben cevabin sizin dediginiz gibi oldugunu dusunuyorum
-
@sessessc Hocam o soruda bence aynı kayıtsızlık yada farklı kayıtsızlık eğrileri diye belirtmesi lazımdı sorular açıklasın da ona göre itiraz etmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı
-
Kitapçık açıklansın da netlerimizi geçen seneki gibi sıralama yapalım. Aşağı yukarı bir ortalama çıkıyor göz önüne açıkçası türkçe, benim 70i geçip geçemeyeceğimi belirleyecek.
-
@NeedForYou benimde öyle Türkçeden 2 yanlış hakkım var
-
Arkadaşlar Yerel yönetimler özerklik şartı sorusunda doğru cevap şartsız bağışları belli bir proje için kullanması gerekiyor şıkkı doğru
-
@whshw Oradaki - negatif demek değil hocam yön bildiriyor esnekliklerde de hep - var mesela ama sayısal olarak negatif demiyoruz biz ona biri artarken biri azalıyor diyoruz
-
@nairu evet hocam oyle ama diğer şık cok acik bir sekilde butun farksizlik egrileri ayni faydayi gosterir diyordu. Ve ayni farksizlik egrisi seklinde bir ibare yoktu. Bende iki şık arasinda gittim geldim. Yoksa bana gore iki şıkta yanlis
-
Sorular hazirlanirken cok ozensiz davranilmis bence.Kimsenin yanlis yapmayacagi sorular sirf soru hazirlarken kullanilan ozensiz dil nedeniyle tereddut yasatiyor.
-
Ah ulan Türkçe çok can yakacak.
-
Arkadaslar, KOP sorusuna muhtemelen itirazlar olacak. Ben Nevşehir yazdım ama iptal olacağı kanısındayım. Ben de Farksizlik eğrisi sorusunun yeterince aydınlatıcı olmadığını düşünüyorum. Soruda ben "Farksizlik eğrisi negatiftir" sıkkını isaretledim. Netice de negatif olan MİO. Farksizlik eğrisi negatif egimlidir. Bir grup arkadaşta Farksizlik egrilerinin tipik olup olmamasına takılıp, başka bir sıkki isaretlemis. Çoğunluk ise Farksizlik egrilerinin aynı fayda düzeyinin temsil ettiğini yazmış. Ben o an, bu sıkki yanlış okumuştum. "Farksizlik eğrisi üzerindeki noktalar aynı fayda düzeyini gosterir" okumuştum. Dikkat etmeyip, yanlış okumuşum. Bu soru anlam karmasasi yüzünden okuyucuya hata yaptırabilir. Netice de bu sorunun iptal edilmesini beklerim. Ankara da ikamet edemediğim için itiraz edemiyorum. İtiraz süresi ne zmaan başlıyordu. Sınavdan sonra mı, sorular açıklandıktan sonra mı?
-
Ya amma abarttınız ya soruyu hatırlamayanlar herşey iptal diyor şimdiden 4 soru iptal sizin dediğinize göre ne olacak bu sınav 150 kişi amca geçecek