9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@katipcelebi1234 yanlis olani soruyordu enflasyon artarken faizi dusurmek gibi bir xevap vardi o olmasi lazim
-
@katipcelebi1234 o soruda hangisi yanlıştır diyordu. Ben enflasyon hedeflenenden yüksekse faizler düşürülür olan şıkkı işaretledim. Aslında taylor kuralıyla ilgili hiçbir bilgim yok ama enflasyon hedeflelenenden yüksekse orada enflasyonist açık var dolayısıyla para talebini azaltmak için faizlerin yükseltilmesi gerekir diye düşündüm.
-
@idarihakimmm standart tabiri yoktu
-
@Yunus1059 dostum tüketici rantı 50 demiyorum üreticinin ele geçirdiği rant 50
-
Arkadaslar herkese merhaba. Eskilerdenim ama hesabim dondurulmus sebebini bilmiyorum bunu yeni actim. Kisisel gorusum Sinav zordan ziyade kalitesizdi. Cunku sor bi sinavda sorularin cevaplari bu kadar muallakta kalmazdi. Ozellikle turkceyi turkce bilmeyen birinin hazirladigini dusunuyorum. Ve baraji tas catlasin 350-380 kisinin gecebilecegini tahmin ediyorum. Bunun yani sira 85 civari Net bekleyen arkadaslara neden bu kadar saldiriliyor anlam veremedim. Bekleyenler olabilir arkadaslar neden trollukle itham ediyorsunuz? Ben baraji ya gecerim ya gecemem. Daha once iki kere kazanmis biri olarak.
-
@IS-LM şık tam olarak neydi hatırlamıyorum ama farkızlık eğrileri farklı fayda düzeylerini yansıtır ve orjinden uzaklaştıkça fayda artar. Pozitifte demeyin lütfen doyumsuzluğu ihlal etmeyin:)
-
@gss15 hocam ben söyle okudum bütün farksızlık eğrileri aynı fayda düzeyini gösterir ...bütün farksızlık eğrileri aynı fayda düzeyini göstermez orjinden uzaklaştıkça fayda artar ... aynı eğri üzerindeki bürün noktalar demiyordu .... belki de sizin ki doğrudur ... bir açıklansa sorularda görsek
-
@katipcelebi1234 görüşürüz mrs negatif cevabı açıklansın bu yazdigimi kabak gibi yapistiracm
-
Bu sene ne çok tartışılan soru çıktı : (
-
@gss15 farksızlık eğrileri aynı faydayı gösterir gibi birşeydi ve kesinlikme kabul edilemez bir şıktı
-
@adalet açıklasa da Bi kapansa şu konular artık kimse kendinden emin değil gelen yıl saat kaçta açıklandı biliyormusunuz
-
@idarihakimmm negatiftir deyince tek eğri, Aynı fayda düzeyi deyince birden çok eğri, bunları geç in ya
-
@bozo_ 3 tane benzer cümle vardı azalınca artar artınca azalır tarzında iki zıt şık birbirini doğruluyor 3. Sü doğru cevap:)
-
Açıklandı
-
@gss15 kardeş o soru netti bizim de yanlış yaptığımız sorular var ama o soru açıktı
-
@yogunkulis +1
-
@gss15 hocam neden bu kadar kırıcı yorum yapıyorsunuz ... sonuçta cevap ne çıkarsa çıksın birinin ki doğru olacak ... olabilir deyip neden geçmiyorsunuz da insanlara kötü yorum yapıyorsunuz ... kaymakam olmaya çalışan bir insansınız ... size farklı görüşlere böyle mi tepki göstereceksiniz ... biraz saygılı olalım ben size gayet nazik davrandım ... sizden de aynı şeyi bekliyorum
-
tek yargıçın görevleri olan soru için 1,2,3 diyorlar ben de öyle yaptım ama ben yanlış yaptığımı düşünüyorum bu soru hakkında bir fikri olan var mı
-
@tomjoad ben de aynen böyle düşünüp 100 yaptım.
-
@Willsmithh aynen açıklanmış