9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Yunus1059 monopolde piyasa rantı hesapladın 100 buldun anlatsana biraz ne yaptığını
-
Normalde 4 katı çağırması gerekmiyor mu kanunen
-
@IS-LM hocam soru da marjinal ikame oranı negatif olamaz ki mutlak değeri olarakçıkmak zorunda birde fayda şıkında her biri aynı faydayı sağlar diyor
tdk dan baktığımzdaher biri
zamir
Ayrı ayrı hepsi: manasına geliyor. bu şekilde düşündüğümüzde her biri ayrı ayrı aynı faydayı gösterir. yanlış mı düşünüyorum -
@bozo_ çok zorluyorsunuz kanatimce:)
-
@BireyiçinDevlet ar:60-q ise mr: 60-2q
mr:mc den 60-2q: 2q+20
buradan toplam ürün 10 çıkar sonra burdan tüm rantı 100 buldum tabi 50 de olabilir -
Arkadaşlar tüm rantı bulursanız sayı çok farklı çıkıyor anlatmak istediğimiz durum bu tüm rantı elde eder evet doğru ama bu sefer büyük çıkıyor baya şıklarda yoktu bende doğal olarak acaba 1.derece farklılaştırmadan sonra eline geçen rant mı diye çözdüm ve 50 bıldum yoksa dediğiniz doğru ama 100 çıkmıyor
-
Arayan var mi ösym yi durular erişim icin
-
1.derecede fiyat farklilastirmada fiyat her tüketiciye farklıdır ösym yanıltmak için öncüller vermiş bu soru bariz 100 rant hesaplayamazsiniz
-
arkadaşlar ben sadece fikrimi söylüyorum kesin olacak diye birşey yok 50 de olabilir
-
@Yunus1059 matematiği ya katlettin yada iktisatın ölmüş toprak atanı yok:)
-
@BireyiçinDevlet hocam şıkta hepsi demiyordu ki her biri demiyormuydu ben mi yanlış hatırlıyorum
-
Arkadaşlar aklım almıyor yani nasıl hesaplanır üretici rantı? Monopolde sosyal refah kaybını bile hesaplarken mc sabit kabul edilir yoksa hesaplanamaz diye birçok yerde okudum. Bilen bilir yanlış anlaşılmasın eğer gerçekten bilmediğimiz bir formül falan varsa açıklayın gerçekten öğrenmek istiyorum. Ayrıca monopolde arz eğrisinin olmaması da fiyat farklılaştırılmasına bağlanır. Arz eğrisi yok üretici rantı? Gerçekten merak ediyorum bilenler açıklayabilirse iyi olur.
-
@BireyiçinDevlet sınav açıklandığında inşallah burda olursun dostum.
-
@BireyiçinDevlet merhaba hafızam beni yaniltmiyorsa mc=2q+20 idi monopolde arz oluşmaz ancak piyasa arz eğrisi s=mc dır dengede bulunan 10 denklemde yerine yazılırsa piyasa da arzın başlangıç noktası 40 oluyor. Talepte fiyat eksenini kesen nokta 60 birim 60-50 arasi tüketici 50-40 arasi üretici rantını gösteriyor miktar eksenin de denge 10 brde sağlandığı için 60-40*10/2 den 100 sonucuna ulaşılıyor
-
@Yunus1059 olabilir hocam ben 50 demiyorum ama mantık olarak tüm ranto buldum diyenler ozaman boş bırakmadı lazım evde 2 kere çizdim tüm rant cevaplara yok rakamlarla bulunabilecek tek şey fiyat farklılaştırması dan sonra üreticinin ele geçirdiği
-
@bozo_ bu tarz soru kitaplarda çok görürsün soruş tarzı hatalımıydı hatırlamıyorum ama bariz farksızlık eğrileri aynı faydayı gösterir yazıp bunun yanlış olduğunu biliyolarmı diye sormuşlar diğer şıklarda kafa çeldirici bir durum yoktu bence:)
-
@bozo_ hocam nasil marjinal ikama orani negatif olmaz formul ne marjinal ikame oraninin - delta y bolu delta x ?
-
-
@tomjoad hocam kendiniz kendinizi haksız çıkarıyorsunuz eğer 60_50 arası tüketici ise 10x10 /2 den 50 çıkar yine
-
Birinci fiyat farklılaştırması neden soruldu ozaman sizin mantığınıza göre p MC den iki fonksiyona herşey çıkıyor