9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Tardukağan ÖSYM noktayı oyacak sonuçta
-
koyacak*
-
@bozo_ hocam o soru bariz farksizlik egrilerinin hepsinde fayda aynidir olacak.
-
hadi osym hadi ya benim kaymakamliga dair cok guzel hayallerim var birlikte yikalim mi? ne dersin?
-
arkadaşlar mikro iktisatta şöyle bir soru vardı:
P=60-q talep denklemine sahip olan monopolcünün Toplam Maliyet fonksiyonu q kare + 20q+ 40 dır. Firma 1. derece fiyat farklılaştırması yaptığında elde edeceği üretici rantı ne olur? Bu soruya 50 diyen arkadaşlar var. Ancak monopolde 1. dereceden fiyat farklılaştırmasında piyasadaki tüm ranta tüketici el koymuyor muydu. Bu yüzden cevabın 100 olması gerekmez mi? -
@brhmtrkmn sorun yok arkadaşım herkes gergin dediğin gibi.
-
@Tardukağan Koyulan çekinceyi düşünüp yanlış yaptım ben de o soruyu, aynı mantıkla hareket etmişiz ama ÖSYM mimli bir kurum, geçen sene yarıda kalan Sayıştay sınavını bile iptal etmek yerine parça parça sınav yaptı bu adamlar. O zamandan beri hiçbir şekilde güvenmiyorum ÖSYM'ye
-
@Yunus1059 pardon tüketici değil üretici yanlış yazmışım
-
@Yunus1059, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
arkadaşlar mikro iktisatta şöyle bir soru vardı:
P=60-q talep denklemine sahip olan monopolcünün Toplam Maliyet fonksiyonu q kare + 20q+ 40 dır. Firma 1. derece fiyat farklılaştırması yaptığında elde edeceği üretici rantı ne olur? Bu soruya 50 diyen arkadaşlar var. Ancak monopolde 1. dereceden fiyat farklılaştırmasında piyasadaki tüm ranta tüketici el koymuyor muydu. Bu yüzden cevabın 100 olması gerekmez mi?Soru bunu söylemedi açık açık, 50 de 100 de bulunabilirdi. Bu soruya da itiraz edilmesi gerek.
-
@mülki Aklın yolu bir
-
@Yunus1059 merhaba dostum bende senin gibi düşünüyorum ilk başta 50 işaretlemiştim ancak 1.dereceyi sorduğu icin makul olan toplam ranta ulaşmak ve 100 sonucuna ulaştım
-
@Tardukağan sana kalsa bütün sınav iptal olacak be kardeşim iyiki bir soru yanlış çıktı
-
Çevremde geçen senelerden mülakat görenler bu yılki sınava çok zor diyor, ve bir cok kişide baraja sıkışmış vaziyette, herkesin kaderini Türkçe belirleyecek sanırım sınav asla 70 i doldurmaz diye düşünüyorum. Ah Türkçe ah zaglimsin
-
@Yunus1059 tek satıcıda tüketici rantı basamaklı olunca(2.derece farklılaştırma) basamak üstüdür tam rekabet gibi fiyatın altında biyerlerdi aranmaz. Hadi aradın diyelim niye üretici 50 ise tüketicide 50 diye seçma bi mantık ürettinki yani tam rekabet dahi olsa üretici artığı 50 tüketici 70 olabilir.(ayrıca hadi diyelim mc yi dikeyden çıkan ok gibi çizdin ve tüketiciyi hesapladın sonuç 50 mi çıktı?)
Yani diyeceğim haybeye kafa karıştırıyorsunuz gram tutarlılık yok 100 yapmak için -
@tomjoad büyük ihtimalle 50 değil 100 olacak dediğin gibi çünkü birinci derece fiyat farklılaştırmasında monopolcü firma tek tek tüketicilerin ödeyebileceği maksimum fiyattan satıyor malı bu da tüketici rantının tamamının üreticiye geçmesine neden oluyor. Tabi sonucu beklemek gerek
-
@Tardukağan 100 nasıl buldun anlatırmısın
-
Şimdiden itiraz etmeyin laa sonra yYinLmaz sorulari hemen osym
-
@BireyiçinDevlet 50 nin iki katını aldığı nereden çıkarttın ki ben bütün piyasa rantını hesaplayıp 100 buldum direk
-
Monopol sorusunda piyasadaki toplam rant 100 değil ki arkadaşlar. Daha yüksek bir sayı çıkıyor. Hepsine sahip olma mantığı olamaz. 1. Dereceden farklılaşmanın tüketici rantını ele geçirdiğini ölçmeye dair klasik bir soruydu
-
70 gecen 150 kişi olursa sapma gelir mi ya da farklı bir durum