9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Bana göre 1 kez aoflu alınırsa bunun önü alınmaz sonra herkes aofden girer kazanır diye düşünülüyor,devlet İİBF bitirmiş kaymakam istiyo benim fikrim
-
@kema-boratav madem oyle neden birsuru alakasiz bolume snava girme hakki verildi mesela muhendislere bence baska bir bildikleri var bu aof konusunda
-
@mehmetçik, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kema-boratav madem oyle neden birsuru alakasiz bolume snava girme hakki verildi mesela muhendislere bence baska bir bildikleri var bu aof konusunda
O bölümlerden alınan oldumu acaba , ama dediğin gibi bı nedeni var ama ne
-
@kema-boratav devlet hukuk bilmeyen, özelde paralı okumuş kişiliksizleri hakim yapıp hüküm kurduruyor savcı yapıp soruşturma yaptırıyor bu ülkede. (Hepsi bir değil tabi) Bence çok alakasız bir laf olmuş bu. Zira insanların AÖF de okuma sebepleri anca orayı okuyabilmeleri değil. Çalışırken en rahat okunabilen yerin orası olmasıdır. İibf devletin tercihidir demek biraz saçma olmuş.
-
Kıymetli dostlar,
Geçen yıl elenen AÖF mezunu kardeşimiz aynı zamanda MEB’de matematik öğretmenidir. Kardeşimizin eşi şu an kaymakam, kayınpederi ise Mardin Valisidir. Nikâh şahidi sayın İçişleri Bakanı olmasına rağmen tabu kırılamadı.
Bir önceki yil 2017’de elenen AÖF’lü Ferit Akdağ ise hem milletvekili yeğeni, hem Ezcacılık Fakültesi mezunu hem de elendiği yıl Konya Selçuk’ta yüksek lisans tamamlamış biriydi. Ona rağmen taassup kırılamadı.
• Şöyle bir durum var:
Öncelikle kanunlar, yönetmelikler, genelgeler yazılı olduklarından serttir. Teamüller ise yazılı kanunlar esnek olmadıgından uygulanabilirlik kazanmıştır.
Siz yazısız bir prosedür veya politikayı esnek bir biçimde uyguluyorsanız bunun adi “teamüldür”. Siz yazısız bir normu (tıpkı yazılı normlar gibi) sert bir biçimde uyguluyorsanız bunun adı teamül değil “Bürokratik Oligarşidir”.
(Teamüller, yazılı normlara aykırı olmamak şartıyla yazılı normlarda bulunmayan boşlukları doldurmak için uzun zaman itibariyle, büyük birikim ve gelenekler neticesinde hukuk devleti ilkesine işlerlik kazandırmak için geliştirilmiştir. Örnek: İngiltere) -
@Larendeli hocam öncelikle tebrik ederim. Size katılıyorum bu yıl yazılanlar ve ifadelerle geçen yıllar arasında ciddi seviye farkı olduğunu düşünüyorum nedenini tam olarak anlayamadım. Ancak sevgili dostlar klasik ama nasipte öteye köy yok 4 aralıkta herşey belli olacak hepimizin hakkında hayırlısı olan olsun.
(dipnot: iptal tartışmalı soruları anlayabiliyorum ) -
@nrllh, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kema-boratav devlet hukuk bilmeyen, özelde paralı okumuş kişiliksizleri hakim yapıp hüküm kurduruyor savcı yapıp soruşturma yaptırıyor bu ülkede. (Hepsi bir değil tabi) Bence çok alakasız bir laf olmuş bu. Zira insanların AÖF de okuma sebepleri anca orayı okuyabilmeleri değil. Çalışırken en rahat okunabilen yerin orası olmasıdır. İibf devletin tercihidir demek biraz saçma olmuş.
Beyin fırtınası yapiyoruz acaba neden diyoruz buda bı fikir
-
Ben 2013 ten beri bu kpss a grubu snavlarnn icindeyim kpss bircok puan turlerinin hepsinde ilk 200 lerdeyim daha onceleri ilk 100 lerdeydim son zamanlarda kpss calsmayi biraktim elenmedigim kurum kalmadi 1.olup elendigim kurum snavi var hepsinede aof mezunu olarak girdim hicbirzaman magdur oldum diye sagda solda mizirdanip birilerine beddua okumadim valla bu hayat bazen bana oyun gibi geliyor bu surecte cok sey ogrendim zaten hayat ogrenmek bu olaylara bukadar deger vermeyin salin gecin nede olsa o gun gelecek boynuzlu koyun boynuzsun koyuna hakkini verecek hak yemiyorsaniz rahat olun ama calsmaktan ogrenmekten kendinzi gelstrmekten vazgecmeyin
-
@amirim madem böyle bir durum söz konusu bunca aöf'li mağdur olduğu gibi,neden mühendislik,tarih,halkla ilişkiler,sosyoloji,psikoloji hatta pdr gibi bölümlerin önü açıldı...
-
@nrllh calisirken okuna rahat bolum aof oldugu icinmi insanlar aof okuyor senin bu ulkenn gerceklerinden haberin yok hic , yada 2000 dogumlu felansin burdan hicbir gerekceyi gosterip bahane olarak sunmayacam ama cok yanls yerden bakiyorsun gel birde bizim bu taraflardan bakmayi dene
-
@mehmetçik o hikaye anlatmış bozma moralini ona benden slm söyle de o an ki o işleri geçsin ona mı sorupta gircez sınava baksın işine
-
@mehmetçik, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@nrllh calisirken okuna rahat bolum aof oldugu icinmi insanlar aof okuyor senin bu ulkenn gerceklerinden haberin yok hic , yada 2000 dogumlu felansin burdan hicbir gerekceyi gosterip bahane olarak sunmayacam ama cok yanls yerden bakiyorsun gel birde bizim bu taraflardan bakmayi dene
Fikrime katılmıyor oluşunu yaşımla nasıl bağladın anlamak mümkün değil. Tıpkı o bahsettiğin yaştakiler gibi Konuştun. Hiç tanımadığın ve fikrini beğenmediğin bir insana 2000 doğumlusun demen bile üslubunun ne kadar çocuksu olduğunun kanıtı. Bu ülkenin gerçeklerinden yıllarını devlete hizmet ederek geçirmiş biri olarak az çok bilirim. Hem de her bölgesini. Senin tarafından nasıl görünüyor bilmem, bilmekte istemem bu cevaptan sonra. Sana şu kadarını anlatayım. AÖF mezunuyum ve laf olsun diye de bitirmedim. Bir buçuk ay çalıştığım ve ilk defa girdiğim bir sınavdan iki soru ile barajın altında kaldım. İİBF ya da AÖF okumak seni daha zeki ya da aptal yapmaz. Daha iyi veya kötü bir kaymakam olmanı sağlamaz. Bilgi bir şekilde edinilir. Terbiye, ahlak ve hak duygusudur önemli olan. Çünkü bunlar insanın içinde vardır. Sonradan kazananı görmedim.
-
Arkadaşlar ben aof mezunuyum ve ilk girişim 88 netim var şimdi ben mülakatta ikinci sınıf muamelesimi görecem..yani kazanmam imkansız mı ??
-
@tayfa, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar ben aof mezunuyum ve ilk girişim 88 netim var şimdi ben mülakatta ikinci sınıf muamelesimi görecem..yani kazanmam imkansız mı ??
Nasıl çalıştıniz helal olsun anlatabilir misiniz
-
@tayfa açık ve net bakanın yüzüme söylediğini yazıyorum AÖF OLMAZ bu kadar
-
@tayfa bu konuyla ilgili detay isteyen arasın beni anlatırım yaşadığımı
-
@nrllh dusuncelerine katilmama gerekcemi aciklams olmam benim ahlaksz oldugum anlaminami geliyor 2000 li dogumlu demekle seni asagilamsmi oluyorum meslek lisesi ve imam hatipe uygulanan katsayi olayindan dolayi kac kisi bu aofu okumak zorunda kaldi onlardami calsrken en rahat okunacak bolum diye aof okudu
-
Canlar AÖF olmaz lafına istinaden yazıyorum 2010-2012 arasında Afyon ilinde ilçelere atanan değerli AÖF li canlar var.
Teamül adı altında kadrolaşma dönemlerinde FETÖ bu tip ifadeler ile canları engellediler lakin unutmayınız ki,
Kaderimiz de ne yazılı ise o olacaktır.
Canlar bu vatanın güzide insanları gönlünüzü ferah tutun ve yes'e kapılmayın Rabbimiz Yusuf ( a.s. )kuyudan çıkarıp Mısır'a Sultan yapmıştır.
Allah'ın dediği olur. -
Ha diyeceksiniz ki kaymakam olmaz hakim olamaz bu ülkede başka meslek mi yok diğer meslek grupları ile yola devam edeceğiz yapacak birşey yok şimdilik benim gibi moral bozmaya gerek yok ama yine belirtiyim yazık bir adım ileri gidemiyoruz
-
Şu Afyon ilindeki ilçeye atanan kaymakamın ismini verin de biz de öğrenelim @kaymakam-rüzgar