9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Facebook tali ankete Saruman da katılmış; 80 üstü bekliyor. Orta dünyada işin içine girdiyse bu sınav 90 üstü kapatır
-
@districtgovernor
Orta dünyadan herkesin gelmesine gerek yok.Mağara trolleri buradalar ve yetiyorlar ! -
@VİNNİE-JONES hocam benim ogrendigim sekilde birinci derece fiyat farklilasmasi demek firmanin ayni tam rekabet gibi calismasi demek. Piyasa da sosyal refah kaybi sifirdir ve uretici tuketici rantinin tamamini ele gecirir demek. Bende mr esittir mc den 50 bulmustum ama birinci derece fiyat farklilasmask dedigi icin guvenip isaretleyemedim. Yani soru kokuyle cozum yolu uyusmuyor. Yuksel bilgili ve bilge beyazda boyle diyor zaten
-
@VİNNİE-JONES hocam bilge beyaz hocanın videolarında yukarıda yazdığım şekilde anlatıyordu. Yüksel hoca 5 sayfalık açıklamalı çözümünde bu şekilde açıklamış ve iptal edilmeli yazmış. Bundan ayrı olarak siz söyledikten sonra bir de Musa çiçek hoca nasıl anlatmış diye baktım o da benzer şekilde anlatmış ve monopol de birinci dereceden fiyat farklılaştırması olduğunda üretim tam rekabet seviyesine kayar tüketici rantı sıfır olur refah
kaybı gerçekleşmez ve üretici rantı max olur şeklinde güzelce açıklıyor. Sınavdaki soruda ise birinci dereceden fiyat farklılaştırması olduğu durumda kaç birimlik tüketici rantı üretici rantı tarafından ele geçirilir şeklinde sormuş olsaydı sanırım o zaman soru doğru olacaktı ve grafiğin yukarıda oluşan kısmını 50 bulup doğru yapmış olacaktık fakat bize direkt olarak üretici fazlasını sormuş dolayısıyla üretici fazlası diğer rantları ele geçirdiği için daha fazla oluyor ve soruda verilenlerden 266.6 gibi bir sayı çıkıyor. Musa hocanın 58. Videosunda anlatıyordu. Bilge beyaz hocanın videolarında da ilgili başlıktan bulabilirsiniz. -
@Daywalkers, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar merhaba, Geçen Sene Forumu şöyle bir okudum. Bastan Yapılan listede 240 kusur kişi varken sonra listeyi 215lere indirmişler @dlkaptan neden böyle bir şey yapıldı bilmiorum.
Geçen sene sınav sonuçları açıklanmadan 8-9 gün önce 70 net ve üstü yapan kişi sayısının 350 kişi civarında olduğunu ilk söyleyen kişi bendim. Bunu artistlik olsun falan diye de yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. Tabiki herkes tahminlerinde yanilabilir. Ben sadece gecen sene kendi yaptigim istatiğe nazaran bu yilda kisisel dusuncemi son olarak 26 Kasimda yazicam.
Ama suanki düşüncem şudur. (Baştan 74-75 diyordum)
70 neti geçen 400den fazla kişi var. Ama bu çok fazla değil. Sınavın 72 net ile kapatacağını düşünüyorum ve 73 net ve daha fazla yapanlar yaptıkları netlerinden eminse şimdiden hayırlı olsun. 70 net yapan 400 den az kişi çıkarsa şaşırtıcı bir sonuç olur benim için.İki kere böyle durum olmuştu, ilk seferinde forumdan birinin isteği üzerine yüksek puanlı 10 kişiyi kafadan eklemiş ve 60 net altını silmiştik, ikincisinde de yine forumdan biri yaklaşık 18 kişi için puan aralığı vermişti (75-80 -> 5 kişi, 80 + -> 2 kişi gibi..) onu eklemiştik katılım 238 olmuştu, sonra bunları mantıklı bulmayıp silmiştik. Son katılım sayısı 225 idi.
-
@Daywalkers evet hocam geçen seneki başlıkta bu şekilde yazmışsınız ve gerçek listeye en yakın yorumlardan biri sizinki olmuş bunu ben de okumuştum. Bu yüzden bu sene ilk başlarda yaptığınız yorum bana çok şaşırtıcı geldi. 70 i geçen 800 kişi vardır ben de 76 ile tedirginim gibi şeyler yazmıştınız ben de geçen sene bu kadar tutarlı yorum yapan biri bu sene niye böyle yorum yaptı diye düşünüyordum neyse ki şuanda biraz daha makul seviyeye gelmissiniz ben de benzer düşünüyorum. 74-75 ile kapatması veya 400 ün dolmaması sürpriz bir sonuç olur diye düşünüyorum. Tabi soru iptalleri farklı bir senaryo ortaya çıkarabilir.
-
@districtgovernor, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Kimse net yazdırmıyor artık; bu beni sevindirmiyor da değil ancakforumuü takip edenler yine de gerçek netlerini yazdırsalar da önümüzü görebilsek
Katılıyorum, burayı takip edip (özellike sınav öncesi) netini yazdırmayan en az 50 kişi ve daha fazlası vardır, belki puanları yüksektir trol muhabbetlerini yaşamak istemiyorlardır belki de 70 net altı oldukları için bu başlığa uğramıyorlardır, en azından başlığa yazmaya devam eden arkadaşlar netlerini de yazabilirlerse kendisinin sınırda olduğunu düşünen arkadaşlar için daha açıklayıcı bir veri oluşmuş olur gibi..
-
Bence çok kasmaya gerek yok sınav oldu bitti herkes için hayırlısı olur inşallah. Buraya yüksek düşük troll yazan kişiler elbette olacaktır ama bu kimsenin netini değiştirmeyecek şu lisetede en az 20 trol ve yanlış hesaplama vardır.4 aralıkta liste dolmayınca herkes şaşıracak geçen sene bunların aynısı yaşandı
-
Bazı soruları hatırlayamadığı için veya sınırda olduğunu düşündüğü için nettini yazmayanlar büyük ihtimalle sınav açıklandığında burda yüksek net yazan bir çok kişiden yüksek alacaktır.Gerçekten samimi bir şekilde nettini yazan arkadaşları istisna tuttuyrm.
-
@whshw
Hocam size katıldığım nokta cevabın söylediğiniz gibi küsüratlı çıkması aslında konu dışına çıkmazsak uyuşuyoruz
Bende şıklarda küsüratlı birşey olmadığı için 50 yi işaretledim
Dediğiniz gibi bende bir takılma yaşadım soru kesinlikle sıkıntılı iptal edilebilirde edilmeyebilirde
Ben KOP ve Ağrıyı daha yakın görüyorum belki monopolde eklenebilir iktisat sorularında hukuki dayanak bulma durumu söz konusu olmadığı için ösym bu işin içinden çıkabilir sorunun cevabının bende küsüratlı olduğunu düşünüyorum. Eğer adaletli olan iptali ise kesinlikle iptal edilmesinden yanayım
Bu kadar derin iktisat konuları varken cevabı belli olmayan insanların üzerinde uzlaşamadığı soruları sorabilmek de ayrı bir konu. -
Arkadaşlar Facebook daki anketi nasıl değerlendiriyorsunuz 70 üzeri 251 kişi oldu
-
72-73 oldu gibi artık...
-
Her üç seçeneği işaretleyen de çok var ufak bi göz gezdirmede üç tane gördüm. Bu da umut veriyor biraz
-
70 taban puanını görünce bakalım troller nasıl yeni hesap açacak...
-
@Çetin
Hocam girmeyen insanlar bile işaretliyor ya bunlara çok takılmayınn -
sınavın üstünden 12 gün cevaplar anahtarının açıklanmasının üstünden 10 gün geçti piyasa dengelenme sürecini büyük oranda tamamladı benim son tahminim/öngörüm: 72 orta nokta olup 0,25 yukarı 0,50 aşağı yönlü bir yerde kapatacağıdır.. Saygı ve Sevgilerimle hoşçakalasınız arkadaşlar..
-
Arkadaslar 98 net yapmisim mulakata kalirmiyim. 2 bosum var.
bos cok yapariz ama bizde yanlis olmaz. Bos biraktigim bir soruda iptal olacak.98.9 yapar. Mulakata kalirmiyim cok heyecanliyim ya olmazsa.Bu trolluk nasil birseymis insanlar bunlardan ne zevk aliyor empati yapip anlamaya calisiom
-
@botan01 bende tamamen ayni dusuncedeyim
-
Acikcasi forum listesinde olupta turkceyi bilmiyorum ama 80.5 netim var diyenleri gordum. Ve cok fazla manipule etmeye calisan yeni uyeler de gorduk. İlk girdisi 85 netim var diyen. Bu sisirilmis puanlarla bile ortalama 73 gosteriyor. Bilemiyorum insallah 70 tabanla kapatir.
-
Arkadaşlar son 300 mesaja baktığımızda sataşmalar birbirlerine laf atmalar hariç sınava dair verimli ileti ne yazık ki yok denecek kadar az sonuçların açıklanmasına 13-14 gün kadar bir süre var buraya giren insanlar verimli iletileri bulmak için gerçekten zorlanır hale geldi rica ediyorum aranızdaki tartışmaları özel sohbet bölümünden yapın canınız sıkılıyorsa da film falan izleyin kitap okuyun burası sizin can sıkıntınızı veya farklı ihtiyaçlarınızı giderip burayı verimsiz bir platform haline getirebileceğiniz bir yer değil.