9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@mia_nur yok anlatanlar sıklıkla erkek diyordu o paragrafta. Yani erkek hegemonyasını eleştiren bir soruydu aslında ve ev işleriyle ugraşanlar sorusunun tam karşı tezi. Ösym ince ince ince erkek hegemonyasını o paragrafla eleştirirken ev işleriyle meşgul olanların nüfus içerisindeki en yüksek paya sahip olduğunu söyleyerek aslında bir realiteyi ortaya koymuş. Bir fikir var aslında. Güzel bir algı yönetimi. Çok başarılı
-
@mia_nur niyetim asla sonucu bağlanamaz bir tartışma konusuna sebep olmak değildir.polemiğe girmeyeceğimizi de eklemek isterim,iyi forumlar.
-
@kema-boratav evet ben gordum oda yuksel bilgili gibi hatali diyor. P esittir mc den cozulmesi gerekir dedi. Cevap şıklarda yok dedi
-
@teta tamda aynı şeyden bahsediyoruz,fikirlerimin doğru şekilde iletilmesine memnun oldum.Ösym gerçekten bunu mu amaçladı bu soruları sorarken,yoksa rastlantı mı ?
-
@mia_nur ben geçmişe nazaran erkek hegemonyasinin zayıfladığını düşünenlerdenim bazı mesleklerde nasıl kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyorsa bazı mesleklerde de erkeklere yönelik ayrımcılık yapılıyor. Bu bence normal.
-
@teta söylemeye çalıştığım şey su aslında;Evet kadınların bu platformda da olması çok güzel,ancak orana bakıldığında yarı yarıya kadın olması sırf kadınsınız size biz bunu verdik biz erkekler öyle uygun gördük der gibi,çok çok hafif erkek hegemonyası kokusu alıyorum ben. ( bu hassas bir düşünce ve en iç sesimi yazıya döktüm sanki ) ️
-
@mia_nur ama siz çok derine iniyorsunuz. O zaman sizin içinizin rahatlaması için ekranlara yetkili bir kadının çıkıp " kadınlar, size kaymakam olma hakkını erkekler değil biz kadınlar verdik o yüzden rahat olun" falan demesi lazım.
-
@teta bilmem belki de ️ Benim içimin rahat olması çok önemli değil,konu öyle gelişti fikrimi söyledim yani dediğim gibi çok hassas çok detay bir fikir bu,evet bu konularda Biraz fazla kafa yoruyorum.
Ben isterdim ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı bir erkek olsun.neden hep bir göstermelik kadın ? Bence kadın ve aile ile ilgili en yetkili kurumun başında bir erkek olması,kadın istihadımına,kadın cinayetlerine,kadın ayrımcılığı ile mücadeleye farklı bir pencereden bakmamızı sağlayabilir.
Geceye bir fikir bıraktım,polemiğe açık değildir..
Herkese iyi forumlar. -
@mia_nur polemiğe açık değildir diyerek noktayı koydun bak. Tamam bende susuyorum o zaman. Kadın hegemonyası var burada ama:) iyi forumlar size, iyi geceler.
-
@whshw evet hocanın da dediği gibi P=MC den çözülmeliydi birinci derece fiyat farklılaştırması demek firma tam rekabet seviyesinde üretim yapar demek yani ben böyle öğrendim. Bakalım ÖSYM geri adım atacak mı?
-
Sorular iptal olduğunda ne zaman açıklanacak?
Hâkimlik gibi uzun süreçte mi olur ? -
@Keynesin-Faizi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Sorular iptal olduğunda ne zaman açıklanacak?
Hâkimlik gibi uzun süreçte mi olur ?4 aralikda
-
@The-kaymakam
Monopol tam fiyat farklılaştırmasında tam rekabet gibi p=MC noktasında üretim yapar demek tam rekabet üretim miktarı kadar üretim yapar demek değildir ben böyle düşünüyorum ikisi farklı şeyler- Derece fiyat farklılaştırmasında tam rekabet kadar üretim yapılır şeklinde bana kaynak gösterebilir misiniz?
-
Tekelci firma 1. Derece fiyat farklılaştırması ile karını maksimize eder üretimini değil marjinal hasılat eğrisi her halde talep eğrisnin altındadır
Ayrıca Ac bin minumum olduğu noktada değil negatif eğimli olduğu noktada üretim yapılır tam fiyat farklılaştırması yapıldığında bile
Her halukarda eksik kapasite ile çalışır tam kapasite ile çalışamaz -
@VİNNİE-JONES
Tam fiyat farklılaştırması = birinci derece fiyat farklılaştırmasıSöylediklerimi doğru çıkarmak değil gayem varsa eksiğim bilgilenmekten zul duyacak da değilim bugüne kadar ki iktisat bilgim bunu söylüyor kaynak göstererek tam rekat teki kadar Monopol fiyat farklılaştırmasında aynı miktarda üretim yapar diyebilen var mı?
-
@VİNNİE-JONES, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@VİNNİE-JONES
Tam fiyat farklılaştırması = birinci derece fiyat farklılaştırmasıSöylediklerimi doğru çıkarmak değil gayem varsa eksiğim bilgilenmekten zul duyacak da değilim bugüne kadar ki iktisat bilgim bunu söylüyor kaynak göstererek tam rekat teki kadar Monopol fiyat farklılaştırmasında aynı miktarda üretim yapar diyebilen var mı?
Yüksel hocanın açıklamalı çözümü var 5 sayfa baktınız mı
-
Kimse net yazdırmıyor artık; bu beni sevindirmiyor da değil ancakforumuü takip edenler yine de gerçek netlerini yazdırsalar da önümüzü görebilsek
-
@kema-boratav
Hocam sosyal ortam yok bende göremiyorum nerede çözdü ben zaten sorunun cevabı doğru diye diretmiyorum tek anlamak istediğim eğer Yüksel bilgili hoca üretim miktarını tam rekabet üretim miktarı ile eşit alıp Bi sonuca ulaştı ise bu sonuç bana sağlıklı gelmez yoksa ben 50 yaptım ama soruyu çözdüğümde ill küsiratlı çıktı benim anlamak istediğim nokta farklı soru doğru diye diretmiyorum -
Arkadaşlar merhaba, Geçen Sene Forumu şöyle bir okudum. Bastan Yapılan listede 240 kusur kişi varken sonra listeyi 215lere indirmişler @dlkaptan neden böyle bir şey yapıldı bilmiorum.
Geçen sene sınav sonuçları açıklanmadan 8-9 gün önce 70 net ve üstü yapan kişi sayısının 350 kişi civarında olduğunu ilk söyleyen kişi bendim. Bunu artistlik olsun falan diye de yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. Tabiki herkes tahminlerinde yanilabilir. Ben sadece gecen sene kendi yaptigim istatiğe nazaran bu yilda kisisel dusuncemi son olarak 26 Kasimda yazicam.
Ama suanki düşüncem şudur. (Baştan 74-75 diyordum)
70 neti geçen 400den fazla kişi var. Ama bu çok fazla değil. Sınavın 72 net ile kapatacağını düşünüyorum ve 73 net ve daha fazla yapanlar yaptıkları netlerinden eminse şimdiden hayırlı olsun. 70 net yapan 400 den az kişi çıkarsa şaşırtıcı bir sonuç olur benim için. -
@kema-boratav
İlk cevabı bende küsiratlı buldum