2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@nnr o 2016 puaniydi.eski puan türü
-
Biz girdigimizde;
1 sayfa türkçeden ingilizceye bir sayfa da ingilizceden türkçeye çeviri vardi. Bddk gibi filan kolay bi cümle çevirisi çıkmıyor bu sinavda. Spk nin sitesini ingilizce yapip terimlere bakin ve filansal ingilizce makaleler okuyun benim tevsiyem.
Istatistikten temel istatistiki hesaplamalara bakin mod medyan filan gibi basit seyler yani . Gözünüzde buyutmeyin istatistiği .
4 ana ders ise diger klasik sinavlarda cikan soru tiplerinden geliyor. Spk nin sitesinde gecmis yillar sorulari var ama onlar abartili derecede zor. Artik oyle zor sormuyolar. Muhasebede monografi yoktu kayit yaptiran sorular vardi. Hukukta hukuka uygunluk nedenleri gibi temel hukuk bilgileri sorulmustu. Maliye ve iktisat da cok zor degildi sorulari hatırlamıyorum ama su an .
Mülakat calisma kitabi vardi 4t yayinlarinin. O kitabi bulursanız calisin derim.
Sinav 2gün sabahtan aksama kadar sürüyor tüm haftasonunuzu aliyor. Yazi yazmaktan ellerim ağrimisti benim.
Kisacasi bu sinavlardan korkmayin calisan her zaman yapar kolay gelsin
-
@Shady1 Siz hangi kurumda çalışıyorsunuz şu an?
-
@Blueberry orda burda şurda . Bizi bilen bilir sor gösterirler dostum
-
Gecen sene 80 taban puan belirlemişlerdi p 54 gibi bi puan turu vardi yani simdinin p 18i p23 u p28 i gibi isletmeli puan turu idi. Bir de gk gy li puan turu vardi. Tabana kadar dusmustu kapama puani . Bu sene tabani dusurup puan turunu arttirmislar . Bana gelmez demeyin 75 i olan bile basvursun. Ama basvurup gitmemezlik yapmayin arkadaslar . Girmeyecekseniz baskasi girsin yerinize, engel olmayin .
-
@Shady1 ben biliyorum; ÖSYMde sınav başmüfettişi olarak
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@Shady1 ben biliyorum; ÖSYMde sınav başmüfettişi olarak
-
@Shady1 gerçekten başvurup girmeyecekler basvurmasın, ingilizcesi olan ben yaparım diyen başvursun. Birbirimize köstek olmayalım
-
@muhasebeduayeni önceki sınavına giren bir arkadaşım sınav gözetmenlerinin oturumlar arasında yabancı dilinizin çok iyi olmasına gerek yok, ne biliyorsanız kağıdı doldurun, diğer oturumlarınız iyiyse yabancı dil kağıtlarını okurken esneklik gösteririz dediğini anlatmıştı. bence istanbul olduğundan 80 puanı rahat görür.
kurum istanbula taşınınca sınavlarına başvuran ve mülakata kalan aday sayısı azalınca sınav sorularının düzeyini azaltmış ve bddk gibi kadroyu asla boş bırakmıyor. kurumum görev alanıyla ilgili kelime çalışıp sınava hazırlık yapsın bence 80 üstü alanlar.
-
Spk gönüllü olarak staj yaptığım yer ve çok severek keyfi aldığım yerdi hatta ilerde burada calismaliyim demstm o zaman yine lanet ing ile yokum off ing off
-
@aroma cümle çevirisi olan ingilizcede 50 alsanız yetiyor. yeter ki diğer alanlar iyi olsun ve ortalama en az 70 olsun. çeviride kurumun görev alanlarıyla ilgili kelime ezberleyip girin. simple present ve simple past dışında tense soracaklarını sanmam. kurum da biliyor bence hem dili iyi olan hem de bunları yapacak kişiler zaten daha iyi maaş alacağı tcmb tarafından havada kapılır
-
Bddk uzman yardımcılığı düzeyinde bu ing yoktur sanrim ki onun da ingilizcesindeb kalmstim ama bddk onu hariç yoruma dayalı güzel sorulardi çalışınca yapılır yani arkadaşlar.Yeter ki ing olsun bence
-
@Rögaritma 79'a da düşer bence. dert etmeyin, çalışın siz. 85 üstü puanlarla bu sınava başvursam mı diye tereddütte kalanları yazılıda geçip mülakata kalın. o puanla guy olacakken 3600 ek göstergeli olun
-
@islimbot bddk uzman yardımcılığı icin girmstm geçen yıl hocam klasik sınav goreyim diye de ing den gecemedim alan da sıkıntı yoktu ama olmadı ışte ing 22 idi
-
@aroma #düzeltme onu =ing olacak
-
@aroma bddk klas yer belki ama kadroyu hep boş bırakıyor. spk ise son alımda kadroyu doldurdu ve hatta çok fazla yedek de belirledi. sizce tesadüf mü bu kadar asil ve yedek belirlenebilmesi? spk daha mı az seçici olduğundan daha kolay soruyor olabilir. bddk moralinizi bozdu diye spk'yı elemeyin
-
@islimbot düşüneceğim spk için değer sağolun sizde
-
P3'üm 92. İngilizcem de iyi sayılabilir. Fakat hukukçuyum arkadaşlar. İktisat muhasebe vb sınava kadar çalışıp halledebilir miyim?
-
P28 83 gelme ihtimali varmı arkadaşlar? Şuan kaymakamlığa çalışırken buna nasıl hazırlancaz bu İngilizce olanları geçemeyiz geçemeyiz diye başvurmayıp nasıl olsa ilan gelir diye bekliyoruz ne yapsak bilemedim iki arada bir derede
-
İngilizceyi küçümseyenler yine çıktı meydana. Koskoca bir dili 100 tane ekonomi kelimesi ezberleme olayına indirgemek akıl alacak iş değil.