2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaş neredeyse her soruyu yazmış İngilizceden ise ingden trye ticaret savaşları ve trumpin bir kaç sozu türkçeden İngilizceye ise akilli telefonlar ve uygulamalar harcanan para Dubai hükümetinin girişimler falandi ortalama bir metindi
-
Hayırlısıyla sınavı bitirdik herkese geçmiş olsun.
Genel matematik ve ingilizcede umarım esnek davranırlar ikisinde de en az 40ar puanım vardır ama işte kalan o 10 puan her şeyi belirleyecek.
Alanların katkısıyla 70 genel ortalama rahatça gelecektir ama işte neyse nasip diyoruz mücadeleye devam.. -
Tahminim 2 ay sonra sınav açıklanır en fazla 50 kişi mülakata kalır..
-
@preacher Geçen seneki ilan forumunda ingilizcede esneklik tanınıp mülakat listesinin tamamlanılmaya çalışıldığını okumuştum daha fazla adayı mülakatta görebilmek için sanırım. Ümidim bu sene de o tarz bir uygulama olması aksi taktirde dediğiniz gibi barajlara takılmadan yazılı aşamayı geçen kişi sayısının çok yüksek olacağını düşünmüyorum.
-
@dzndr kolay da bir sınav değilmiş açıkcası . Soruların hepsi mi cevaplandı yoksa seçilip mi?
-
@fatos_ 6 soru vardı. Birincisi zorunlu (terim sorusu), onda da 6-7 terimden 4'ü seçiliyor. Kalan 5'inden 4'ü seçmeli
-
@dzndr anladım hocam geçmiş olsun tekrar. Teşekkür ederiz neredeyse tüm soruları yazmışsınız
-
@dzndr sorular iyiymis zorlar .
-
Sınavdaki ingilizce metin https://www.euronews.com/2019/10/04/us-tariffs-eu-vows-to-retaliate
In a move that threatens to ignite a transatlantic trade war the US is set to impose tariffs on 6.8 billion euros of EU goods.
Donald Trump called it 'a nice victory' on Twitter, saying the 'European Union has for many years treated the USA very badly on trade due to tariffs, trade barriers, and more.'
But that is just the first half of the WTO verdict. The Geneva-based organisation had already found that both Airbus and Boeing received billions of dollars of illegal subsidies.
The European Union is expected to win permission to impose its own tariffs when its parallel case catches up in 2020.
US tariffs will hit around 500 million euros of Italian agricultural products per year, around 1 billion euros of Spanish goods and put at risk over 1 billion euros of whiskey exports from Scotland to the US - the largest and most valuable single market for Scotch whiskey.
Britain is now seeking confirmation from the World Trade Organisation that it had complied fully with its rulings and should not be facing tariffs.
-
Sınavdaki Türkçe'den çeviri metni https://tr.euronews.com/2019/09/18/dijital-cag-mobil-uygulamalarin-is-dunyas-ve-gunluk-yasam-uzerindeki-etkisi
WhatsApp, Facebook Messenger ve Facebook dünyada en çok indirilen ilk üç uygulama, ancak piyasada çok daha fazlası mevcut. Dünya çapında 2018'de 194 milyar kez indirilen uygulamalara kullanıcılar 90 milyar eurodan fazla para harcadı. Ücretli uygulama ve abonelikler, yazılımcılar için önemli bir gelir kaynağına dönüştü.
Dubai hükümeti çıkardığı ‘Dubai Now’ adlı bir aplikasyon ile kullanıcılarına 22 devlet dairesinden 50'nin üzerinde servis sunuyor. Devletin özel olarak kurduğu 'Akıllı Dubai' departmanında müdür olarak çalışan Hessa Alblosshi, dijital dönüşüme ayak uyduran kentlerde tüm hizmetleri tek bir platforma toplayan bir uygulamaya olan ihtiyaca değiniyor. Kentteki ve devlet dairelerindeki hizmetlere tek bir uygulama ya da platformla erişebilmenin devletin maliyetini düşüreceğini belirtiyor.
-
@dzndr sen iyi hatırlayabilmissin.Türkçe çevirisi var mı
-
@piko translate ile bakabilirsiniz benim ingilizcem kötü. Aklımda baştaki ignite kelimesi kaldı bir yazayım dedim çıktı
-
Sinavin belirleyicileri matematik ve muhtemel hukuk olacak anlasilan..
-
Bu tür kurum sınavlarını anlamıyorum hayır zaten kpss gibi zor bir sınavdan geçip gelmişiz neden özel alanlar içeren klasik bir sınav yapıyorsun. Zaten sınava kalacağını 1 2 hafta öğrenen birisi nasıl o sınava çalışsın. Birde insanların işi gücü yokmuş gibi 2 güne yayıp klasik sınav yapıyorsun, kalacak yeri ayrı dert ulaşımı ayrı dert. Bu sınavlara giren çoğu kişi işsiz ve babasından harçlık alıyor. Bu tip sınavlar test olmalı ve tek günde yapılmalı. Bazı mesleki yeterlilik sınavları bile bu kadar abartılı olmuyor. Gerçekten garip...
-
@black keşke bu metnin alnı olsada öpebilseydim
-
@dzndr, içinde söyledi: 2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Muhasebesi, istatistiği ile bu kadroya bu sınav değmez. Eğer geçirirlerse direkt SPK üyesi olarak atanmayı talep ediyorum
üstad süreler nasıldı, yetti mi?
-
Kendi adıma söyleyeyim aralarda da birkaç arkadasla görüştük benim hepsi yetişti sadece monografinin dönem sonu bilancosunu biraz bastan savma yaptim. Garip bulduğum şey İngilizce çevirilerde %90ini cümlesi cümlesine çevirdim takildigim yerlerde yorum kattim fakat bir arkadaşın kağıdını gördüm abartmiyorum 2 katım yazmış ne yazmış cok merak ediyorum
-
"Kurulca daha önce açılan sınavlara iki kez girip de başarı sağlayamayanlar üçüncü
bir sınava alınmazlar." -
@hanniball önemli olan içerik tabi
-
@Sefa-Cetin iktisat hukuk 2 saat, muhasebe istatistik 2.5 saat, maliye 1.5 saat, ingilizce 1 saat. Muhasebe ve istatistik hariç süreler fazlaydı. İlk yarım saat sonrası çıkılıyor