29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kemankeşş Danıştay 2. Dairesi olması gerekmiyor muydu
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki yargılama iznine yapılacak itirazları inceleyecek olan idari yargı yeri aşağıdaki hangisidir?
A Danıştay 3. Daire
B Bölge idare mahkemesi
C Ankara İdare Mahkemesi
D Danıştay 8. Daire
E Danıştay 1. DaireEvet arkadaşlad bu ayrıntı ama gelebilir bence yazayım şimdi Mansur un görevden alınması kararını sorsaydı
Danıştay 8. Daire olacaktıYargılama iznine itiraz ise
Danıştay 1. Dairesi olacakDanıştay 3. Dairesinin olmaması sebebi ise
3 4 7 9 vergi dava dairesidirSınava yakın aklınızda kalsın gelebilir böyle bir soru
-
Arkadaşlar tarih soruları genel olarak nasıl geliyor, inkılap ağırlıklı mı , bilgi mi yorum mu ?
Bir de kültür medeniyet kısmı Osmanlı ağırlıklı mi gelir acaba daha kapsamlı olduğu için? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi -
@hayat999 çağdaş tarih hariç hepsinden soru gelir.Bir ayrım yok.İnkılap tarihi daha ağırlıklı oluyor.Son 3 sınavdır kolay-orta sorular soruluyor.
-
@kaymakam hocam muessir onceki sayfalarda belki konusulmustur diye yazdim sonucta cikmis soru ve tek tek satiliyor.Bastan cikmis soru alamam zatende konsensus tek tek satilmiyor muessir nasil olur acaba?
-
@kemankeşş Danıştay 2.daire bakar .bknz memurların ve diğer kamu görevlilerin yargılanması kanununu
-
@80üstamadnnmsz senin dediğin şey o soruyla alakalı değil
-
@Hayaller71 yok tan da bu soruyla alakalı .ama Bi araştırma yaptım memurların yargılanması kanununda hala 2.daire yazıyor eski kanun olduğu için .danıştay kanununda 1 .dairenin görevlerinde memurlar ve diğer kamu görevlilerin yargılanması kanunda verilen işler yazıyor .danıştay kanunda değişmiş ancak hüküm ilga edilmediği için ösym bu soruyu sormaz .sorarsa iptal olacak Bi soru
-
@80üstamadnnmsz bugun herhalde Justice de gördüm bende idari görevidir diye geçiyordu
-
@Hayaller71 velhasıl kelam yukarıda yazdığım gibi mantığı
-
Tecrübeli arkadaşlar, tvs'de sadece gelir vergisini calissak yeterli olur mu? harcamalar ve servet üzerinden alınan vergiler konusunda pek soru cikmamis son yıllarda.
-
Müessir nasıl arkadaşlar cözen vardı sanki sayfada
-
@zenginmemur Ben müessiri de çözdüm konsensusu da ama konsensus daha iyi müessirde sadece Sertkan hocanın hazırladığı bölümleri beğendim. ( vuk ve hmk )
-
Arkadaşlar hukuk dışı başvurular için onaylanıp onaylanmadığını nereden öğreneceğiz
-
@ir06 pgm adalet
-
@hakimehanımm sagolun hocam ya müessri tek tek satıliyor sizce hmk icin cikmis muessir aciklamalariyla cozsem nasıl olur yani aciklamaları nasıl
-
Arkadaşlar yargıç denemenin kolaylık zorluk derecesi nasıl sizce denemelerde 22 60 24 58 gibi sonuçlar çıkıyor umut var mıdır
-
Herkese iyi günler dilerim. İdari Hakimlik sınavında Tarih ve Matematik derslerinden ve özellikle Matematik dersinden hangi konular çıkmaktadır ? Bunun için tavsiye ettiğiniz kaynak var mıdır ? Teşekkür ederim.
-
@zenginmemur eğer sertkan hocanın özgün soru bankasını çözdüyseniz yeterli bence ama tek satılıyorsa alınabilir açıklamaları yeterli
-
@ir06 yargıçı çözmedim ama kolay diyorlar. valla ben müessirden 75 i zor gördüm bir de mihenk çözdüm ondan da 79 yaptım esas denemesi de bu ikisi ayarında bana zor geldi