29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Gizemmm maşallh inşallah emeklerimiz boşa gitmez
-
@80üstamadnnmsz b mi
-
Arkadaşlar elinizde iktisat veya maliyeye dair bir not var mıdır ayrı kitap almak istemiyorum fakat hiç not yok elimde, yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten kitaba para vermek istemiyorum artık ve bir not olsa onun yerine gerçekten iyi olur, teşekkür ederim
-
-
Buralar çok durgunlaşmış herkes sgk grubunda galiba
-
ARkadaşlar müsait olan şu soruya bakabilir mi![alt metni](![görsel url](![0_1576058889907_image.jpg](Yükleniyor 100%) görsel url))
-
M A dan 3000 tl karşılıklğında bilgisayar anlaşmadı yapmış, yazılı şekilde taksitle satım sözleşmesi yapılmış. Sözleşme yapıldıktan sonra a m yi arayarak taksitlerin gecikmesi halinde yüzde10 gecikme faizi ödeyeceğini belirtmiş a da bhnh kabul etmiştir
A) satım sözleşmesi şekle uymadığından batıldır
C) faiz şartı yazılı şekle uymadan yapıldığı için faiz ekleme anlaşmadı batıldır
C) faiz ekleme anlaşmasıda satım anlaşmasıda şekle aykırı olmadığından geçerlidir -
-
B şekil şartı aranmaz gecikme faizinde .
-
@ücüncütekil cevap c diyor
-
@olursaolur bende b dedim ama cevap c diyor açıklmasınıda c olacak şekilde yapmış yargıç 7. Denemede
-
@çalışma-uzmanı evt c oyle olcak boyle soruyla cok karsilastim bnde anlayamadim
-
Beyaz esya firmasi yeni evlenecek bir cifta 1000 tl degerinde beyaz esya satmasina ragmen faturayi 800 tl uzerinden duzenlemistir. Bu durumda uygulanacak ceza turu ve tutari asagidakilerden hangisidir?
A) birinci derece usulsuzluk 240 tl
B)ozel usulsuzluk 20tl
C)ikinci derece usulsuzluk 200tl
D) birinci derece usulsuzluk 80tl
E)ozel usulsuzluk 240tl -
@samettin b mi
-
@çalışma-uzmanı evt b
-
@çalışma-uzmanı ilginç
-
@çalışma-uzmanı soru borçlar özel sorusu ama esaslı unsurları içeren sözleşme hangi şekilde yapıldıysa buna bağlı yan sözleşmelerin de aynı şekilde yapılması gerekir.
-
@samettin cari yıl fatura düzenleme alt sınırına kadar satılan malın ya da yapılan hizmetin faturası eksik gösterilirse maktu tutar üzerinden özel usulsüzlük cezasını gerektirir. Soru muhtemelen 2018 verilerine göre yazıldığı için işletmeye kesilmesi gereken ceza türü özel usulsüzlük cezası ve miktarı 240 TL maktu tutardır.
-
@RootofAllEvil iyi ki açıklama yaptınız benim de kafam karışmıştı
-
Arkadaşlar, hakimim soru kitabının borçlar genel sorulari nasıl sizce tekrar amaçlı çözülebilir mi, justice çözüyordum ama borçlar kısmı sınavdan uzak gibi