29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaslar yerel yonetimlerde icislerinden alınıp cevre sehircilik bakanlığına devredilen yetkiler nelerdi ? Buyuksehir belediyesi genel sekreteriyle ilgili olan kısım vardı ilk olarak ben yazayım
-
@kamu idare için çok kanun var ama özellikle kamulaştırma kamu ihale 657 ve 4483 sayılı kanunlara bakmak gerekiyor
-
@Cura evet hocam mülakatta uygulanıyor bunu bilmeden sınava girilmez ama siz neden sitem ettiniz bana anlayamadım.dediğiniz durum gerçek ama bu durumdan korkup moral bozmamak lazım.
-
Arkadaşlar iyi günler tvsye çok fazla vakit ayıran adım sadece gelir vergisi yeterli olur mu sınav için?
-
@ir06 bnce digerlerini de sorabilirler digerleri kisa zaten hmn okursunuz
-
@ir06 hocam tutar da motorlu taşıtlar vergisinden soru sorarlarsa burda yeterli olur diyenin sözü çöp olur. En iyisi özet de bir not olsa bakin beyanneme verme suresine vs.
-
@olursaolur @samettin doğru söylüyorsunuz arkadaslar zaten soruları bilsek burda işimiz ne belki hiç sormazlar bile ama mecbur bakmamız lazım
-
Arkadşalar tarih den çok fazla kasarlar mı çalıştım ama insan tırsıyor
-
@kemankeşş islamiyet oncesi Türk devletleri kültür sanat kavramlari. Islamiyet sonrasi genelde ekseri farsi tanimlamalar vardir selcuklu donemi bilhassa. KARAHANLILAR mesele ilk ribat kavrami turk-islamda ilkler karahanlilar. Buyuk selcuklu ile anadolu selcuklu yonetim sistemi benziyor zaten. Birbirlerine pekistirirsen okursan karistirmazsin. Islam ronesansinin alimleri var eserlerine bak unvanlari da potansiyel nitelikte. Osym eserlerden de sordu kpss de kasgarli mahmut turkun kanadi sorusu var (at) boyle sorular geldi. Geçen yil ki hakimlik sınavda basit sormuşlar ebru sanati mesela. Ama daha eski onceki yil sorulari yorumlu sorularda var. Tarih kaynağın nedir? Benim hocam, pusula? Bu hocawebdenin tarihçisi guncel meb kaynaklarindan derlemis video ders tavsiye ederim.
-
@Salih41 mesela ornek verelim ataman-atabey-lala kavramlari dönemsel olarak isimler farkli olsa da nitelikleri aynıdır.
-
Medeni usul hukukunda önemli denilecek potansiyel görülen kısımlar neler acaba fikri olan var mi?
-
@kemankeşş 4t denemelerini çözdün mü bilmiyorum ama onlar gibi gelirse sınavın en belirleyici yeri tarih olur. Tarih bilgim fena sayılmaz ama 12 soruda bazen 4 bazen 5 doğrum çıkıyordu, genel ortalama da 7-8
Tarih için son tekrar anlamında ramazan yetginin kpss notlarına bakılabilir çağdaş tarihe kadar -
arkadaslar esas denemesinin 1. si kolay mı sizce
-
Tarihte önemli ancak hmk,iyuk, vergi bu sınavın kilit noktası dostlar.
-
@RootofAllEvil haklısın üstadım 12 tarih sorusu 7 hukuk sorusuna eşit gecen yıl ilk 20 de siralamaya girenlerin genel yetenek genel kültür net sayisi 25 in altına düşmemiş. 11.siradaki aday 20 net yapmış ama alan ve ortak alanda 67 neti var. Tarih kendi haline 1 yil önceki bilgilerle bırakılacak bir ders değil.
-
@Salih41 tarihim iyidir ama ösym işte
-
Arkadaşlarl Vergi hukuku ile ilgili değişiklikleri nerden bulabilirim yardımcı olabilecek var mı ?
-
Benim gibi medeni hukukta çok sıkıntı yaşayan var mı? Ne yapsam elbet bir yerden patlıyor. Geçen yıl nispeten kolaydı, bu yıl zor olursa halim harap
-
@dzndr aynı durumdayız hocam. Tarih ve medeni sıkıntı yaşadığım iki alan. Hmk çok gözümü korkutuyodu ama Medeni bu sınavın en zor kısmı bana göre
-
@Marsiyal eşya ile kişiler hukuku bir kuyu, inersen çıkamazsın