29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Aşağıdakilerden hangisi 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununda düzenlenen konu veya kurumlar arasında sayılmamıştır?
A. Hakemlerin reddi
B. Tahkim ilk itirazı
C. Bekletici sorun
D. Çekişmesiz yargı
E. Hakemlerin çekinmesi -
@frkbyzt inşallah kaldırılır ama şu anki duruma göre oldukça zor.
-
Arkadaslar elinde guncel vergi vergi sistemi seklinde soru olan var mi varsa eger grupta paylasabilirmi
-
@birsorumolacaktı beyanname vermemek 1. Derece usulsüzlüktür ama verilmeyen beyanname elektronik ortamda verilme zorunluluğu olanlardan ise ( artık neredeyse hepsi öyle) bu sefer özel usulsüzlük kesilir
-
-
@mülkiye hocam geçtiğimiz yıl yapılan değişiklikle, eger kanunda yürürlüğe girecek bir tarih belirtilmemiş ise kanunlar yayınlandığı gün yürürlüğe girer... bu vergi kanunları içinde geçerlidir
-
Medeni usulde ispat konusunda kesin deliller senet ilam yemin
-
@RootofAllEvil tvs den 2 sorudan fazla çıkar mı sizce
-
@idarihakimmm juctice de bir soruda yayimlandigi gun diyor baska bir soruda ise 45 gun sonra diyor ?
-
İyuk madde 10 a göre zımni retten sonra idare açık ret cevabı verirse dava açma süresi yeniden başlar mı
-
Elinde pdf deneme olan arkadaşımız var mıdır
-
@malik hocam kaynakların bazıları güncel değil ... birçok insanın aklı karışıyor bu yüzden ... geçen yıl bende son aylarda hakimim ve dönüşüm soru bankalarını 2. Ye almıştım güncel olsun diye ama maalesef anayasa ve idare kısmı güncel değildi ... Kaynak alırken dikkat etmek lazım son zamanlarda özellikle kamu hukukunda çok değişiklik var mevzuat okursanız sizin için daha iyi olabilir
-
@çalışma-uzmanı iyuk Md 10 a göre idare 60 gün içinde susar yada kesin bir cevap vermezse kişi bunu red sayıp dava açabilir ... kesin olmayan cevaba karşı kişi kesin cevabı da bekleyebilir ancak bu bekleme süresi 6 ayı geçemez ... 6 ayın bitiminden itibaren 60 gün içinde dava açması gerekir... 6 ayın mesela 2 ayında acık red cevabı gelirse red cevabından itibaren 60 gün içinde dava açmalı
-
@elitnur bilmiyorum ama beklentim max 2 soru o da gelir vergisiyle ilgili 2-3 soru 6183 ten geri kalanı vergi usulden gelir
-
@idarihakimmm hocam nohutçu kitabında zimni retteidare diyelim 60 gün sustu bizde dava açmadık sonradan cevap verdi( dava açma süresi geçtikten sonra yani) bu doğrumu
-
Elinde 2018 soruları olan var mı?
-
@RootofAllEvil yemin ösym kesin delil kabul etmiyor diye hatırlıyorum
-
Benim dediğim iyuk olabilir ama
-
@keynes5 o iyuk hocam hmk için
-
Gectigimiz yılki idari yargi sınavında problemlerden soru gelmis miydi arkadaslar