29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@olursaolur peki vergi hukukunda vergi ödeme diye bir şık vardı şekli ödev değildir diye onun cevabı beyanneme vermek mi
-
@Gülbeşeker zorunlu tuttuğu derken hani meb ve ösym de ivedi davalardan değil mi onu anlamadım 20/ b davası hatta 20/a ya göre süreleri çok daha hızlı ilerliyor?
-
@kamucu06 ben vergiyi ödemek yaptım. Şeklî bir ödev olduğunu düşünmedim
-
@elitnur bende de vergi ödemek yapmıştım ki doğruymuş
Doktrinde şeklî vergi ödevlerinin nelerden ibaret olduğu ve hangi başlıklar altında gruplandırılabileceği hususunda ortak bir eğilim bulunmamakta olup(12) kanaatimizce şekli vergi ödevleri;
– Bildirimde Bulunma,
– Defter Tutma,
– Belge Düzenine Uyma,
– Defter ve Belgeleri Muhafaza ve İbraz,
– Beyanname Verme,
– Diğer Ödevler,
başlıkları altında gruplandırılabilir.
-
Yarın açıklanır mı ki sorular?
-
Uzlaşma sorusuyla ilgili vergi ve cezanın erken ödenmesi durumunda indirim yapılır yazıyor soruda uzlaşma sonrası indirim talep edilebilir diyordu öncülde. Yani değişikliği kabul etsek bile tam olarak öncülde yazanla uyuşmuyor gibi sanki?
-
@Gülbeşeker hocam ben kamu hukuku son viraj dan çalışmıştım orada ivedi yargılama ayrı başlık meb ve ösym sınavları ayrı başlıkta incelenmişti. O yüzden direkt meb yaptım görünce.
-
@elitnur bende öle yaptım hatta baktım gelir idaresinin sitesine burda paylaşan arkadaşlar kendi istediği gibi mi paylaşıyor beyanneme vermek şekli bir ödevdir ödeme ise maddi bir ödevdir
-
@kamucu06, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@elitnur bende öle yaptım hatta baktım gelir idaresinin sitesine burda paylaşan arkadaşlar kendi istediği gibi mi paylaşıyor beyanneme vermek şekli bir ödevdir ödeme ise maddi bir ödevdir
Cevap odeme net.
-
@Marsiyal, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Uzlaşma sorusuyla ilgili vergi ve cezanın erken ödenmesi durumunda indirim yapılır yazıyor soruda uzlaşma sonrası indirim talep edilebilir diyordu öncülde. Yani değişikliği kabul etsek bile tam olarak öncülde yazanla uyuşmuyor gibi sanki?
Degisiklikler 01.01.2020 de yuruluge girecek
-
@sikilaccisamatha Yayımlandığı gün yürürlüğe girdi bu hüküm
-
@elitnur Hocam örnek veriyorum, afet riski altındaki bölgelere ilişkin alınan kararlar ivedi yargılamaya tabidir, afet riski adı üstünde burda ivedi yargılama zorunlu tutulmuştur, süreç hızlı ilerlemek zorundadır ve telafisi mümkün olmayan durumlar çıkabilir, hocam kanunda bunlar özellikle belirtilmiş madde madde halinde bunları çok iyi bilmek gerekiyor.
-
@sikilaccisamatha abi bu soru iptallik olur ben de eski mevzuata göre yaptım benim tahminim bunlar önceden soruları hazırladı bu soruda cezadan indirim kabul edilmeyecek ve herkesin yaptığı doğru kabul edilecek
-
@paretowilfredo bende bir şey eklemek istediM hocam konu olarak izahati aldım ben bu sene soruyuda sertkan dırmaz hocayı aldım bence bunlardan birin sorusunu birinin konusunu almak çok daha iyi olacaktır
-
@sikilaccisamatha bazı maddeler yayım tarihinde yürürlüğe girdi kanuna da işlendi hatta uzlaşma vaki olduktan sonra cezada indirim talebi yapılabilir. Zaten uzlaşma sadece vergi ziyaı cezası için var
-
@kamucu06 bu soruyu çok merak ediyorum açıkçası ben güncele göre cevapladım
-
@Estevez sevindim adınıza güzel bir soruydu
-
@RootofAllEvil hocam peki ösym günceli farketmedi cevabı eski mevzuata göre kabul etti burada soru iptal mi yoksa güncel mevzuattaki cevap mı kabul edilecek
-
@sikilaccisamatha hocam o hüküm aynı gün girdi yürürlüğe
-
@adalet abi ben güncele göre yapacaklarını düşünmüyorum bu çok yeni bir şey ösym bu soruyu iptal edecek bence