29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Vatandaşlık
1)yüksek hakem kurulu
2)bilgi edinme hakkı
3)hak arama hürriyeti
4)aym üyeleri ant içmez
5)aym yaş şartı 45
6) meclis toplantılarına 5 kez katılmayanVatandaşlığı toparladık sanırım
-
@geliruzmani2013 bende yerindelik yaptım idari yargı yerindelik denetimi yapamaz.Yani işlem doğrudur yanliştir diyemez diye düşundum.Ama keşke sadece bu sorum yanlış olsa bu sınav gercekten garipti.Ilk defa katıldım cikmis sorulara bakmistim son yıllarin.Ceza medeni cok degisikti.
-
@olumlu-düşün ama hukuka uygunluk daha mantıklı hocam
-
@RootofAllEvil hukuka uygunluk en mantıklısıydı hocam
-
@idarihakimmm ben orada idarenin asıl amacı kamu yararı diye düşünerek yaptım tabi doğru mu bilmiyorum
-
@olumlu-düşün bende öyle düşündüm ama kamu yararı ile hukuka uygunluk arasında kaldım
-
@olumlu-düşün sorulardan ziyade şıklar o kadar güzel ayarlanmıştı ki insan düşününce birden fazla şıkkı mantıklı buluyodu
-
Kanuni hakim güvencesi değil miydi ?
-
@zenginmemur yerindwlik daha mantikli eğer mahkeme açılan her dava için yürütme durdurma kararı verirse yerindelik denetimi yapmış olur bence haklısınız sınav bizi çok yanılttı çok puanlar düşer inşallah
-
@kemankeşş @olursaolur 6216 sayılı kanun 9.maddesine bakarsanız and içme başlığını görürsünüz. Anayasa mahkemeleri and içiyor . Ben de yanlış yaptım ama bir hocaya sordum o gösterdi
-
@keynes5 degil hocam ben de yanlış yaptım onu
-
Klasik sorumu soruyorum.Hangi kitap daha iyidi?Justice monopol konsensus.Konsensus kullanmadım iyikide kullanmamışım.Alakası yoktu özellikle medeniden sınıfta kaldı.
-
@elitnur, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kemankeşş @olursaolur 6216 sayılı kanun 9.maddesine bakarsanız and içme başlığını görürsünüz. Anayasa mahkemeleri and içiyor . Ben de yanlış yaptım ama bir hocaya sordum o gösterdi
Nasil yani kim and icmezin cevabi ne yani?
-
@keynes5, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Kanuni hakim güvencesi değil miydi ?
Net hak arama hurriyeti kanunandan bakabilirsiniz
-
@zenginmemur bu sınav bence soru bankalarından ziyade kanunları ve konuları saglam oturtanlarin geçeceği bir sınavdı
-
@olursaolur 2 tane önerme vardı.2.cisine direk atladım kanuni hakim yaptım.Tamam kesin yanlış olabilir ama 2.önerme kanuni hakimdi
-
@olursaolur katılıyorum hocam şıklar da çok iyi ikilem yaratmışlar
-
@adalet hocam yd verilmesi için idari işlemin açıkca hukuka aykırı olması lazım yd nin Kendiliğinden işlerlik kazanamamasının sebebi İdari işlemin Hukuka uygunluk karinesidir
-
Benim bu sınavdan anladığım ne kadar çalışırsam calısım kazanamaz mısım ... suan bile 2 sık arasında kalıyoruz arkadaşlar her kanuna erişim imkanımız olduğu halde ... ben çok zor bir Sınav olduğunu düşünüyorum ... geçen yıl ki sınavda birçok soru direk kanun maddesi idi çalışarak yapılabilirdi ... ama bu sene bana göre sınavda sürpriz soru çok fazlaydı
-
@sikilaccisamatha ben bilmiyorum ben anayasa mahkemesi üyeleri yaptım ama sorduğum hoca 6216 sayılı kanunun 9.maddesine bak dedi ve aym uyelerinin and içeceğini öğrendim