29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@sikilaccisamatha anayasa mahkemesi üyesi neden mecliste ant içsin ki ayrıca yasama yürütme ayrı değil mi en basit mantık
-
@Marsiyal, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Vatandaşlık
1)yüksek hakem kurulu
2)bilgi edinme hakkı
3)hak arama hürriyeti
4)aym üyeleri ant içmez
5)aym yaş şartı 45
6) meclis toplantılarına 5 kez katılmayanVatandaşlığı toparladık sanırım
Bunlarin hepsi vatandaslik mi idare iyuk var mi aralarinda bunlarin
-
@aslasorma aynen bu cevap hukuki oldu hocam teşekkürler
-
@elitnur cevap ne o zaman hocam o soruda
-
2015 idari yargı 78le kapatmış.Umudu olanlar için...
-
@zenginmemur 400 kişi mülakata kaldı onda
-
@olursaolur bilmiyorum ki cevabı . Anayasa mahkemesi üyeleri söylediğim kanunun maddesinde ant içtiği yazıyor. Soru kökü neydi tam olarak ?
-
@sikilaccisamatha Hocam ikincisinde kimse tabii olduğu mahkemeden başka yere çıkarılamaz tarzı bişey yazıyordu bu kanuni hakim güvencesine girmez mi?
-
@birsorumolacaktı doğrudur hocam.
-
@elitnur TBMM de yemin edeni soruyordu soruda. Cevap kesinlikle anayasa mahkemesi üyeleri hocam.
-
@Gülbeşeker, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha Hocam ikincisinde kimse tabii olduğu mahkemeden başka yere çıkarılamaz tarzı bişey yazıyordu bu kanuni hakim güvencesine girmez mi?
Oyle yazmiyordu ona benzerdi ama
-
@wow anayasa mahkemesi üyesi mecliste ant içmez
-
@elitnur O maddede mecliste yemin edeceği ile ilgili bir hüküm yok ama. Mecliste yemin etmeyeni soruyordu soruda.
-
@olumlu-düşün ben de onu diyorum hocam
-
Ben ilgöç için yerimi alayım artık.Bugün gözlemdiğim kadarıyla bu sınava katılanlarin cogu isi gucu olan kesim.Guy olan cok kişi gördüm
-
@wow ️ tamam o zaman hocam
-
@Gülbeşeker bu mantikla yaptım.Ama anayasada net cevap varmiş
-
@idarihakimmm kesinlikle ben de öyle düşünüyorum vatandaşlık sorusu bile geçen seneki anayasa sorularından zordu bana göre
-
@olumlu-düşün googledan baktım 2012 haberinde dönemin başdenetçisi mecliste yemin etmiş o soru kesinlikle aym üyeleri olacak
-
@aslasorma işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğması şartı da var mahkeme bunu kendiliğinden gozetirse yerindelik denetimi yapmis olur bence