29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Abdurrahim saolasın hocam. Adlide sınırın biraz ustü idaride sınırın biraz altında bekliyorum.
-
@hebennekahayırlısı olsun hakkınızda hocam. herkes emeklerinin karşılığını alır umarım
-
@Abdurrahim hocam bu söylenenler gkgy+alan için sapmasız olarak mı?
-
@kule34, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Buna göre, vergi kanunlarının uygulamasında, lafız açıksa yoruma ihtiyaç yoktur.Lafız açık değilse, yorum yapmak kaçınılmazdır. Yorum, yukarıda söylendiği gibi, maddenin konuş amacına, vergi kanunundaki yerine ve diğer ilkelere bakılarak yapılır.
kesinlikle çok doğru hocam gelin bu soruya itiraz edelim
-
@kiziroğluhey hocayı tanımıyorum dediğim gibi, ben canlı yayını açtığım sırada "76-77-78 doğrusu olan arkadaşlar sınırdalar bekleyecekler, 79 ve üzeri olanlar kazandı diyebiliriz" dedi. sapma felan demedi hocam.
-
@Abdurrahim hocam adliler için sordum ben
-
@justice000 gerekçeyi buldum usenmeyen okusun vuk madde 3 gerekçe
"Bilindiği üzere vergi hukukuna ait konuları kapsayan, usul ve uygulamaya ilişkin hükümleri ihtiva eden Vergi Usul Kanunu'nda kanun maddelerinin ne yolla anlaşılması ve uygulanması gerektiği hususuna ışık tutan bir yorum hükmü mevcut bulunmamaktadır.
Kanundaki bu boşluk, her ne kadar ihtilaf konusunu teşkil eden olayların çözümlenmesi sırasında, mali yargı mercilerince verilen karar ve çıkan içtihatlarla ve bazen idari mercilerin açıklamaları ile doldurulmaya çalışılmakta ise de, bugüne kadar ki uygulamalarda uygun bir çözüme ulaşılabilmiş değildir.
Bu nedenle, Vergi Usul Kanunu ile ilgili olarak hazırlanan bu değişiklik tasarısında vergi kanunlarının ne şekilde yorumlanacağı ve uygulanacağını gösterir bir hükme yer verilmesi gerekli görülmüştür. Esasen Türk hukuk alanında ve yabancı memleketlerin vergi hukukunda, yorumlamanın ne şekilde yapılacağını gösteren hükümler kanun maddelerinde açıkça gösterilmiştir.
Vergi Usul Kanununa, vergi kanunlarının ne suretle yorumlanacağı ve bunların ne şekilde uygulanacağı hususunda hüküm vazedilirken,hukuk biliminde uygulanan yorum metodları ve Batı ülkeleri vergi hukukunda yer alan yorumlarla ilgili hükümler incelenmiş ve Bilimsel Yorumlama Metodu'nun vergi kanunlarının bünye ve mahiyetine en uygun bir metod olduğu sonucuna varılmıştır.
Vergi Usul Hukukumuzda yenilik teşkil eden bu hükmün, vergi uygulamaları ve vergi ihtilaflarının çözümlenmesinde büyük bir noksanlığı gidereceği ve tatbikatta, vergi adaleti ve vergi güvenliği sağlayıcı bir ortam yaratacağı idare ve mükelleflere büyük kolaylıklar sağlayacağı şüphesizdir.
Ayrıca bu hükmün, iyi bir vergi uygulaması için gerekli bulunan kazai içtihatları geliştireceği. idare ve vergi yargı mercilerine kanun maddelerinin uygulanmasında ışık tutacağı muhakkaktır" -
@Abdurrahim Adli 73 av 68 doğru sayısı mı hocam sapmasız ? Yani bu rakamlardan bi iki soru aşağı olanlar için sapma mı işe yarar?
-
@kiziroğluhey o kısmı dinlemedim hocam, instagram hikayesinde paylaşmış, orda gördüm. sapma felan dememiş. idari 78, adli 73, avukat adli 68 diye bi gönderi paylaşmış, bakabilirsiniz
-
Lafzin açık olmadığı hallerde kanunun ruhu araştırılır ve bu ruhu anlamak tespit etmek için bazen amacsal yorum bazen doktrin yorumu bazen sistematik yorum yapılır bazen hepsi birlikte yapılır ruhu yani özü tespit etmek için
-
@Abdurrahim puan da değil sanırım doğru sayısı ? Sosyal medya yok hocam
-
yayını dinledim hoca idari için 4-6 puanlık bir sapma adli için de 1-2 puanlık sapma beklediğini söyledi. Bana biraz fazla geldi idari için ama haklı çıkar umarım ne diyim
-
@kiziroğluhey doğru sayısı hocam evet, puan değil
-
@Abdurrahim hocam instagram adresi ve videonun bulunduğu siteye dair bilgi verebilir misiniz
-
Hakimlik sınavıda dahil olmak üzere,bir tanesi İstanbul ,diğer ikisi Ankara olan ,9 gün içinde birbirinden zorlu 3 sınav atlattım.Zaman adeta altın değerindeydi.Çok şükür Rabbim utandırmadı inşallah.Bu yolda emek verenleri Allah utandırmasın.Amin
-
@birsorumolacaktı reklam gibi oluyor ama alakam yok kişilerle hakimlikakademisi instagram hikayesi hocam, video duruyor, izleyebilirsiniz
-
@kule34, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@justice000 gerekçeyi buldum usenmeyen okusun vuk madde 3 gerekçe
"Bilindiği üzere vergi hukukuna ait konuları kapsayan, usul ve uygulamaya ilişkin hükümleri ihtiva eden Vergi Usul Kanunu'nda kanun maddelerinin ne yolla anlaşılması ve uygulanması gerektiği hususuna ışık tutan bir yorum hükmü mevcut bulunmamaktadır.
Kanundaki bu boşluk, her ne kadar ihtilaf konusunu teşkil eden olayların çözümlenmesi sırasında, mali yargı mercilerince verilen karar ve çıkan içtihatlarla ve bazen idari mercilerin açıklamaları ile doldurulmaya çalışılmakta ise de, bugüne kadar ki uygulamalarda uygun bir çözüme ulaşılabilmiş değildir.
Bu nedenle, Vergi Usul Kanunu ile ilgili olarak hazırlanan bu değişiklik tasarısında vergi kanunlarının ne şekilde yorumlanacağı ve uygulanacağını gösterir bir hükme yer verilmesi gerekli görülmüştür. Esasen Türk hukuk alanında ve yabancı memleketlerin vergi hukukunda, yorumlamanın ne şekilde yapılacağını gösteren hükümler kanun maddelerinde açıkça gösterilmiştir.
Vergi Usul Kanununa, vergi kanunlarının ne suretle yorumlanacağı ve bunların ne şekilde uygulanacağı hususunda hüküm vazedilirken,hukuk biliminde uygulanan yorum metodları ve Batı ülkeleri vergi hukukunda yer alan yorumlarla ilgili hükümler incelenmiş ve Bilimsel Yorumlama Metodu'nun vergi kanunlarının bünye ve mahiyetine en uygun bir metod olduğu sonucuna varılmıştır.
Vergi Usul Hukukumuzda yenilik teşkil eden bu hükmün, vergi uygulamaları ve vergi ihtilaflarının çözümlenmesinde büyük bir noksanlığı gidereceği ve tatbikatta, vergi adaleti ve vergi güvenliği sağlayıcı bir ortam yaratacağı idare ve mükelleflere büyük kolaylıklar sağlayacağı şüphesizdir.
Ayrıca bu hükmün, iyi bir vergi uygulaması için gerekli bulunan kazai içtihatları geliştireceği. idare ve vergi yargı mercilerine kanun maddelerinin uygulanmasında ışık tutacağı muhakkaktır"hocam doktrin de sistematik ve amaçsal olarak ele alınır diye geçer aytekin ataay Aydın zevkliler daha bir çok yazarla da ifade edilmiştir sistematik yorum diğer maddelerle olan bağlantı onun özünü teşkil ediyor zaten bunun yanında bir de amacı özünü oluşturur
-
2016 da 30 ortak alan 22 idari 24 gk gy de bir soru iptal seklinde 4 puan sapma gelmişti bana.Gecen sene ortak alan 30 idari 28 sapma 1 puana yakin sekilde gelmişti. Neye göre geliyor bilmiyorum ama umarım herkes için iyi olur.
-
@hebenneka en çok sapma avukatlıktan hakimliğe geçişte geliyor muş öyle dedi sonra idari yargı 4 6 arası geliyormuş en az ise Adli yargı dedi çünkü birbirleri ile girenler aynı düzeyde dedi idari için 79 doğru ve üzeri dedi genel olarak böyle
-
@kule34 soruya itiraz edecek olan var mi?