29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Abdurrahim, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mütelahik 76-77-78 sınır dedi hocam net duydum
SINIR olan kısım idari de bu doğrular
-
@VM_Yilmaz 25 yanilmiyorsam
-
@2pacalypse hocam ben işteyim yarın mi son gün itiraz için yarın sabah kadar calisicam ÖSYM sitesinden itiraz olucak dimi
-
@2pacalypse, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@justice000 https://books.google.com.tr/books?id=0t8qKN1VQRYC&pg=PA40&lpg=PA40&dq=kanunun+lafzı+ve+ruhu+ne+demek&source=bl&ots=UAxST7hOve&sig=ACfU3U2qYF3J3QFtvpkVlsY_eHTgAF15YA&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiS59PN69_mAhVji8MKHXHkDv04ChDoATADegQICBAB#v=onepage&q=kanunun lafzı ve ruhu ne demek&f=false
Sayfa 40 bakın. AÖF kitabı sondan ikinci paragrafta apaçık kanunun ruhu amaçla alakalıdır diyor. Itiraz edin elbet ama reddedilecek. Bu çok açık.
kardeşim neden anlamıyorsun biz kanunun ruhu amaçla ilgili değildir demiyoruz ki kanunun ruhu amacı ve maddelerle olan bağlantısı ve konuluşundaki yeridir söylüyoruz cevap amaçsal yorum ve sistematik yorum yeni iki cevabı var ve bu ikisini de şıklara kurmuşlar yanlışlık burdan doğuyor ışte
-
@kule34 itirazlar için son gün Perşembe mesai saati. 1 Ocak resmi tatil oldugundam dolayi
-
@2pacalypse adlı yargiya da girdim yani itiraz edilecek sorular var tabi ki ama buna itiraz etmezsem yani icim rahat etmez o kadar açık ki yanlışlık
-
@kule34 kesinlikle hocam benimde için rahat değil çok bariz kavak gibi ortada yanlışlık
-
@justice000 sistematik yorum basitçe hükmün kanun içindeki yeri ve diğer maddelerle ilişkisi olarak tanımlanıyor. Kanunun ruhu sistematigiyle ilişkilidir demek dogru ama çok çok genişletici bir yorum olur. Deyimsel yorumda da nilimsel.yorumda da kanunu ruhunu bulabiliriz. Bu da çok genisletici.yorum olur. bu mantıkla her sene 50 tane soruya itiraz edebiliriz. Her neyse ben kabul göreceğini dusunmesem de itiraz hakkı elbet sizlerin.
-
@kule34 hocam resen tarhi da itiraz edin o zaman. O soruda da bariz çelişki var gibi geliyor bana.
-
@ir06, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@zilyet önümüzdeki yıl sınav olursa iki sınava mı gireceğiz
Hayır hocam. İkisi farklı sınavlar ve sizi kapsamıyor.
https://www.tercihiniyap.net/haber/adalet-bakanligi-idari-yargi-on-sinavi-ne-zaman-h9026.html
-
@zilyet, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
önümüzdeki yıl ön sınav olacak ikili sınav sistemi bekliyor. inşallah ilan gecikmez. bilgiler tazeyken tekrar bu maratona dahil oluruz.
İki sınav sizi kapsamıyor hocam.
https://www.tercihiniyap.net/haber/adalet-bakanligi-idari-yargi-on-sinavi-ne-zaman-h9026.html
-
İdaride 4 6 sapma hayal bence ama 77 78 doğru kazanabilir sanki 1 2 soru oynar gibi geçen yıla göre genel gözlemim o şekilde benim.
-
kanunun özüne bir örnek mesela çimlere basmayınız burda lafzi yorum yaparsak çimlere basmamaktır özüne bakacak olursak mesela arabayla çimlerin ezilmesi burada özüne aykırı olacaktır şöyle ki burada lafzi çimlere atakla basmamaktır ve arabayla ezilmesi ise lafzına değil özüne aykırılık oluşturacaktır özü ve sözünden bu anlaşılır.
-
idarece tarh sorusu ben yanlış yaptım ama cevabı kesinlikle doğrudur idarece tarh olacaktır çünkü beyannameye değil bildirim üzerine yapılıyor.
-
@hakimehanımm bunu diyen hangi hoca kardeşim
-
yanlızca yorum sorusunun yanlış olduğunu düşünüyorum diğerlerinde sıkıntı yok ama yorum sorusu kabak gibi ortada
-
@2pacalypse hocam bende resen dedim ama idarece diye düşünüyorum şimdi baktığımda
-
Tarhiyat sorusunda itiraz edilecek bi şey yok arkadaşlar. Yasal süreler içerisinde vergi dairesine başvurmadıysa idarece yapılır çok açık ve net. Beyannemesini zamanında vermemiş olsaydı o zaman resen yapılırdı ama soruda direkt olarak başvurmamıştı üstelik yasal süre ayrıntısı da verilmişti.
Yorum sorusu ise bence saçma bi soruydu. Amaçsal yorum yaptım ben ama şıklar arasında en doğru gelen o olduğu düşüncesiyle işaretledim. Net olarak budur diyemedim.
Bir de biz 3 arkadaş hazırlanmıştık netlerimizi yazayım listeye ekleyebilirsiniz, herhangi bi kaydırma vs gibi bi durum olmadıysa;
- Gk-gy 25, alan 63
- Gk-gy 23, alan 63
- Gk-gy 26, alan 60
Umarım herkes emeğinin karşılığını alır. Herkese kolay gelsin.
-
puan hesaplaması nasıl yapılıyor arkadaşlar
-
idarece yargıtay sorusu kesinlikle doğrudur hiç şüpheniz olmasın içiniz rahat olsun ancak yorum sorusu kesinlikle ve de kesinlikle yanlıştır kanun doktrin olsun buraya sığmayacak kadar dayanağım ve delilin vardır kesinlikle yorum soru yanlıştır hem feci yanlıştır