29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
yorum sorusu tam iptallik sorudur kesinlikle itiraz edilmesi gerekir.
-
@yourdreams ben itiraz edicem ama vakit bulamadım daha
-
İdarece tarh sorusuna da itiraz edilmeli resen tarh olacak onun cevabı
-
@justice000 https:// books. google. com. tr/books?id=0t8qKN1VQRYC&pg=PA40&lpg=PA40&dq=kanunun+lafz%C4%B1+ve+ruhu+ne+demek&source=bl&ots=UAxST7hOve&sig=ACfU3U2qYF3J3QFtvpkVlsY_eHTgAF15YA&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiS59PN69_mAhVji8MKHXHkDv04ChDoATADegQICBAB#v=onepage&q=kanunun%20lafz%C4%B1%20ve%20ruhu%20ne%20demek&f=false
Sayfa 40 bakın. AÖF kitabı sondan ikinci paragrafta apaçık kanunun ruhu amaçla alakalıdır diyor. Itiraz edin elbet ama reddedilecek. Bu çok açık.
-
@RootofAllEvil sorunun cevabı idarece tarhtır hocam
-
kanunun özü sadece amacı derseniz bu eksik olacaktır bunun yanında konuluşundaki yeri ve diğer maddeler olan bağlantısıdır diğer maddelerle bağlantısından kastı onun özüdür zaten bir maddelerle bağlantısı lafzi olarak değil niteliği ve doğası gereği onun kesin ve kesin özünü oluşturur..
-
@zilyet önümüzdeki yıl sınav olursa iki sınava mı gireceğiz
-
@Abdurrahim 72-73-74-75 sınırdalar dedi idari için
-
@mütelahik adli için dedi onu hocam
-
@RootofAllEvil resen yapmıştım. bana da saçmageldi idarece olmasi.
-
İdaride 4-6 puanlık sapma mı hiç güleceğim yoktu en az 0.25 en fazla 2 puanlık sapma olur
-
@RootofAllEvil bende resen tarh yaptım ama özellikle bu soruyu söylüyorum çünkü adım gibi eminim yanlış olduguna
-
@kitapsever idari için dedi gibi hatırlıyorum. Canlı yayında var tekrar dinleyeyim
-
@mütelahik 76-77-78 sınır dedi hocam net duydum
-
@kule34 ben de tam tersi hocam. ruhunu görünce direc amacsali işaretleyip geçtim. 5 snyemi almadı bile her neyse, itiraz edecekseniz eğer itiraz sonucunu burayla paylasmayi unutmayin.
-
@2pacalypse hocam amaç ayrı amacsal yorum ayrı tabiki kanunun amacını araştırmak ruhunu araştırmak benzer kavramlardır ama cevap sikkinda amacsal yorum diyordu ben şunu demek istiyorum tamam ruhu araştırırken amacına bakarsın ama sadece amacsal yorum yöntemini kullanmazsin onunla beraber sistematik yorum da yaparsın bilimsel yorumda
-
@kule34, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@yourdreams ben itiraz edicem ama vakit bulamadım daha
idari yargıya 6.girişim bu oldu vallahi hocam tam iptallik soru doktrin de bir sürü dayanan getirebiliriz kesinlikle bir an önce itiraz edin hocam
-
@justice000 hocam çok güzel aciklamissiniz
-
Doktrinde amacsal yorum kabul görüyormus ama vergi kanunlarının hükümleri dikkate alındığında sadece bu şeklinde bir bilgiye hiç rastlamadım
-
@kule34 hocam hazır itiraz edecekken resen sorusuna da eder misiniz? o soruda da çok çok az bilgi verip çelişkili iki şık koymuşlardı ya. Ben detay olmaz diyip resen yaptim