29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Ayrıca burda tarihi yorumdan bahsediyor hatta amacsal yorum da değil.tarihi yorum hükmün koyulduğu zamanki amacıdır .amacsal yorum ise günümüz şartlarında kazandığı anlamdir .
-
@Abdurrahim evet hocam 4-6 Puan sapma bekleniyormuş umarım dediği doğrudur
-
@kule34, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@2pacalypse dostum vuk madde 3:"Vergi kanunları lafzı ve ruhu ile hüküm ifade eder. LAFZIN AÇIK OLMADIĞI HALLERDE vergi kanunlarının hükümleri, konuluşundaki MAKSAT, hükümlerin kanunun yapısındaki YERİ ve diğer maddelerle olan BAĞLANTISI gözönünde tutularak uygulanır."burda maksat bağlantı yer* derken amacsal ve sistematik yorumdan bahsediyor kanun maddesi açık sorunun cevabı birden fazla
Aynen hocam kesinlikle doğru söylüyorsunuz tam itirazlık soru
-
@hakimehanımm hocayı hiç tanımıyorum adı ne biliyor musunuz ? inşallah doğrudur dedikleri hocam
-
@justice000 valla kimse ilgilenmiyor hayret ediyorum yani yuzde yüz yanlış soru sadece kanun metnini okusan bile yanlış olduğu direk anlaşılıyor
-
@2pacalypse ne desem bilemedim hocam, hayırlısı olsun hakkımızda
-
@kule34, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@justice000 valla kimse ilgilenmiyor hayret ediyorum yani yuzde yüz yanlış soru sadece kanun metnini okusan bile yanlış olduğu direk anlaşılıyor
Aynen hocam cevap amaçsal ve sistematik bu soruya itiraz edelim hocam
-
@Abdurrahim adli için bir şey dedi mi peki ?
-
@Abdurrahim ben de tanımıyorum hocam Erhan Kaya mıydı emin değilim
-
@justice000 bağlantı sistematik yorumla alakali. Kanunun ruhu diyince aklıniza ne geliyor sizin? Deyimsel yorum yaparak ruhuna mi ulaşılır? kanunun lafzı için deyimsel, ruhu için amacsal yorum yapilir. Bir şeyin ruhu o şeyin özüdür, konulusundaki maksattir. Bence soru gayet açık. Itiraz edecekseniz de edin elbet. Ama reddedilecegine çok çok eminim.
-
@hebenneka hocam dedi de benimle alakası yok diye aklımda kalmadı ya. ama videoyu kaydedeceklermiş ,hakimlikakademisi instagramdan bakarsınız isterseniz.
-
@hakimehanımm Anladım hocam sağolun
-
@2pacalypse hocam tamam lafzı için deyimsel yorum da peki neden ruhu için amaçsal yorum .neden bilimsel yorum değil neden tarihi yorum değil yani bu yorum yöntemleri lafız için mi ortaya çıkmış yoksa ruhunu araştırıp tespit etmek için mi
-
@Abdurrahim bu net mi puan mı, bir de bunu diyenler kim açık ası
-
@2pacalypse, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@justice000 bağlantı sistematik yorumla alakali. Kanunun ruhu diyince aklıniza ne geliyor sizin? Deyimsel yorum yaparak ruhuna mi ulaşılır? kanunun lafzı için deyimsel, ruhu için amacsal yorum yapilir. Bir şeyin ruhu o şeyin özüdür, konulusundaki maksattir. Bence soru gayet açık. Itiraz edecekseniz de edin elbet. Ama reddedilecegine çok çok eminim.
kanunun özü denince aklıma amacı ve diğer maddeler içindeki yeri ve bağlantısı geliyor hatta bir kitapta okumuştum adım gibi eminim zaten vuk 3 md açıkça ifade de edilmiştir.
-
@hebenneka adli için 73 avukat adli için 68 demiş hocam
-
@Abdurrahim sizce doğru bir açıklama mı olur mu ki
-
@birsorumolacaktı doğru sayısı hocam. hakimlik akademisi hocalarından biri, ben de tanımıyorum açıkçası.
-
@kemankeşş benim bu sınava ilk girişim ben de merakla bekliyorum kaçla kapatacağını hocam
-
Buna göre, vergi kanunlarının uygulamasında, lafız açıksa yoruma ihtiyaç yoktur.Lafız açık değilse, yorum yapmak kaçınılmazdır. Yorum, yukarıda söylendiği gibi, maddenin konuş amacına, vergi kanunundaki yerine ve diğer ilkelere bakılarak yapılır.