29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Şuanda medeni usuldeki hakem sorusu, vergide deyimsel amaçsal sorusu,uzlaştırma sorusu, başkanitiraz edilen soru var mı bende gideceğim ösym ye var mı başka itirazlık soru
-
@çalışma-uzmanı ben şehir dışındayım nasıl itiraz edebilirim acaba
-
@VM_Yilmaz hocam ösym sayfasındaki dilekçe formunu indirip itiraz ettiğiniz soruyu yazın 20 lira gibi bir ücreti ösym ibanına gönderip ups ile ösym ye gönderebilirsiniz. İhmal etmeyelim hocam gönderelim. Sınırda kalıp sonra keşke itiraz etseydik demeyelim
-
@çalışma-uzmanı hocam ben İstanbul'dayım Perşembe günü apsyle yollasam nasıl olacak Perşembe son gün sıkıntı olur mu
-
@kule34 hocam bu konuda sizi yanıltmış olmayayım ösym çağrı emrkezini yarın sabah arayın büyük ihtimal ups ye verildiği gün 3 iş günü içerisinde ise kabul edilir diye düşünüyorum. Ulaştığı tarih kabul edilir derse göndermezsiniz
-
@çalışma-uzmanı hocam parayı biz sana yollayalım itiraz sebebinide yazalım sana sen bizim yerimize versen olmaz mı
-
Hakem sorusunu doğru yapmıştım ama iptal edilir bence de. Uzlaştırma ve hakem sorusu iptal edilir bence şimdilik. Uzlaştırma sorusuna itiraz edecek arkadaşlar dilekçede sorunun iptalini değil de cevap anahtarının değiştirilmesini talep ederse daha mantıklı olur bu arada. Öncüllü olduğu için soru iptaline gerek kalmayabilir.
-
Özelleştirme yüksek kurulu sorusu kesin iptal, bariz bir şekilde kaldırılmış kurul. Onun dışında sanmıyorum iptal olacağını.
-
@VM_Yilmaz hocam formda imza isim soyisim tc gibi bilgiler var sizin göndermeniz daha doğru olur.Şayet benim toplu götürdüğüm dilekçe kabul edilmeyebilir
-
@revenge bu konuda benim gibi düşünen biri daha çıktı. Mutluyum. Bu bakanlar kurulunu başbakanı şıklara koyup doğru kabul etmek gibi bir şey. Yanılıyor muyum
-
Puan sıralamaları ne alemde üstadlar
-
Hakem sorusu kolay soruydu arkadaşlar doğru şık bağırıyordu resmen buradayım diye gidip nasıl o şıkkı işaretlediniz uzlaşma sorusuda iptal edilmez amaçsal yorum sorusuda. Bi sıkıntı yok bence o sorularda. İyuk sorusunu bende yanlış yaptım ama onunda iptal edileceğini sanmıyorum çünkü kanunda hala özelleştirme yüksek kurulu yazıyor kanundan kaldırılmamışlar yani. İptal süreci çok uzun zaten o zamana kim öle kim kala.
-
@Marsiyal sınavda süre ile yarışıyoruz. Kanunu medeni usul dersi için en az 5 kez okudum. Ve edilir yazan şık benim ilk şıkkımdı. İşaretledim ve geçtim ösym kelime oyunu fazla yaptığı için . Edilir ve edilebilir kelimeleri asla aynı anlamda değil ve şimdi iptal edilmese bile dava sonucu edilir umarım
-
@Marsiyal Hocam uzlaşma sorusu için vuk 376 yı okudunuz mu? Orada açıkça uzlaşma vaki olduğu durumunda cezanın yüzde 25 i indirilir diyor. Sorudaki ikinci öncülde de mükellef uzlaşma sonrası indirim talep edebilir diyor ve bu öncülü ösym yanlış kabul etmiş.
-
@kilici Ben soruyu doğru yaptım ama iptal edilme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Kelimeler çok önemli sınavlarda ve bunun dikkate alınmadığı bir sınav olmus. İnşallah en baştayken sorun giderilir ve hepimizin lehine olur.
-
@kilici hocam idari hakim olacak arkadaşlar öncelikle kanunu lafziyla ve ruhuyla uygulamak nedir bunu öğrenecekler keşke şimdiden biraz arastirsalar :))
-
@Marsiyal tamam hocam sen kanunların ehlisin. Biz kendi çapımızda takılıyoruz. Orda hakem sorusunun cevabı tabiki bağırıyordu. Ama bu iki doğru cevap olduğu gerçeğini değiştirmiyor
-
@kilici hocam amacım tartışma yada polemik değil ama dediğiniz değişiklikte indirim talep edebileceği yazmıyor süresinde ödenmesi halinde indirilir yazıyor. Yani örneğin uzlaşma sonucu 60 TL lik bir vergi borcunuz olsun. Siz ödeme tarihi gelince öderken sizden 45 TL tahsil edilir. Yani bu talep ederek olan bişey değil bence resen İdarenin yaptığı bir indirim gibi. Tabi bu benim kanunu yorumlama şeklim herkesin yorumu farklı olabilir dediğim gibi amacım polemik yaratmak değil. Hmk sorusundada polemiğe girmek istemiyorum ama İstinafa gidilemeyen hakem kararı için İstinafa gidilebilir diyen şık bariz hatalı bence o sebepten iptal edilmez gibi geliyor bana ondada polemiğe girmek istemiyorum siz itirazlarınızı yapın yinede hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@çalışma-uzmanı ben ehilim falan demedim hocam polemiğe girmek istemiyorum lütfen.
-
@Marsiyal hocam burda herkes çok hassas ve gergin. üslubunuz en azından beni rahatsız etti dile getirdim. Polemik değil niyetim