29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@çalışma-uzmanı bende gerginim hocam bende sınırdayım kimseye sataşmıyorum yanlış anlaşıldıysamda kusura bakmayın. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır.
-
@Marsiyal inşallah hocam
-
@çalışma-uzmanı hocam siz ne yaptınız bilmiyorum ama tarh sorusu da sıkıntılı bence
-
@Marsiyal o zaman bariz hatalı olan bir sık koyalım diğer şıkların önemi yok gibi oldu yazdığınızdan. Ben ilk gördüğüm şık sorunlu şıktı ve o şık da hatalı. 2 tane hatalı şık koymuşlar yapmayın lütfen soru tam iptallik soru değil mi? Kanunun kelimesi üzerinde böyle oynama yapıp yazılabilir mi doğru diye ?
-
1 Soru demek 100 kişi demek. 2 Soru iptali ile benim sıralamam 200 kişi oynamış geçen sene. İnşallah kimsenin hakkı ihlal olmaz.
-
Amacsal yorum iptal edilmez diyen arkadaşlar medeni hukuk calismissinizdir en başta kanun boşluğu hukuk boşluğu konuları var şimdi hepimiz biliyoruz ki kanun özüyle ve sözüyle uygulanır diyor TMK madde 1 de kanun sadelesmeden önce orda da lafzı ve ruhuyla diyordu şimdi hakim kanunun sözü açık değilse hakim ne yapar direk örf adete mi bakar hayır önce yorum yapar bakın amacsal yorum değil yorum yapar zaten yorum türleri ve yöntemleri bunun için var yani daha nasıl anlatayım bilmiyorum hala iptal edilmez diyenlere şaşırıyorum
-
@kule34 amaçsal ve sistematik yorum geçiyor hocam kanunda
-
@kafes66 tamam siklarda sistematik yorum da vardı hocam amacsal yorumda
-
@Marsiyal Yok hocam benim amacım da polemik değil. İlle de soru iptal olsun demiyorum ama soruları tartışalım konuşalım bunlar normal şeyler. Vuk 376. madde 2. fıkrasının 2. bendinde "Mükellef veya vergi sorumlusu ödeyeceğini bildirdiği vergi ve vergi cezasını yukarıda
yazılı süre içinde ödemez veya dava konusu yaparsa bu madde hükmünden faydalandırılmaz." diyor. Burdan ben talep edeceği anlamını çıkarıyorum indirim için. -
@kule34 aynen o bariz iptal olur. Lakin ben iptal olduktan sonra puanlama nasıl yapılır onu merak ediyorum.
-
@kule34 Siz sorulan soruya ve soruda ne sorulduğuna tekrar baktınız mı?
-
Arkadaşlar kimler hangi soruya itiraz edecek? Tarh ve uzlaşma sorusunda da bir sorun yok mu sizce de?
-
@kilici olabilir hocam siz yapın itirazı ösym değerlendirsin biz ne desek boş zaten burada.
-
@g-uzmanı tabi ki defalarca baktım
-
@mosca tarh doğru hocam boşuna itiraz etmeyin o idarece tarh.
-
@kafes66 Eyvallah hocam. Kelime oyunlarının yapıldığı, bilginin ölçülmediği çok değişik bir sınavdı Allah yardımcımız olsun. Dostlar liste ne durumda bu arada? Etrafınızdan veya sosyal medyadan duyduğunuz doğru sayıları var mıdır?
-
@mosca idarece tarh bariz bilgiyi ölçtüğü bir soruydu kelime oyunu da yoktu soruda idarece tarhın ne olduğu bilip olaya yansıtmamızı istemiş kaliteli soruydu
-
Amaçsal kesin doğru muymuş arkadaşlar pek takip edemedim
-
Söyledikleriniz arasında benim de yanlış yaptıklarım var ama hiçbir sorunun iptal olacağını düşünmüyorum fazla zorluyorsunuz arkadaşlar
-
Türkçe boşluk doldurma neydi öyle ya Eleştiri bekliyorduk Gerekçelendirme demiş hiç anlamadım