29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Standart sapma ile ilgili merakı olan arkadaşlar her test yada her soru değil her dersin ayrı değerlendirmesi olacakmış;
Buna göre; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde bulunan 11 konu ( idari yargı sınavının alan bilgisi testi 10 konu ) ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 16 alt test ( idari yargı sınavı 15 alt test ) için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.
-
Hakimlik akademisi puan aralıkları izleyin arkadaşlar
-
Her sene kalitesi gittikçe düşen hakimlik sınavı yapılıyor ya arkadaş. Hayal meyal 2014 sorularını hatırlıyorum bu seneki soruların fersah fersah ilerisinde kaliteli sorulardı.
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Hakimlik akademisi puan aralıkları izleyin arkadaşlar
Ayrıcı sapma nedir detaylıca anlatılmış
-
@kemankeşş Tekrar okursanız sınavın bilgi ölçülmediğini söyledim, o soruyla alakalı bir yorum değildi kardeşim.
-
@kule34 ayırt etme gücü olmayanların yaptıkları bütün hukuki işlemler geçersizdir. Bu hüküm medeni kanun hükmü bak şimdi bu kişi kendisine ikramiye isabet eden milli piyango bileti aldığı örneği ile lafzına göre yorumluyorum ayırt etme gücün yoksa hukuki işlem ehliyetin yok o yüzden yaptığın işlem geçerli değil. Hangi yorumu yaptım deyime baktım kanunun yerine baktım yorumladım yani lafzı ile ilgilendim ve hakkaniyete uymayan bir karar verdim dedim ki bir de bunun ruhuna bakayım yani bu kanun koyucu bunu koyarken hangi AMAÇ ile koymuş olabilir amacına (ruhuna) baktım zayıfları koruyor bu kanun ve ruhuna (AMACINA) uygun karar vermedim.
Soruda lafzı ile yorumun nasıl yapılacağını değil ruhu ile ifadesinin hangi yorumu gerektiriri soruyor
-
Şu an ben de yanlış yaptığım tüm sorulara itiraz etmeye karar verdim ya. Hakem sorusu kadar cevabı bariz bir soru iptal olursa, öteki sorulardan da yanlış çıkarabilirim bence.
-
@kemankeşş amaçsal yanlış hocam sistematik ve amaçsal olacak öncüllü sorsalar Dı ikisini işaretlerdik. Neyse hayırlısı olsun şu videoya bakayım ben
-
@çalışma-uzmanı, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Şuanda medeni usuldeki hakem sorusu, vergide deyimsel amaçsal sorusu,uzlaştırma sorusu, başkanitiraz edilen soru var mı bende gideceğim ösym ye var mı başka itirazlık soru
Tanıma sorusu da yanlış ama kimse bunu konuşmuyor. Niye anlamıyorum. Hangisi yanlıştır diye sormuş soruda. 2. Öncülde noterce RESEN düzenlenen senetle tanıma mümkün değildir demiş. Ve OSYM cevabı bunu yanlış kabul etmiş. Yani OSYM cevabına göre Noter RESEN tanıma yapabilir. Böyle bir şey mümkün mü? Noter benim talebim olmadan nasıl tanıma yapabilir RESEN?
-
@g-uzmanı hocam dedikleriniz doğru fakat bakın sizin dustuğunuz hata şu kanunun amacı ile amacsal yorum aynı şeyler değil amaç eşittir ruh diyebilirsiniz tamam derim ama amaca ulaşmak için sadece amacsal yorum yapılmaz yani şimdi bizim bilim adamları sadece kanunun lafzi yorumunu mu yapıyorlar hayır ruhunu araştırıyorlar doktrin yorumu bu doktrin yorumu sadece kanunun lafziyla mi ilgilidir
-
@kemankeşş 79 doğru ile kapatacağını söylüyo ama bence 80-81 doğru ile kapatır
-
Sistematik yorum da amacsal yorum da doktrin yorumu da kanunun ruhunu tespit etmeye yöneliktir diyorum arkadaşlar zaten kanun maddesinde demiş ki LAFZİN ACİK OLMADIĞI HALLERDE sistematik ve amacsal yorum yapılır demiş lafız açık değilse ne yaparsın ruhuna bakarsın nasıl bakarsın sistematik amacsal vs yorum yaparsın ben demiyorum kanun diyor
-
İptal edilmesi gereken en bariz soru kesinlikle ivedi yargılama sorusudur. Çünkü Özelleştirme Yüksek Kurulu kaldırıldı ve tüm yetkiler Cumhurbaşkanına geçmiştir. Gerek 793 Sayılı OHAL KHK'sı gerekse 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gayet açık. Olmayan bir kurulu varmış gibi gösterip doğru kabul etmek bir kere hukuk katliamıdır. ÖSYM iptal etmezse iptal davası açılır ve mahkeme 793 Sayılı OHAL KHK'sını ve 3 Sayılı CB Genelgesini bakacak ve artık ÖYK diye bir kurul olmadığı için iptal edilecek. ÖSYM soru hazırlayan grup ne içiyorlar çok merak ediyorum bu kaçıncı hatalı soru hazırlamasıdır. Gençlerin geleceği ile oynamayın artık. Kaç hocaya sordum herbiri hatalı soru dedi böyle bir kurul yok artık dediler ve gerekli mevzuat araştırması yaptım çıkan sonuç kesin iptal edilmesi yönünde.
-
Bu diğer yorum yöntemleri niye çıkmış acaba lafzı yorumlamak için mi hayır ! Lafzin açık olmadığı zamanlarda ruhunu anlamak için.cogu kişi tamam lafız açık değilse amacını arastirir diye düşünüp geçiyor tamam ben de aynı şeyi söylüyorum tamam amacını araştırır yani ruhunu araştırır ama sadece amacsal yöntemle değil doktrin de ruhuna bakar kanun içinde yerine bakarsın ki ruhunu anlayasin
-
@RootofAllEvil geçen yılki sinav kalitesizdi ama bu yılki sinav kaliteliydi bence
-
Yıllardır hakimlik sınavına girerim kimsenin doğru yaptığı soruya aa bu soru hatalı ya iptal edilmesi gerekir dediğini duymadım. Hep yanlış yaptığımız soruları iptal ettirme peşindeyiz sonuçlar yüksek ihtimal ilk cevaplara göre açıklanacak mülakat süreci normal takviminde işlerse mülakat açıklandıktan sonra -olacaksa- soru iptali olup yeniden değerlendirmeye göre ilk 300 e sonradan girenler için ayrıca mülakat yapılacak.
2016 sınavında böyle oldu 2018 sınavında böyle oldu, 2019 sınavında da böyle olacak. O yüzden sonuçlarınızı ilk yayımlanan soru kitapçığındaki cevaplara göre değerlendirin. -
Arkadaşlar merhaba geçmiş olsun herkese hayırlısı olsun umarım emeğinizin karşılığını alırsınız sınav sorularının pdf si olan var mı acaba ?
-
@efe_yakup kalitesizdi+kolaydı daha sınav günü 60 ve üstü alan neti yapan 20 den fazla kişi vardı
-
@kule34 Bu soru da iptal edilmeye en yakın sorulardan biri. Çünkü 213 Sayılı VUK ilgili maddesi o kadar açık ve net ki: "Lafzın açık olmadığı hallerde vergi kanunlarının hükümleri, konuluşundaki maksat, hükümlerin kanunun yapısındaki yeri ve diğer maddelerle olan bağlantısı gözönünde tutularak uygulanır. "
Yani soruda olduğu gibi lafzın açık olmadığı durumlarda amaçsal yorum ve sistematik yorum devreye girer. Yeter artık ya ÖSYM hukuk katliamı yapma yeter gençlerin geleceğiyle oynama. Soru hazırlayan ekip bir an önce azledilsin.
-
Son olarak doktrinin yaptığı yorum kanunun sadece sözüyle ilgilidir ruhuyla ilişkilendirilemez diyen varsa itirazdan vazgecicem arkadaşlar:))