29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@elitnur hocam soruları bılemıyorum ancak bir hata olduğunu düşünüyorsak kesinlikle üşenmeden hakkımızı arayıp dilekçe vermekiyiz. Geçen sınavda 2 soru iptal olurken bi öncrki sınavda 9 soru iptal oldu. Ve benim arkadaşım bu iptaller üzerine sıralamaya girerek kazandı. O yüzden bence dilekçemizi verelim gerisini beklemekten başka çare yok
-
Sınavda iptal olacak soru yok dostlar. Kaymakamlık sınavındaki iki sorunun iptali de çok netti. Orada da Türkçe sorusunda tartışmalar oldu ama ÖSYM Türkçe konusunda ne belirlediyse onu devam ettiriyor. Vergi sorularında ise geçen yıla göre daha az kaos var ki geçen yıl o kadar kaosa rağmen ne iptal çıktı ne de mahkemeye giden oldu. İptal olan sorular medeni ve idare kısmındandı
-
@dzndr çok net yanlışlar yapmışım hiçbirine itiraz edesim bile yok :))
-
Medeni usuldeki hakem kararları ile ilgili soruya da itiraz etmişler galiba sorunun 2 cevabı var diye
-
Sıralama ne durumda
-
Forumda yaptığımız puan sıralamalarını kasttetmiştim
-
@RootofAllEvil ikinci cevabı neymiş? Yanlış yaptım zaten ama merak ettim
-
ARKADAŞLAR ÖSYM SORULARA İTIRAZ DİLEKÇESİNİ APS İLE GÖNDEREBİLİRSİNİZ KABUL EDİLİYOR BİLGİNİZE
-
@elitnur hakem kararlarının istinafa götürüleceği şıkkıyla ösym kitapçığındaki b şıkkı
Kanundaki ifade iptal edilebilir olmasına rağmen sınavda iptal edilir demiş -
@RootofAllEvil ben de kanundan öyle hatırlayıp B yapmıştım . Yanlış hatırladım demek diyip dönüp bakmadım.
-
ivedi yargılama sorusuna itiraz eden oldu mu
-
@enes24 Ben edeceğim dilekçeyi perşembe günü vereceğim . Hatta medeni usuldeki sorunun öyle olduğu dikkatimi çekmemişti ona da edeceğim
-
Medeni usul sorusu bariz yanlış fakat ivedi yargılama sorusunun iptal edileceğini sanmıyorum. Tabi yine siz itirazınızı yapın
-
@elitnur bu soru iptal olmaz canım yok artık .
-
@RootofAllEvil medeni usul sorusundan çok eminim fakat ben de ivedi yargılamadan emin değilim.olsun yine de verelim bakalım
-
Medeni usul nie yanlıs ki gerekçesi nedir
-
@birsorumolacaktı kanunun 439.maddesine bakin . B sıkının da olduğu bent " iptal edilebilir" yazıyor. Şıkta ise "iptal edilir " yazmış. Ve doğru kabul edilmiş o şık
-
@RootofAllEvil gerçekten ben de sırf orda edilebilir değil de edilir yazdığı için o şıkkı işaretledim yanlış diye
-
@kitapsever Ben de aynı şekilde ama cevap anahtarına bakınca dikkat etmedim hiç. Şimdi yazıldığı için farkettim dilekçeyi yazdım perşembe teslim edeceğim ne kadar itiraz olursa o kadar iyi lütfen siz de ihmal etmeyin
-
SORULARA İTİRAZ NASIL EDİLEBİLİR?
- Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesini talep eden itirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ile yapılmalıdır. Her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına 20,00 TL itiraz ücreti ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.
- Adaylar, evrak referans numarasını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilmektir.
İncelemeler Ankara'da ÖSYM Büro'sunda yapılmaktadır.
HEPSİ BU KADAR