29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kemankeşş özel hukuklara justice den çalışmak insana kafayı yedirtir hocam. Mümkünse güzel bir konu kaynağından çalışıp üstüne kanunla destekledikten sonra çıkmış soruları çözmeni tavsiye ederim.
-
Arkadaslar vergı malum 14 soru gelen tek ders..bu yuzden sınavda cokonemlı.bu yıla kadar ben biliciden şaşmazdım ancak 2018 de sınava hazırlananlar sertkan erdurmazdan hazırlanınca ve cok övünce vergı hukuku adındakı 2018 2.baskısını aldım...bu kıtabın yanına eklemem gereken konu kıtabı hangısı ?sadece bu vergı kısmını karsılıyor muydu???soru olarak matrah alacagım...
-
@kendinehakime Safa Sazak hocanın Izahat vergi kitabı çıktı piyasadaki en güncel kitap o bu yıl onu alıp çalışmayı düşünüyorum ben bir inceleyin isterseniz siz de hocam
-
@olursaolur sertkan hocanın konu anlatımı kitap + vuk + izahat çok iyi olur hocam ben de inceledim kitabı her konuya değinilmiş
-
Herkes izahat diyor o zaman yarın da onu alayım...arkadaslar idaride sapma nasıl oldu 2018 de?83 puan ıcın kac alana kac gy gk gerekır..sapma ne kadar gelır??
-
@hakimehanımm güzel 3 lü olur hocam kolaylıklar:)
-
@Aslan-Reyiz , @helin05
Önemli bir konu bence. Sorulursa ve soruda direkt olarak kanun ismi verilirse zaten sıkıntı kalmaz.
Ancak kanun ismi belirtilmeden sorulursa bana göre Özel Kanun-Genel Kanun ayrımına bakmak ve Yeni-Eski Kanun ayrımına dikkat etmek gerekir. Kanun ismi verilmeden sorulursa normlar hiyerarşisi ve uygulanması bilinmelidir diye düşünüyorum.
Ayrıca bildiğiniz gibi VUK yalnızca vergi ve benzeri konuları düzenlerken AATUHK tüm amme alacaklarını kapsar. Takdir edersiniz ki vergi bir amme alacağıdır ancak her amme alacağı vergi değildir. Farklı amme alacakları da vardır.
Bu konuda sorunun gelişi, normlar hiyerarşisi ve uygulanması önemli olacaktır. Böyle can sıkıcı sorular sorarlar mı bilmiyorum ancak sorarlarsa ciddi eleyiciliği olur ve bana göre net olarak aydınlatılması gereken bir konu. -
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Ceza hukuku için hangi kaynağı kullanıyorsunuz acaba. Tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mı?
-
@kendinehakime, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Herkes izahat diyor o zaman yarın da onu alayım...arkadaslar idaride sapma nasıl oldu 2018 de?83 puan ıcın kac alana kac gy gk gerekır..sapma ne kadar gelır??
Izahat 81tl bu kitap alinir mi . alayi soyguncu bunlarin
-
@Müfettiş-Gadget, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kendinehakime, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Izahat 81tl bu kitap alinir mi . alayi soyguncu bunlarin
2.000 tl kıtap parası verdım bu yıl.eskıden bu kadar degıldı bu kıtaplar..ben konsensus kpss kıtabını 32 tl aldgımı bılıyorum zamanında..son iki üç yıldır ınanılmaz bır fıyat pıyasası var ozellıkle hakımlıkte..hadı bız atandıkta alabılıyoruz henuz atanamayan arkadaslar var onlar ne yapacak??Yazık günah...
-
@kykm İsmail Ercanın kitabı güzel hocam kullanabilirsiniz
-
@hakimehanımm ona az önce baktım ama stokta yok yazıyor hocam
-
@SRPR üstadım mutlaka kanuna göre soracaktır.
-
@hakimehanımm bir de monopol için ne diyorsunuz bir fikriniz var mı
-
@kykm monopolü hiç incelemedim hocam çalışan arkadaşlar varsa daha sağlıklı olur yorum yapması ️
-
@hakimehanımm teşekkür ederim
-
@SRPR güzel değinmişsiniz. Bir de şu durum var; vergi usul kanunu tarh tebliğ tahakkuk aşamasıyla ilgilidir. 6183 ise tahsil aşamasıyla ilgili. Yani hangi durumlarda verginin tahakkuk ettirilmeyeceği veya terkin edileceği Hazine ve Maliye Bakanlığınca, hangi kamu alacağının tahsilinden vazgeçileceği Cumhurbaşkanınca belirlenir denilebilir yorumu yapılabilir.
-
@kykm hocam ceza genel konusunda monopol de güzel aslında ama şu var themis bir numara, cezada çok iyi gerçekten. Çok güzel hocam.
Ceza genel yıllardır değişmiyor. 2017'den sonra kitapları güncel kanun ile çok rahat çalışırsınız hem de fiyat olarak kelepir kitaplar yarı fiyatına geliyor nerdeyse..
Geçen gün bir arkadaşım yazdı ceza genel ve Medeni Usul için not alacaktı, araştırdık ve aslında çok bilinmeyen bir kitabı bulduk.
Hem ceza hem de medeni usulü İsmail hoca tek kitapta birleştirmiş ve fiyat olarak da iki kitabı tek tek almaktan çok daha makul. Yani çoğu kişinin tam aradığı kitap 2018 Kasım ayı basımı. Tavsiye ederim..https:/ /m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=482114
Allah yardımcınız olsun hocam...
-
@RootofAllEvil hocam geçen seneden tecrübem var 544. Olmuştum ve gelmeyecek cins cins sorular var kitapta çıkabilecek soruları çözüyorum artık diğerlerine kafa yormaya gerek yok kanun maddelerini iyi bilmek lazım mantığı kavrayınca oluyor zaten sağolun ilginize
-
@Mehmetemir hocam çok teşekkür ederim. O zaman en mantıklısı themis almak gibi görünüyor