29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar, mikro iktisatla aram pek iyi değil. Maliye ile fena değil ama. Makroyu ise üzerine dusersem yapabiliyorum. Sizce sadece makroya ve maliyeye ağırlık versem, onu tam yapsam nasıl olur? Ve hukuklardan kacirmamaya calissam?
-
@taotao
Tarihiniz iyise olabılır -
@hussle tarihim oldukça iyidir hocam. böyle ders elemeyi istemezdim ama realist olmam gerek. hukuklari calisinca yapabiliyorum da mikroyla yildizimiz bir türlü barismadi...
-
Arkadaşlar 2 sene kpssye hazırlandım bu senede iyi bi puan aldım bu sınava başvurup başvurmama konusunda çok kararsızım sorular kpssden daha mı detay sizce kalan süre hazırlanmaya yeter mi ?
-
@newworldorder, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Sayıştay hocam ben müfredatta yer alan derslerden sadece hukuka giriş ve anayasa hukuk dersini aldım ve geçen sene girebildm sınava.
çok teşekkür ediyorum hocam
-
@kullaniciadi
Kpssden daha ayrıntıya girdiği aşikar
Günde 9-10 saat tatil günü olmadan calısırsanız neden olmasın -
@taotao hocam iktisatı zor gelmiyor kpss düzeyinden daha kolay hatta.
-
@kullaniciadi Hocam temeli olan insan için çok ama çok rahat 3 ayı bırakın 2 ayda bile çok rahat yetişir. Temeli olmayan bir insan dahi, yeni başlıyor ise gece gündüz çalışarak yine yetiştirebilir. Bu sınav çok çok zor bir sınav değil asla. Tek zorluğu şu ki hukuk bir derya. Yıllarca çalışsan bile o kadar geniş bir mevzuat literatürümüz var ki onbinlerce kanun vb. herşeyini bilmek mümkün değil. Bu yüzden yıllarca bu sınava çalışıp hiç bilmediği bir şey çıktığı için kaybeden de var ama normal çalışıp bildiği yerlerden gelip kazanan da cok yani burada işin içine nasip kavramı giriyor. Nasibinizde varsa olur inşAllah..
Hukuk dersleri hep birbirine benzer, hiçbiri birbirinden bağımsız değildir. Bu yüzden çalışması daha kolaydır birçok meslek dersine göre..
Bu sınav zorluk olarak KPSS hukukun bir-iki tık daha üstü diyebiliriz ama dediğim gibi çok ama çok aşırı bir zor sınav değil. Yani çalışırsanız Allah'ın izniyle başarırsınız. Size tavsiyem, tez zamanda bilmediğiniz medeni usul gibi dersleri bitirip bolca soru üzerinden kpss temelinizi pekiştirmenizdir. Allah'ın izniyle sonrası çok güzel olur inşAllah..
Hem bu sınava çalışmakla hiçbir kaybınız olmaz. Siz süreci biliyorsunuz lakin diğer arkadaşlar da okuyacağı için teşvik olsun diye yazayım. Hakimliğe çalışmakla ister Hukuk mezunu ister İBF için en önemli testlerden olan Kpss hukuk testinin tüm konularına ayrıca nerdeyse tüm kurum sınavlarında çıkan hukuk sorularına hazır oluyorsunuz. Nasip olmaz da Hakimliği kazanamasanız bile bu sınavlar için çok güzel bir temeliniz hatta eğer hakimliğe iyi çalıştı iseniz direkt sınava hazır oluyorsunuz ve sadece o sınavlarla ilgili soru çözersiniz.
Siz ve kararsız kalan başka kardeşler varsa kesinlikle giriniz hocam.
Allah yardımcınız olsun
Selametle...
-
@taotao hocam iktisattan 4 soru geliyor. O yüzden çok belirleyici değil. Zaten soru düzeyi de KPSS'ye göre daha kolay iktisatta. En azından iki doğru bile yapsanız sizin için kârdır.
Size tavsiyem çok belirleyici olan 14 soruluk vergi, sapması çok yüksek olan ve 7 soruluk medeni usul, yine sapması önemli olan 12 soruluk tarih, borçlar ve ceza hukuku gibi önemli dersleri tam oturttuktan sonra Allah'ın izniyle bir kaybınız olmaz.
Yani iktisata bu sınava çalışan bir çok kişi ekstradan çalışmaz, bildikleri ile yetinir, denk gelirse soru çözer sadece. Size tavsiyem dediğim derslere çok ağırlık vermenizdir..
Selametle...
-
@Mehmetemir hocam kafamda olan sorulara cevap niteliğinde bir yorum yapmışsınız. Bu süreçte bu Umut verici mesajınız çok iyi geldi
-
@Mehmetemir hocam yüreğime su serptiniz, ben de sizin gibi düşünüyordum. hukuklardan vergi sıkıntılı idi benim, ki en geniş alan da o zaten. diğer arkadaşların da tavsiye ettigi gibi sertkan hocanın matrah konu anlatımlisi (ekim 2018) ile izahat soru bankası ndan çalışıcam.
-
@Hyucel Allah yardımcınız olsun hocam. İnşAllah herkes kazanır ve herkes mutlu olur..
@taotao Hocam dediğiniz gibi çalışın. Allah'ın izniyle kazanılamayacak bir sınav yoktur. Amacınız garibana ses mazluma nefes olmak gibi manevi bir amaç ise zaten Allah fazlası ile size dayanma ve sabretme gücü veriyor. Evet zor bir süreç ama şunu unutmayın ki kazananlar da sizin gibi bu forumdan geldi, geçti. Onlar da aynı kitaplardan çalıştı. Ben o zaman da derdim arkadaşlar 2-3 ay dişinizi sıkın
sonrasında rahat edersiniz nasibinizde varsa diye..Hiç unutmam Sınava 2 ay vardı. Hocam ben bittim, bu konular yetişmeyecek, çok isteyerek başlamıştımn, çok seviyordum bu mesleği ama bırakıyorum, nasip değilmiş diye bir arkadaşımız demişti. Baya üzgündü, bizde o zaman konuşmuş ve sonrasında o da kendine güvenmiş ve ben başarabilirim kendime güveniyorum. Bu kadar uzak değil asla bize demişti ve son 2 ay canla başla sınava çalışmıştı ve o da çok güzel bir derece ile kazanmıştı. Yani arkadaşlar kendinize inanın ve Allah'a da çalıştıktan sonra tevekkül edin, dua edin. Başkalarına da çokça dua edin çünkü
Dediğim gibi eğer nasibiniz varsa şurada 6-7 ay sonra İnşAllah hepiniz kazanırsınız inşAllah...
Allah yardımcınız olsun dualar tüm kardeşlerimiz için...
Hayırlı Günler...
Selametle...
-
@hussle @Mehmetemir çok teşekkür ederim yorumlarınız için
-
Başvuru yaparken önce ösym başvurusu yapıp sonra mı bakanlığa gidicez?
-
@Mehmetemir merhaba hocam hukuk icin tek bir kaynak onerir misin monopol mu juctice mi degisik kaynaklar almaya gucum yetmiyor sadece bir kaynak yeterli olur mu?
-
@kullaniciadi evet öncelikler ösym basvurunuzu yapıp sonra evraklari teslim ederek basvurunuzu tamamlayacaksınız
-
@malik Sizlere tavsiyem her yayınevinin ders kitabı farklıdır. Bazıları bir dersi iyi anlatır iken başka dersi kötü anlatmıştır.
Sizlere tavsiyem set almayın çünkü o zaman anlatım vb. hususları bir derste bile beğenmez iseniz moraliniz bozuluyor. Set almak biraz daha ekonomik olsa da size tavsiyem her dersin ayrı ayrı kendinize en uygun olan anlatımlı kitaplarına kendiniz bakın. Hangisini severseniz onu alın derim. Mesela savaş yayınları Zapata hocanın medenisi ve borçları çok eğlenceli ve anlatıcı iken aynı yayınevinin diğer kitapları için aynı şeyi diyemem. Yani en güzeli set değil de tek tek farklı yayınlardan çeşitlilik sağlamak. Şöyle düşünün masaüstü bilgisayar kullanan arkadaşlarımız daha iyi bilir ki masaüstü Bilgisayarı toplama yapmak en iyisidir yani farklı firmaların farklı ürünlerini bilgisayara takmak ve o şekilde bilgisayar kasasını tamamlamak güzel performans yapar genelde..
Tabi dediğim gibi herkesin çalışma stilli farklı olduğu için kalbiniz hangisini arzu ederse onu yapabilirsiniz…
O yüzden hocam size bir yayınevi önermem doğru olmaz ama şunu özet olarak söyleyim ki kamu hukuku konusunda konu olarak themis, soru olarak da monopol çok iyi. Özel hukuklarda genelde savaş yayınları daha iyi mesela Zapata hoca.
Umarım yardımcı olabildim..
-
@Mehmetemir anladim hocam cok sagolun
-
Arkadaşlar herkese kolay gelsin, vergiye çalışmak için sizce matrah ve kanun yeterli midir yoksa başka kaynaklar da bakmak gerekir mi? Malum 14 soru ve önemli hale geliyor. Ya da nurettin bilici iki kitaba birden çalışmak mı faydalıdır. Siz ne dersiniz ne önerirsiniz??
-
@birsorumolacaktı bende çok kararsızım vergi konusunda tecrübeli birisi yazarsa çok memnun olurum malum kitaplar çok pahalı verimsiz bir kaynak almak istemez kimse