29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Ortalık karışmış burda:)) mevcut sınav için herhangi bir değişiklik?
-
@Cura bu durumda bu sınavı etkilemiyor sanırım?
-
Sınavı etkileyecek bir durum söz konusu olamaz bence. Bu taslağın daha meclisten geçme aşaması var sınavın tarihide 29 Aralık. Araya bir ön sınav koyacak vakit yok.
-
@Fth-00 ve diğer kardeşlere..
Arkadaşlar hayırlı akşamlar...
Sınavla ilgili yazılan şeyler hakkında moral bozukluğu olduğunu görünce ben de bir iki şey yazayım dedim..
Arkadaşlar gönlünüzü ferah tutun. Allah'ın izniyle mevcut sınavı etkileyen hiçbir şey yok. Maalesef her sınav döneminde bir yerden bir kanun, haber bişey çıkar ve maalesef ki bir anda herkes tedirgin olur. Bu yüzden bende sizlerin umarım tedirginliğinizi geçirir diye yazayım dedim;
Arkadaşlar hiçbir şekilde bu yeni gelen sınav vb. hususlar sizi şu an etkilemiyor. Söz konusu mesleki yeterlilik sınavı hakkında daha önce de defalarca kez Bakan bey, bu sınavın şu yıl yani 2019'da yeni üniversiteye girecekler için olacağını söyledi. Hatta haberlerin bir çoğunda da 1 Ağustos 2019 öncesi üniversiteye kaydolanlar için uygulanmayacağını söylediler. Rahat olun arkadaşlar. Allah'ın izniyle hiçbir sorun yok.
Hem şu açıdan da bakın. Bazı arkadaşların dediği gibi sınava kadar arada ön sınav yapılmasını da mantıken düşünün, bu mümkün değil. İlan geldi bir hafta önce arkadaşlar. İlan resmi bir düzenleyici işlemdir. İlan bile gelmiş ve şartları belirtmişken ve sınav tarihi bile belli iken arada ne ara idari yargı ön sınavı yapacaklar bunu düşünün. Ayrıca kanun Ekimin ortalarına çıktı diyelim. Kanun taslağında sadece İdari yargı ön sınavı yapılır yazıyor. Peki bu sınav nasıl olacak? Bunun için Kanunun emrettiği işleri ve uygulanmasını göstermek için yönetmelik çıkması gerekir. Peki bu yönetmelik hemen bir gün de mi çıkar? Aylar sürer.
Yani arkadaşlar bu her sınav döneminde oluyor maalesef. Sağdan soldan maalesef bir sürü söylenti çıkıyor. Arkadaşlar sınava kadar ne olur gece gündüz ders çalışın. Özellikle idari yargı gerçekten çok rekabetin olduğu bir sınav. Ne olur arkadaşlar. Allah'ın izniyle ilan geldi, sınav tarihi, alım olacağı herşey belli. Sizlere düşen gece gündüz ders çalışmak arkadaşlar. Ne olur artık sınava kadar her haber sitesinde yazana inanmadan elinizden geldiğince konu çalışın, soru çözün, deneme yapın çünkü siz daha iyi bilirsiniz ki kanun taslağını gördü iseniz haberlerde hakimlik gerçekten git gide zorlaşıyor. Bu belki de ilanda yazana göre aday alımı olarak son sınav olacak. Belki bir sonraki sınavı yardımcı olarak alacaklar. Daha sonraki yıllarda diğer mezunların gelmesi ile de bu ön sınavlar dediğimiz hususlar gündeme gelecek. O yüzden ne olur şu sınava çalışın elinizden geldiğince ve hakim/ savcı olmaya bakın elinizden geldiğince. Dua edelim birbirimize..
Şunu da unutmayın ki ders çalışmaktan çok moralinizi yüksek tutmak daha önemli. Bu yüzden kardeş tavsiyesi doğrultusunda İnşAllah hareket edersiniz ve nasip olursa seneye bu zamanlarda hakim, savcı olursunuz insAllah..
Size bir kardeş tavsiyesi idi hakkınızı helal edin..
Selametle...
Allah yardımcınız olsun kardeşlerim dualar sizlerle...
-
Ben idari yargının elimizden gideceğini düşünüyordum. Neyse ki taslakta hakkımız oluyor ama konular tam hukuk mezunları için ayarlanmış. Bu kadar çok konu olunca sınavın düzeyi sanki az zorlaşmış kpss hukuk testi gibi olacak. Bu yıl girdik girdik, sonrası uzun.
-
@dzndr, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ben idari yargının elimizden gideceğini düşünüyordum. Neyse ki taslakta hakkımız oluyor ama konular tam hukuk mezunları için ayarlanmış. Bu kadar çok konu olunca sınavın düzeyi sanki az zorlaşmış kpss hukuk testi gibi olacak. Bu yıl girdik girdik, sonrası uzun.
Ben de okuyunca aynen öyle düşündüm .Bu yıl kazandık kazandık sonrası çok zor..
-
Arkadaşlar Hakimim soru bankasının yeni basımı çıkacak mı? Çözen var mı aramızda ? Tavsiye eden arkadaşlar var da siz ne dersiniz ?
-
Arkdaşlar medeni usul hukuku için sizce sadece kanun yeterli olur mu ?Kitaplar en az 400 sayfa ve açıkcası baya kalın geldi. Siz nasıl çalışıyorsunuz bu dersle ilgili? Önerdiğiniz yayın vs varsa sipariş vereceğim de ...
-
@birsorumolacaktı hocam ben Mehmet Kodakoğlunun kitabını tavsiye ederim. Dediğiniz gibi sayfa sayısı 400 küsür ama anlatımı çok güzel ve açıkçası bir çok kitaptan daha rahat akıyor. Vaktiniz olursa kanunuda mutlaka okuyun tabi. Ben bu sene kanun + kitap ilerleyeceğim.
-
@birsorumolacaktı hocam medeni usul icin kodakoglunun konu anlatımlı kitabını en azindan 1 tur bitirmenizi tavsiye ederim eğer illa da vaktim yok diyorsanız kanunu iyi okumanızda fayda var
-
@vforvs yeni basımından haberim yok. Ben geçen sene çözmüştüm. Konuları hızlıca pekiştirmek adına güzel bir kitap ama hem soru çözüp hem de sınav formatına yakın bir soru bankası ararsanız monopol derim. Soru kalitesi açık ara daha iyi. Onun son baskısı kasım 2018.
-
@vforvs https:/ /www.kitapsec.com/mobil/2020de-hakimim-idari-yargi-hakimlik-aciklamali-soru-bankasi-9baski-657-yayinlari_urn378220.html
-
@hakime01 teşekkürler hocam
-
@johnash şimdi gördüm hocam sağolun
-
Geçen yıl iibf ye kota uyguladılar mı bilen var mı?
-
@birsorumolacaktı kodakoğlu konu kitabı iyidir ,sadedir.Kanundan gidicem derseniz kanun+sertkan hocanın medeni usul çözümlü soru bankası yeterli olur.
-
@Aslan-Reyiz bende monopol set var özellikle idare ve medeni usül yetersiz gibi geldi daha önce bu kaynaktan çalıştınız mı yarı yolda bırakır mı?
-
@johnash ben aldım ve geri iade ettim
-
soru bankası tavsiyesi olan var mı? justice alınır mı?
-
arkadaşlar matematik için ne önerirsiniz geçen sene baya zorlamıştı