29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@furkenn nasıl yollamadin aaa sınavı kazansaydin o zaman çok uzulebilirdin. Ama o zaman bir soru doğuyor? İİBF olup evrak göndermeden sınava girebildin, mülakata kalsaydin usulden mi elenecektin yoksa evrakları o zaman isteyebilirler miydi? Ortalığı karistirdim biraz ama :)))
-
@strtmn valla yollamadim
-
@Mehmetemir idari yargı için de yeter değil mi kamu hukuku bölümü başka birşeye bakmaya gerek var mı
-
@kemankeşş hocam sorunuzu tam anlayamadım Hakkınızı helal edin, eksik geldi galiba mesajınız..
-
arkadaşlar, bütçe komisyonu (yeni adiyla plan ve bütçe komisyonu) 30 kisiden oluşuyor artik değil mi? dagilimi nasıl oluyor peki? bulamadım kitapta ve mevzuatta
-
@Aslan-Reyiz hocam idari hakimlik için elinizde bulunan pdf leri atmanız mümkün mü
-
@Mehmetemir paylaştığının mevzuat linki var ya hocam onlar yeter de artar değil mi hakimlik sınavı için kaymakamlık dan daha detay gelir mi idari yargı
-
@furkenn bizim maliye mezunu bir arkadaşta e devletten aldığı geçici belgeyi gönderdi başka birşey göndermedi onunkinide kabul etmişlerdi ki o belgelere bakmadan sınav giriş belgesi hazırlanıyor demekki,sorun olmuyor
-
@kemankeşş yeter de artar Allah'ın izniyle hocam. İdare hukuku kaymakamlık kadar ayrıntılı gelmiyor idari yargı hakimlik sınavında. O yüzden paylaştığım kanunları bir kez olsun çalışsanız ve önemli yerleri zaten testlerde karşısınıza gelince tekrar etmiş gibi olursunuz. O şekilde çalışmanız yeterlidir İnşAllah..
Allah yardımcınız olsun..
Selametle...
-
@taotao evet hocam artık bütçe komisyonu (yeni adiyla plan ve bütçe komisyonu) 30 kisiden oluşuyor. Dağılımı ise partilerin aldığı oy oranına göre oluyor hocam. Buradan da bakabilirsiniz oy durumuna göre parti şeklinde dağıtım yapıldığına;
https://komisyon.tbmm.gov.tr/uyeler.php?pKomKod=17
Allah yardımcınız olsun..
Selametle...
-
@Mehmetemir çok teşekkür ederim
-
@Mehmetemir hocam merhabalar benim açıkçası endişem gk gy kısmı için. özellikle tarihi nasıl çalışmamız gerekir çok fazla konu var.. Matematik zor oluyor ama türkçe vatandaşlık tarihin zorluk derecesi nedir? Teşekkür ederim şimdiden
-
@mrvblkk hayırlı geceler hocam. Şu şekilde söyleyeyim ki siz daha iyi bilirsiniz ki bir alan sorusu 4 GK, GY sorusuna bedeldir. Bu yüzden asıl çalışılması gereken husus alan dersleri ve özellikle sapması yüksek olan medeni usul gibi derslerdir. O yüzden size tavsiyem var gücünüz ile alan derslerine çalışın.
GK GY'de ise en önemli kısım tarih dersi hocam. 12 soru geliyor ve sorular oldukça seçici olduğu için biraz sapmayı etkiliyor. O yüzden GK GY de tek özel vakit ayrılacak ders tarihtir.
Matematik de 6 soru var ve genelde 1 geometri sorusu geliyor gerisi hemen hemen hep problem soruyorlar. Türkçe'nin 6 soru var ve neredeyse tamamı paragraf çıkıyor. Vatandaşlıkda 6 soru var ve tamamen anayasa hukukunun aynısı.
Bu yüzden hocam GK GY'de tarih hariç çok önem vermeden elinizden geldiğince ne kadar çok alan dersi çalışırsanız o kadar kâr olur..Selametle...
-
@Mehmetemir Allah razı olsun hocam cevabınız ve ilginiz için
-
@Mehmetemir çok teşekkürler hocam.
-
@Mehmetemir tarih de çağdaşı çalışmalı mıyıx geçen sene yoktu çağdaş var mı
-
Arkadaşlar kafama bir şey takıldı..
Benim arkadaşımın arkadaşı tehdit suçundan 5 ay hapis cezası olmasına rağmen mülakatı geçip staja başlamış..
İlanlarda 3 aydan fazla hapis cazası alanlar engel teşkil ediyor..
Benim anlamadığım ya arkadaşım fazla atıyor ya da bu kişinin referansı Adalet Bakanı...
Böyle bir şey hakkaten mümkünmü... -
@kemankeşş çağdaş Türk tarihi dersi yok hocam. Sınav da tarih dersi; ilk çağdan ikinci dünya savaşına kadar olan konuları içeriyor.
-
-
arkadaşlar, ahmet nohutçu'nun külliyatı en son 2018'de çıkmış bu sene çıkar mı? 2018'i alsak işimizi görür mü?