29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Özgün soru bankası ne önerirsiniz ? (sadece özel hukuklar için)
-
@Hayaller71 her dersin tek tek kitabını mı aldınız? Çok mu yetrsiz buldunuz iade ettiniz?
-
@kpss2019 justice ile kendinizi çok zorlamayın hocam sınavda genel hatları ile geliyor sorular. Daha çok çıkmış sorulara yönelip kanun okuması ve konu tekrarı yaparsanız daha iyi, naçizane..
-
@johnash monopol genel anlamda iyidir ama hmk sı kasıntı biraz idaresi de cok yeterli değildir.Hmk için kanun+sertkan hocanın soru bankasını öneririm.İdare konsensus çıkmış iş görür.
-
@Aslan-Reyiz ben çıkmış olarak müessir aldım inşallah yeterli olur
-
@johnash kesinlikle olur sertkan hocanın ekibi hazırladı .
-
@johnash hocam ben de müessir ile konsensus arasında kaldım. Incelediniz mi hiç? Nasıl sizce alınır mı müessir?
-
Yeni Yargı Reformu Görüşmeleri Başlayacak. 2802 SAYILI HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNU 8. Maddesindeki Yaş Şartının da Biraz Daha Yukarı Çekilmesi İçin Konunun Gündeme Gelmesi Lazım.
Düşük Kontenjan, Düzensiz Sınav Aralıkları, Mülakata Adaletsizlik, Ahbap Çavuş İlişkileri... gibi Sebeplerle Yaş Şartına Takılanlar Az Değil.
Daha Mesleğe Giriş Aşamasında Reform Yapılmadan Adalet Dağıtmaya Çalışmak Ne Kadar Doğru? -
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese bu sınav sürecinde başarılar dilerim. Sizlere danışmak istediğimi bir konu var:
Bende 2016 yılı Ahmet Nohutçu'nun hakimlik kampı ve külliyat seti ile 2018 yılı Monopol soru bankası var. Bu kitaplar eski oldukları için güncellemek istiyorum. Fakat Anayasa ve İdare Hukuku dışında hangi dersleri yenilemem gerektiği konusunda yeterli bilgim yok. Hangi dersler için güncel kaynak almam gerektiği konusunda bana tavsiyede bulunursanız sevinirim. -
@kitapsever kendi paylaştıkları fotolara baktım kitap güzel çözümler yeterli 4079 tane soru var konsensusa göre daha ucuz indirim kodu ile 172 tl ye aldım ben
-
@kitapsever burdan bakabilirsiniz https:/ /www.konseykitap.com/muessir-adli-idari-hakimlik-soru-bankasi-seti
-
Kat mülkiyeti kanunu gelir mi acaba ne dersiniz
-
@johnash yorumunuz için teşekkür ederim
-
@tomjoad ben geçen sene diploma fotokopisi ve transkript fotokopisi çekip adliyede aslını gösterip fotokopisini onaylattım. ptt'ye adliyede onayladığım fotokopi Ankara'ya gönderdi.
-
@Marsiyal kota yoktu
-
@ücüncütekil Özgün soru bankasında özel hukuk olarak hocam ayrı soru bankası bir tek Monopol soru bankası var bildiğim ve çözdüğüm ancak Monopolün özel hukuk kısmı özelikle medeni hukuk olarak çok ayrıntılı. Birde Akademi diye yeni bir kitap çıkmış onun da kamusu özeli ayrı ama kitabı incelemedim hocam. O yüzden bilgim yok...
@em_re_34 hocam burada hangi dersten hangi yıla ait kaynak olması gerektiği yazısı var;
@kemankeşş hocam çok sorulan bir konu değil hatta yanlış bilmiyorsam uzun zamandır çıkmıyor diye bazı yayınevleri de kitaplarına almıyor. Hatta zapata hoca kitabında aynısını bahsetmiş ve yine de bakmak isterseniz bakabilirsiniz diye kanunu kitabın sonuna koymuş. Size tavsiyem bir kez de olsa okuyun ne olur ne olmaz. Zaten çok aşırı uzun bir kanun değil.
Selametle...
-
Arkadaşlar herkese kolay gelsin, umarım çalışmalar iyi gidiyordur.
Arkadaşlar hangi kanunlara çalışacağımız konusunda toplu olarak ulaşacağımız bir yer var mıdır? PDF olarak çıkartmayı düşünüyorum. Benim aklımda tabi bir sürü kanun var da belki birçoğu çıkartmama gerek yoktur. Bunu bir liste halinde bulabileceğim yer var mıdır?
-
@birsorumolacaktı hayırlı sabahlar hocam.
Burada liste şeklinde var hocam;
https://hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/2019/03/02/hakimlik-ve-savcilik-sinavi-icin-onemli-mevzuat-dizisi/Selametle...
-
Arkadaslar iibf mezunuyum gectigimiz sene sinava girerken herhangi bi evrak yollamadim, bu sene yollamam mi gerekiyor.
-