29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@tobinq akademinin özel hukuk kısmını inceleme fırsatım oldu sınav formatına uygun çok uzun uzun sorular yok alınabilir bence tek başına çıkmış sorularda yeterli aslında iki üç kere dönülse yeterli olur diye düşünüyorum
-
arkadaşlar kaymakamlikla hâkimliği birarada götüren var mı? kaymakamlığa yüklensem hakimlik konuları 9 kasımdan sonra sağlam.bir şekilde yetişmeyecek gibi kararsız kaldım ..fikirleriniz nelerdir, bir kurumda da çalışıyorum
-
@bydaler öncesinde neler çalıştığınıza bağlı hocam. Ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum. Günlük 4 saat çalışabiliyorum şuan. İlk başta ikisini de götürürüm diyordum. Ama sonra baktım olmayacak ikisinden de olmayayım diye gönlümden idari hakimlik geçtiği için ona yönelmeye başladım. Benim fikrim ikisini de bir arada götürmek için bütün konu çalışmalarının tamamlanmış olması lazım şuana kadar.
-
@hakimehanımm iyi oldu bu haber bende sipariş ettim yani justice gibi değil diyorsunuz yani ? kamu tarafı vergi nasıl
-
@bydaler 9 kasıma kadar kaymakamlık kasın kpss geçmişiniz varsa sonrasında hakimliğe 50 gün kalıyor rahatlıkla yetişir.
-
@gretchen eyvallah kardeşim bende bu fikirdeyim..bakalim iş le birlikte gerçekten zor oluyor
-
@Aslan-Reyiz valla dosttum bir kurumda calistigim için 50 günde günde 4 saat çalışarak olur mi kararsizim bugün kararı verip yarın bir şekilde bir tanesine başlayacağım hayırlısı olsun hakkimiz da..teşekkürler
-
Hakim adaylarını mesleğe kabul etme görevi hala hsk da mı yoksa adelet akademisine mi geçti
-
@Hayaller71 kabul etsinler de benim icin farketmez
-
Sınava 70 sınırı tekrar getirildi daha önce kaldırılmıştı gerçi idari yargı hakimlik için pek farketmiyor her zaman yüksek kapatıyor
-
-
Akademi kitabı elime ulaştı ben memnun kaldım ilk intiba öyle gösteriyor yani uzun gereksiz sorular yok geçen sene ki idari yargı sınav formatında
-
@Hayaller71 Hsk da
-
Arkadaşlar ahmet nohutçunun kanunname serisiyle bu tek kitaplar(anayasa-idare-idari yargı) arasında ki fark nedir?
-
Biraz karamsar bir tablo çizeceğim ama arkadaşlar, bu sınav bir şekilde kazanılıyor ama önemli olan mülakat. Ben de geçen mülakatta elenen biri olarak tavsiyem şu ki referans olayını ciddiye almanız, sonrasında hayal kırıklığına uğramayın. Ayrıca iibf-sbf mezunu arkadaşlara da bir kaç şey diyeceğim. ben de sbf mezunuyum ve bu sınava çok fazla emek verdim, ama arkadaşlar maalesef bakanlık resmi olarak kota olmasa da hala bu kotayı uyguluyor bize hatta daha az alım yapıyor. geçen sınavda 215 iibf 85 hukuk mezunu mülakata girdi ve buna rağmen hukuk mezunlarını daha çok tercih edip bize kota uyguladılar. bakanlık bizim emeklerimize maalesef saygı duymuyor, bizim başarımızı resmen yok sayıp bu sınava girmeyin mesajı veriyor. çok büyük bir haksızlık yapılıyor bize ama kimse sesini çıkaramıyor güçlü bir şekilde. hali hazırda hakimlik mesleğinde olanlar da bize olumlu bakmıyor maalesef.
ben yine buna rağmen bu sınavda da iibf sbf mezunlarının mülakatlarda daha çok yer alacağını düşünüyorum, ama bakanlık yine bize kota uygulayacak. yine haksızlık ve adaletsizlik yapacak. bu kadar insanın emeğini çöpe atacak. gerçekten emeklerimiz yıllardır ziyan oluyor.
dediğim gibi çok zorlu bir yolculuğa giriyorsunuz, sadece bu sınava bel bağlayarak yolunuzu çizmeyin.
umarım bu sınavda bir şeyler değişir artık bu kadar insanın emeği boşa gitmez.ben şimdilik sınava başvurmayı düşünmüyorum tüm bu sebeblerden dolayı, sizlerin yolu açık olsun. hakkınızda hayırlısı olsun. hepinize başarılar.
-
@idarhakim mülakata girmek değil mesele dereceye girdim mi öyle bir güzel alıyorlar ki o yüzden amaç ilk 300 değil ilk 3 e oynamak
-
Arkadaşlar bir kısım 1 kere konu dönüp bol miktarda soru çözülmesi gerektiğini söylerken bir kısım bir çok kez konu dönmenin daha faydalı olduğunu söylüyor. Deneyimi olan arkadaşlar hangi yolu bu sınav için daha faydalı buluyorsunuz?
-
@idarhakim mülakata kalan 300 kişide iibf sbf li olsa napıcaklar acaba
-
@Hayaller71 ne kadar komik bir cevap olmuş sizinki. İlk 3 e girenleri " referansı yok ama alalım" diyerek aldıklarını mı sanıyorsunuz?Tamamen iyi niyetiyle gözünüzü açıp beklentiye girmeyin başka olaylar var diye uyarmış . Ben de son mülakatta elendim grupta dereceye girmiş kişileri gayet güzel elediler. Kulaktan duyma laflarla tecrübeli insanları çürütmeyin.
-
@ezo ne saçmalıyorsun sen beni tanır gibi böyle konuşma haddini nerden alıyorsun? Tanıdığım bu seneki sınavda 1. Oldu mülakatta hayırlı olsun deyip yolladılar neyin kafasını yaşıyorsun sen