29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar bu sınav için kitap aldım 0 yeni daha kapağını açmak nasip olmadı . Referans desen hiç ama hiç yok . Napsam bilemedim yazılanları okuyunca boşa mı çalışmış olurum son 3 ayda çalışsam da ??? Referanstan kasıt ne gibi düzeyde referans gerekir?? Bunun yerine 2020 kpss alan gkgy mi yoğunlaşmak daha mantıklıdır sonuçta sınav da Ankara'da ve başvuru ücreti desen cabası..... Gerçek fikirlere ihtiyacım var . Boşa kürek çekmek istemem
-
@Su28A Öncelikle sorunuzun cevabının biraz da içinde bulunduğunuz hayat koşulları ve hayata dair ideallerinin ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Hayaliniz hakimlik kaymakamlık gibi mesleklerse bense kesinlikle denemelisiniz en azından ilerleyen yıllarda neden hiç denemedim dememek için.Ozellikle yeni mezun birisiyseniz hazırlanmanızı tavsiye ederim.Her zaman yakın olan sınava hazirlanmak bir sonraki girilecek sınav açısından bir temel oluşturur ve tempoya sokar.Eksiklerinizi görmenize yardımcı olur.Ancak hali hazırda çalışmak,evli olmak gibi durumlar söz konusuysa zamanın iyi değerlendirilmesi gerekiyor bu tarz durumlarda bir hedefe odaklanmak daha faydalı olabilir.Referans konusuna gelince gerçekçi olmak lazım yapılan son sınavlarda adlide ve avukatlikta kontenjanlarda ciddi anlamda boşluklar kaldığını gördük ki birçok elenen referansı olduğunu söylüyordu.Yine benim kendi cevremden gözlemlediğim önemli olan referensinizin bu süreçte arkanızda durmasıdir.Hatta kefil olmasıdır.En yüksek mevkilerde bir veya birkaç kişiye ulaşmak kazanacağınızın garantisi olmadığı gibi görece daha alt konumda sadece bir kişiye ulaşmış olmanız da kazanamayacağınız anlamına gelmiyor.En önemli husus ben bu kişiye kefilim cümlesidir.Bu noktada da bence nasip devreye giriyor.Eger ki yazımızda var ise emin olun kapılar açılıyor size yardımcı olacak o insana ulaşıyorsunuz,yani bir şekilde size vesile oluyor;geliyor Şam'dan ,Bagdat'tan.Ancak nasip değilse vermeyince Mabud,neylesin Sulatan Mahmut..
-
-
@harveyspecter Allah razi olsun uzun uzun yazmissiniz ... 1 sene önce mezun oldum 1 yıl dersaneye giderek ilk defa 2019 kpss alana girdim .. Tekrar mutlaka 2020 kpss ye girmeyi istiyorum yeterli puanı alamadım maalesef.. ve aynı zamanda evliyim . Evlilik sorun olmuyor ders çalışmak ta benim için.. içimden geldiği sürece her türlü çalışabilirim yeter ki isteyeyim.. Sadece benimkisi toz pembe bı hayal mi diye tereddüteyim yapım gereği de garantili biriyim boşa kürek çekmeyi istemicegim için sormak istedim . Teşekkür ederimmm
-
@Su28A Allah sizden de razı olsun.Belki de sizinle aklında aynı soru işaretleri olan baska arkadaşlar adına da sormuş oldunuz sorunuzu.Bu soru vesile oldu aradıklarını bulmaya.Eşinizle de istişarede bulunun ortak hayaller kurmak inanıyorum ki size güç verecektir.Unutmayın her şey bir hayalle başlar.Yeni kıtaları kesfedenler ufkukta ne olduğunu merak edenler ,en uzakta görülen dağın ardında acaba ne vardır diye soranlardır.Belli mi olur belki de sizin bu soru dağınızın ardında da hayat vardır..eşinizle beraber alacağınız yol ve bu zorlu yolda birbirinize edeceğiniz yoldaşlığın bir hikmeti vardır.Rabbim gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı,hakkınızda hayırlı olanıysa gönlünüzü razı eylesin..
-
Arkadaşlar daha önce buna değinen oldu mu bilmiyorum ama Tarihte Atatürk Dönemi ve Sonrası Türk Dış Poltikasına kadar mı sorumluyuz ?
-
@Su28A bende evliyim birde 1 yaşında oğlum var uzun zaman oldu mezun olalı 2 sene önce bir kere kaymakamlığa girip kıl payı kaçırdım koşa girdim olmadı ama şimdi yeniden hazırlanıyorum bir sürü sorumluluk arasında neden mi emeklerimi acabalar uğruna bir köşeye bırakamam ve hayallerimden ideallerimden başkalarının referansı var diye vazgeçemem siz henüz yolun başındasınız sakın vazgeçmeyin önce bu sınava yüklenin hazırlanın sonra da 2020 kpss çalışın
-
Merhaba forumdaşlarım. Son iki sınavda mülakata kalmış ve son mülakatta başarılı olmuş biri olarak sınav konusunda tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Yapacağım değerlendirme son iki sınavın soru tarzından hareketle olacaktır. O yüzden soru tarzı bu sınavda çok değişik olursa sorumluluk kabul etmem Neyse değerlendirmeme geçeyim fazla laf kalabalığı yapmadan.
anayasa: anayasa dersinde temel kaynak anayasa metni. Bunun dışında kalın olmayan ortalama bi anayasa kitabınız her ihtimale karşı olsun. Son sınavda siyasi partiler kanunundan 2 soru geldi. Bu sınavda da ilgili kanunlardan 1-2 soru gelebilir yine. siyasi partiler, aym bireysel başvuru ve milletvekili seçimi kanunu önemli bu sınav için.
idare hukuku: idare hukuku için yine kalın olmayan ortalama bi kitap işinizi görecektir. kitap öneremeyeceğim, kitabınızda hatalı bilgiler olmasın yeter. idare hukuku için kanun okumanızı önermiyorum.
medeni usul hukuku: bu ders için kanun metninden başka bir kaynak önermiyorum. yine bu derste sürelere dikkat etmeyin birkaç temel süre hariç. eski hale getirme süresi, bilirkişi raporundaki süre ve kanun yollarındaki süreyi bilmeniz yeterli bence.
medeni hukuk: murat kpss özel hukuk kitabının medeni hukuk kısmını öneriyorum sınav için. ben bu kaynaktan çalıştım. yine serkan karaoğlu'nun pdf notu var internette. ondan çalışmadım ama bayağı güzel hazırlanmış not. ulaşamayana mail ile gönderebilirim notu. bunun dışında medeni kanunun ilk 202 maddesini okumanızı öneriyorum.
idari yargılama hukuku: iyuk temel kaynak. danıştay kanunu da önemli. bu ders için kitap önermiyorum.
ceza hukuku: ceza kanunu temel kaynak. kitap önermiyorum.
borçlar hukuku: murat kpss özel hukuk kitabının borçlar hukuku kısmından çalışabilirsiniz sınava. borçlar kanunu da okuyun kesinlikle.
vergi: son sınavda yanılmıyorsam 12 soru direkt vergi usul kanununundan geldi. 1 soru amme alacakları kanunundan ve bir soru gelir vergisi kanunundan. yine muhtemelen 11-12 soru direkt vuk'tan gelecek. vuk temel kaynak bu sınav için. vuk'un 36 ve 92. maddeleri arasında kalan kısım hariç diğer yerlere çok iyi çalışın. yine ortalama bi vergi kitabınız olsun. gelir vergisi, kurumlar vergisi ve amme alacakları vergisi kanuna o kitaptan çalışın. başka herhangi bi kanuna çalışmanızı önermiyorum.
iktisat: yüksel bilgili makro ve mikro iktisat sınav için yeterli.
maliye: maliye için ben 4T'nin vergi kısımları hariç diğer bölümlerine bakmıştım. 3 soru için önerilecek bi kitap değil çünkü tuğla gibi. daha önce kpss-a, sayıştay gibi bütün sınavlara bu kitaptan çalıştığım için başka kaynak da bilmiyorum.
gkgy: bu kısımda sadece tarihe şöyle böyle çalıştım. fetihname'nin sınav formatında 15'li denemesi var, onu çözmenizi öneririm.
tüm dersler için ortak değerlendirme: kitaptan çalıştığınız dersin ilgili bölümü bitince o bölümle ilgili soru çözün mutlaka. örneğin medeni hukukta kişiler hukukuna çalıştınız o konuyla ilgili sorulara bakın. yani dersin tamamını bitirip soruları ondan sonra çözmeyin. kısım kısım soru çözerek giderseniz daha iyi anlarsınız. bol tekrar yapın. çözümlü soru setlerini tercih edin. kanundan çalıştığız dersler için kanundan iyi anlayamadığız yerleri çözümlü sorularla halledebilirsiz. çıkmış sorulara da çözümlü kitaplardan çalışın. tensip'i önerebilirim çıkmış sorular için. son sınav için monopol'ün denemelerini çözmüştüm. monopol alırsanız medeni hukuk ve borçlar hukukunun olaylı karma karışık sorularını çözmeyin. moralinizi bozmaktan başka bir işe yaramaz o sorular. setin diğer kısımları iyi. anayasa soruları da çok kolay setin, o kısmı da beğenmedim. sınava birkaç hafta kala hiçbir şey bilmiyorum hissi gelebilir. herkese geliyor o his, takmamaya çalışın o hissi. başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
sınavda herkese başarılar diliyorum.
-
Arkadaşlar,mülakatı geçenlerin kaç tanesi iibfli acaba...
Yanlış hatırlamıyorsam cimere soran arkadaşlar vardı... -
Bu sınav kanun okunmadan kazanılamaz mı?
-
@FC-Real-GDP Tebrikler hocam, önerileriniz için de sağ olun elinize sağlık.
Mülakat için de tecrübelerinizi paylaşıp birkaç kelam ederseniz çok sevinirim. -
Yargı reformu paketinde iibye yüzde yirmi kota yeniden getirilmiş…
-
@toroskaplan, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Yargı reformu paketinde iibye yüzde yirmi kota yeniden getirilmiş…
Yazik gercekten IIBF mezunlari bu ulkenin uvey evlatlari herhalde.Hukukcular IIBF'lilerin girebildigi her yere girebilmeye devam eder herhalde.
-
MADDE 9- 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinin ikinci paragrafında yer alan "bulunmak ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda" ibaresi "bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere, hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında" şeklinde değiştirilmiş ve fıkranın mülga (e) bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir:
"eHukuk Mesleklerine Giriş Sınavı veya İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olmak -
Kota bu sınava uygulanacak mı acaba? Bu yıl da yazılıyı geçemezsem bırakacağım artık bu sınav işlerini! Hukuk mezunları hiçbir kotayla karşılaşmadan istedikleri sınava giriyor biz kendi alanımız olan sınavlarda bile kurum içi kurum dışı kavgası yapıyoruz. Yıldık artık yeter ya!!
-
@Cura değişiklikler bu sınava uygulanmayacak düye biliyordum ama kota kesin olarak uygulanacak mı ?
-
@FC-Real-GDP öncelikle böyle yararlı bir paylaşım için teşekkür ederim ben ilk defa idari hakimlik sınavına gireceğim (seneye düşünüyorum) aynı zamanda bir işte de çalışıyorum fazla zamanım yok bu yüzden şimdi başlayıp sindire sindire çalışmayı düşünüyorum. Kaynak olarak monopol konu anlatımlı set aldım ama idare ve medeni usül hukukunu beğenmeyip themis ve mehmet kodakoğluyla destekledim. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu sınav her dersten 400-500 sayfalık kitaplara boğulup çok ayrıntılı çalışmaktan ziyade kanunlara hakim olup bol çözerek kazanılacak bir sınav. Bu sınav için önerilen kaynaklara baktığımda hepsi piyasada bilinen kalın kitaplar ve ben bunlara baktığımda acaba bendeki kaynaklar çok mu yetersiz kalır diye düşünüyorum. Sizin yazdıklarınızla genel olarak verilen kaynak tavsiyesi arasında gidip geliyorum. Mülakat aşamasını da düşünürsek her an her şeye hazırlıklı olmak adına çok mu ayrıntılı çalışmalıyız?
-
Kanun'un ilgili maddesi mulakatlarda uygulaniyor.IIBF icin ayri sinav yapilmiyor.Dolayisiyla bu duzenleme yasalasirsa bize de uygulanir.Son sinavda 200 kusur IIBF'li kazanmis , bu sinavda da ayni durum gerceklesirse mulakata kalan 200 kusur aday arasindan 20 kisi arasinda girmeye calisacagiz.Sahsen teklif yasalasirsa zamanimi hakimlige harcamayacagim.
-
SON BASKI Tensip adli ve idari hakimlik Medeni hukuk ve Borclar hukuku tamami cozumlu cikmis sorular kitabi var,almak isteyenler özelden yazabilir.Son baskı ve temiz. Tamami set halinde satiyordum ancak alan kiside medeni ve borclar hukuku ayrica varmis o yuzden bu ikisi kaldi. Almak isteyenler ulasabilirler. Ankara ici elden teslim edebilirim.
-
Arkadaşlar bu kota önümüzdeki sınav için uygulanacak mı? Ve çevre hukuku iş hukuku gbi dersler eklenecek diye duydum?