29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mrvblkk konulardaki değişimin bu sınavı kapsamayacağı söyleniyordu nereden duydunuz acaba sağlam bir bilgi mi??
-
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz geç dönebildim bu sefer;
@mujdeniz hocam idare hukukunda esas olan mevzutla beraber not çalışmak olduğu için güncel mevzuatlarla çalışırsanız hiçbir sorun olmaz İnşAllah. Yani geçen seneki sınav için alınan tüm kitapları gönül rahatlığıyla güncel mevzuat ile çalışabilirsiniz. Asla geçen seneki sınavdan bugüne çok önemli bir değişiklik olmadı. Yayınevlerinin bazılarının küçücük değişikleri yeni baskı diye söylemelerine aldanmayın. Değişiklikleri kanunların en arka sayfasında yer alan değişiklik tablosu ile çok rahat öğrenebilirsiniz. Asla yeni kitap almayın geçen sınavdan kalanlar fazlası ile yeterli...
@Fth-00 hocam şu şekilde yardımcı olayım. Ne kadar çok tekrar yaparsanız o kadar iyi. Şahsen şöyle bir şey var. Sabah bir ders, öğlen bir ders çalışıp akşam ise bunlar ile ilgili tekrar yaparsanız bu bilimsel bir şeydir ki akşam yatmaya yakın zamanlarda öğrenilen hususları gece uyurken beyin kendi kendine tekrar ediyor. Bunu yapmanızı tavsiye ederim hiç olmazsa haftada bir gün en az tekrara ayırın zira tekrar çok önemli. Hukuk dersleri hepsi birbirine benzediği için çabuk unutuluyor bunun da tek engelleme yolu ne kadar çok tekrar o kadar iyi...
@idarihakimmm hocam kamu hukuku konusunda en güzel özgün soru bankası monopoldür. Özel hukuku ise o kadar iyi olmasa da o da yine iş görür ama kamu hukuku gerçekten çok güzel hazırlanmış ve sınavda birkaç soru tutturdu.
@vforvs evet hocam tarihte ikinci dünya savaşına kadar olan kısım yani çağdaş Türk ve Dünya tarihi dersinin dahil olmadığı alana kadar sorumluyuz..
@RootofAllEvil @cura ve kota konusunda sorusu olan kardeşlerime de şu şekilde yazayım. Kanunların geriye etkili uygulanma yasağı vardır. İlan düzenleyici bir işlemdir ve bu yönüyle bir bakıma mevzuatın bir parçasıdır. Bir kanun kamu düzeni gibi çok olağanüstü durumu düzenlemiyorsa geriye etkili asla uygulanamaz. Dolayısıyla ilan gelmediği durumda kanun çıkmış olsa ve sonra ilan hazırlanacak olsa dediğiniz gibi olurdu ve resmi olarak yüzde 20 kota uygulanırdı ancak ilan çoktan gelmiş ve daha kanunun yasalaşma süreci var. Çok ama çok istisnai bir durum olmadıktan sonra mülakatta bu dediğiniz düzenleme olmaz. Ha uygulamada nasıl oluyor bilmiyorum ben adli yargı alanında girmiştim ama mevzuat olarak yazılı ve sözlü olarak bir bütün halinde toplam 1300 hakim- savcı alımı için ilana çıkılan bir sınavda sonradan gelen kanun vb. düzenlemeler çok ama çok istisnai bir durum olmadıkça asla olmaz. Ayrıca diğer bir soru da çevre hukuku vb. Eklenecek diye sorulmuş. Kardeşlerim bu da sizi etkilemez dediğim gibi o hususlar bir bütün halinde büyük ihtimalle bir sonraki sınavda uygulanacak. Hepinize tavsiyem şu zorlu süreçte ne olur şuan tek hedefiniz şu 29 Aralıktaki sınava daha fazla nasıl çalışırım olsun. Gecesini gündüzüne katıp gitgide zorlaşan hakimlik sürecinde belki son kez aday olarak alım olacak bir sonraki yardımcılık olarak devam edilecek yani önümüzü görmek çok zor o yüzden size tavsiyem elimizdeki şu 29 Aralık imkanını değerlendirmek için bu tip şeyleri düşünmeden var gücünüz ile devam edjn arkadaşlar. Allah'ın izniyle gönlünüzü ferah tutun...
Allah yardımcınız olsun..
Dualar sizlerle kardeşlerim...
Hakkınızı helal edin..
Selametle...
-
@Mehmetemir açıklamalarınız için çok teşekkürler
-
@Mehmetemir Allah razı olsun hocam açıklamaların için
-
@FC-Real-GDP Hayırlı olsun öncelikle. Rabbim bize de nasip etsin. Murat hukuk dediğiniz gibi çok güzel bir kaynak. Bende öğretmenin ders kitabı özel hukuk kitabı var. Bugüne kadar her zaman işimi görmüştür. Tablolu, gereksiz yerlerden uzak duran ve 350 sayfalık bir kitap. Kesinlikle öneriyorum
-
@vamos hocam 2016 sınavında 7'li gruplar halinde mülakata girmiştik. 7 kişiye ortak bir soru sorulmuştu. kendini tanıtma hariç soruyu cevaplamak için kişi başı en fazla 20-30 saniye konuşmuştuk. 2018 sınavında ise mülakata teker teker girdik. mülakatlar 1.5 dakika civarı sürüyordu. kendini kısa bir tanıtma ve 30-45 saniye kadar bir zamanda sorulan soruyu cevaplama şeklinde oldu. mülakata kalırsanız mülakata öyle sınava çalışır gibi çalışmanızı önermem. temel konuları bilmeniz yeterli. her ne kadar pek önemli olmasa da giyiminiz, oturup kalkmanız ve hitabetiniz düzgün olsun.
-
@johnash hocam yazımda belirttiğim gibi değerlendirmemi son 2 sınav sorularından hareketle yaptım. sorular genelde direkt kanun metninden geldi son iki sınavda. kaynak konusu çok abartılıyor bence. fazla kaynak kullanmasam da öyle sihirli bi kaynağın olduğunu düşünmüyorum. kaynağınız hatasız ve fazla kalın olmasın. kanun ve soru odaklı giderek sınavda başarılı olabilirsiniz. eğer günde 4-5 saat çalışabilirseniz bu sınav için kalan süre size yetecektir. sınava girmenizi öneririm. öyle sindire sindire çalışılacak bir sınav değil bu sınav. sindire sindire çalışırsanız sindire sindere unutursunuz muhtemelen konuları. kanun, soru (özellikke çözümlü soru) ve sürekli tekrar bu sınavın şifresi bence.
-
Tensip son baski medeni ve borclar hukuku var elimde,almak isteyenler ulasabilirler
-
Vergi hukuku atlası nasıl kitap arkadaşlari
-
Gecikme zammı oranı CB kararıyla %2.5'tan tekrar %2'ye düşürüldü.
-
Arkadaşlar merhaba, idari yargı dersi için themis Ekim 2018 baskısını almayı düşünüyorum fakat kararsız kaldım. Bu tarihten sonra güncel değişiklikler oldu mu veya bu baskıya çalışmam yeterli midir sizce? Bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
-
Hocam idari yargı için ben sadece kanundan çalışıyorum, yeterli olacağını düşünüyorum. 2575, 2576, 2577 sayılı kanunları güncel şekliyle çalışırsanız yeterli olur.
-
@birsorumolacaktı değişiklikler oldu 2019 baskısını almanız daha iyi olacaktır
-
Vergi Usul Kanununa göre uygulanan
-gecikme faizi,
-pişmanlık zammı ile
-izah zammı oranları6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre tespit edilen GECİKME ZAMMI ORANINA BAĞLI OLDUĞUNDAN bunların oranı da %2 olarak uygulanacaktır.
-
@Aslan-Reyiz Yapılan değişiklikler Bu kapsayacak mı bir bilginiz var mı
-
@krblt tabiki kapsar
-
@Aslan-Reyiz kardeşim sen geçen sene pdf birkaç not atıyordun. Borçlar genel notun var mı acaba
-
Bi duanı alırım mülakat bekliyom @Gresham-T
-
Arkadaşlar gözünüz aydın mülakat tarihleri belli oldu http://www.pgm.adalet.gov.tr/
-
@vforvs trablusgarp savası - hatayın anavatana katılışına kadar sorumluyuz.