29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Tvs den sadece gelir ve kurumlar vergisine çalışırsak risk almış olunur mu arkadaşlar ? Son yıllarda hakimlikte çıkmamış evet ama bu yıl KPSS de baya detaylı tvs soruları geldi..
-
@ücüncütekil ben bi göz gezdirdim gelir vergisi haricine. Kpss de tvs var ama hakimlikte yok 1 soru ya gelir ya gelmez değmez diye düşünüyorum hmk tarih falan varken çok vakit ayırmaya gerek yok bence.
-
Haklısınız.. bende hmk nın medeninin ve tarihin belirleyici olduğunu düşünüyorum ve şahsım adına en zoru benim onlar. Medeniyi hafife almayın bir kaç sorusunda ayrıntıya çok iniliyor . İyi çalışmalar hepinize.
-
Arkadaşlar medeniden Zapata önerilmiş genel olarak ancak çok kalın ve ayrıntılı olduğu için önerebileceğiniz başka kaynak var mı? Monopol iyi dediler ama ? Buradan çalışıp bol soru çözsem,KPSS temelimde var sıfır olduğum bir ders değil
-
@Fth-00 murat hukuk en iyi özel hukuk kitabıdır bana göre deneyin görün derim hocam.
-
Medeni için monopol ders notlarından çalışıyorum çok da memnunum 2016 sınavında 7 de 7 2018 sınavında 7 de 6 yapmıştım sayesinde.
-
@aysegul postanın adalet Bakanlığına ulaşması da bu başvuru süresi içinde mi olmasi gerekiyor
-
@jamiryoo hayır.
-
@Marsiyal çok teşekkür ederim
-
@RootofAllEvil çok teşekkür ederim
-
Arkadaşlar cuma sabahı kaymakamlık sınavı için Ankara'da olacağım. Sınav için başvuruyu şimdi yapıp, evrakları cuma günü bakanlığa elden teslim etsem bir sıkıntı olur mu acaba ? Yarın yani perşembe son gün. Yarın yaşadığım ilçenin il merkezindeki savcılığa git gel yapmak benim için zor olacak. O yüzden böyle bir fikir geldi aklıma.
-
@paranoid evrakları teslim alan birimde bir çalışana sorduğumda perşembe son demişti. Ama cuma gidip eğer içeri alırlarsa ve rica ederseniz ne derler bilinmez.
-
@cagdasip aslında başvuru ösym den süresi içinde yapıldıktan sonra bunun önemli olmaması lazım. Sonuçta bu evraklar mülakat aşamasında lazım olacak belgeler ama belli olmaz tabi yine de
-
Arkadaşlar daha önce yapılan sınavlarda alınan idari hakimlerden kaçının İİBF'li olduğunu bilen var mı ? Yani zaten yüzde 20 kotası var ve bu 20 kişiyi de istemezlerse tamamlama zorunluluğu da yokmuş. Bu durum moralimi bozuyor açıkçası. Herkes şansını dene diyor da gerçekçi düşünüp öyle karar vermek istiyorum
-
@paranoid evrakları yarın kargoyla göndermeyi düşünüyordum sıkıntı olur mu acaba süre konusunda
-
@adalet süre bitmeden gönderince olmaz diye biliyorum ancak adliye aracılığıyla gönderilmeli
-
@paranoid 7 Aralık son yazıyor ancak insallah sıkıntı olmaz 9 Aralık Cuma ulaşır kargo ancak
-
arkadaşlar idari yargı hakimliği için yarın evraklarımı göndericem.Diplomamın esasını bulamadım onun yerine geçici mezuniyet belgesi götürsem kabul edilirmi transkiript ile beraber.
-
@Marsiyal Murat fasikülleri var sizce iş görür mü ? Murat özel hukuk ile arasında çok fark var mı ?
-
@olumlu-düşün fasiküllerde çok güzel ama kitap daha detay tabi hakimlik için kitap daha iyi olur bence fasikül daha çok kpss için hazırlanmış gibi