29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kingbron1 Dostum diploma transkript fotokopi mi verdin onlar mı onaylıyor? Dilekce de yazdirdilar mi?
-
Belgeleri en son hangi tarihe kadar gönderebiliriz arkadaşlar?
-
Merhaba arkadaşlar,
Iibf mezunları için bir oturum seçilip, bir oturum icin başvuru yapılacak değil mi ? (Ilk defa başvuruyorum) -
1 oturum dostum
-
dostlar şimdi söylenen belgeleri adliyedeki muharebe birimi aslına uygundur yapıyor ve aps ile yolluyor değil mi. onlarda bana sorduğu için soruyorum
-
@özgeee Dün elden teslim yaptım sadece mezuniyet belgesi ve onaylı transkript istiyolar mezuniyet belgesinide e devletten çıkardım sorun olmadı kabul ettiler
-
Arkadaşlar onaylı transkript sadece okuldan mi alınması gerekli ? Ayrıca sınav başvurusu ka ül edilmediği takdirde para iadesi yapılıyor mu ?
-
Yorumlarda herkes bir sey söylüyor. Belgeleri pttye mi verecez adliyeye mi . Son gün 7 si mi . Biri tam bilgilendirsin bizi ya..
-
@kaderrctnkya ben şimdi yolladım. Adliye’de bakanlık muhabere bürosuna veriyorsunuz onlar belgeleri kontrol edip zarflıyorlar. Ondan sonrasında adalet bakanlığı personel genel müdürlüğüne yolluyorsunuz ptt aps aracılığı ile. Benim gittiğim adliye’de kimlik fotokopimide istediler ne olur ne olmaz yanınızda bulundurun
-
@kaderrctnkya Ya altı üstü mezun belgesini ve transkripti adliyeye götürüp zarflatıp postaya vereceksiniz bu kadar anlaması imkansız bişey değil bu kaç kerede yazıldı daha önce ilk sayfada paretonun paylaştığı linkte de yazıyor nesini anlamadınız acaba?
-
@kaderrctnkya Hocam ortada temkinli olmanızı gerektiren bir durum varsa, tedbirli secenegi uygular 7'sinden once verirsiniz. Cocuk musunuz? Hakim olacaksiniz. Insaf.
-
@Marsiyal öncelikle itici tavrınıza hakim olun.Belli ki tek meşgalenizin bu durum olduğu bir dönem geçiriyorsunuz. Cevap vermeyip geçme gibi bir seçeneğiniz var . Ki orda özellikle şahıs zarfı olan 'biri' ni kullanmışım.Üzerinize alınıp cevap vermenize ne hacet.. İnsanlıktan nasibinizi almamış oluşunuzun da, sorduğum sorunun cevabının bilincinde oluşunuz kadar bilincinde olup cevap vermeseydiniz keşke..
-
@Godot birincisi ben uygun zamanı oluşturmak adına sordum bu soruyu. Herkes aynı şeyi sordu demek ki buradakilerin hepsi çocuk.Güzel bi dille bilgilendirmeyecekseniz yazmayın kendinizi cevap verme konusunda zorunlu hissediyorsunuz bende bu anlamıyorum.
-
Ben bugün yaptım başvurumu ama 16.25tl yi ordaki görevli aldı biz gönderecez dedi demekki her yer farklı bir süreç uyguluyor
-
Değerli arkdadaşlar,
Bir grup sınava ilk defa başvuracak dostumuzun kaygısını anlayabiliyorum.
Baktıgınız zaman olası aksilikleri bertaraf etmek adına burada onaylanmaya ihtiyaç duyabiliyor kimileri.
Bir diğer grup ben şöyle başvurdum,gelirken trafik vardı iki çay bi simit aldım diye haber veren grup:)
Üçüncü grup ise hangi kitaba neresinden başlasam diye fikir edinmeye çalışan,hatta özelden mesajla merhaba bile demeden konuya girip, laubali şekilde derman arayan grup.
Yukarıda da denildiği gibi Pareto üstadın ilk sayfada sabitlediği satırlar dolusu bilgi oldukça doyurucu esasında.
Demek istediğim,benim de her gün mutlaka baktığım şu başlıktan maksadının çok ötesi beklenmeye başlandı,gerçekten de can sıkmaya başlamadı değil.
Yine eskisi gibi bilgi paylaşımları ,kitap yorumları, soru tartışmaları,yardımlaşma emareleri görmek umuduyla... -
@kaderrctnkya sen kendi soru üslubunu görmedin sanırım. Hakim aday adayısın ilanı okumayı beceremiyosun onu geç milletin yazdığı yorumları bile algılayamıyosun sana normal bi şekilde cevap verdim aslında ama biraz sitemli olabilir çünkü başlığı takip ediyorum ve sürekli bildirim alıyorum yinede yazmamalıydım haklısın. Kolay gelsin sana.
-
@kulfet kesinlikle öyle. Bilgi paylaşımı dışında boş gereksiz konuşmalar çok artti
-
Arkadaşlar,kodakoğlunun medeni usul kitabını aldım fakat 450 sayfa çok fazla geldi.kanun+çıkmış soru ve özgün soru yapmayı düşünüyorum. medeni usul hukuku için 6100 sayılı kanun yeterli midir?
geçen seneden temelim var,onu da belirteyim. -
@atabey27 Sorunuza cevabım yok ama sorum var, lütfen kusura bakmayın. Ben de Kodakoğlu'nun kitabını alacaktım, 450 sayfanın hepsi mi konu anlatımı acaba? Çünkü misal Nohutçu'nun Anayasa kitabı 728 sayfa fakat 480 sayfası konu anlatımı. Kalan sayfalarda çıkmış sorular ve sorular var. İkisi de Altın Seri olduğu için benzer mi acaba işleniş şekilleri?
-
@atabey27 hocam temeliniz varsa kanun+bol soru yeterli olacaktır hem sınava kalan süreyi de düşünürsek böyle yapmak çok daha mantıklı diye düşünüyorum