29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
İdari yargı hakimliğine girmek isteyen iibf mezunları için belge göndermemiz gerekiyor ya. En az kaç tane hukuk dersi aldığımız da sınava giriş hakkı veriliyor acaba ? Bu konuda bir bilgisi olan arkadaş varsa geri dönüş yapabilir mi ?
-
@zephead Hocam maalesef idari yargı çıkmayacakmış bu sene, bir arkadaşımız sormuş ona öyle demişler..
@bydaler almanız gerekmez hocam güncel kanun ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok bir değişiklik olmadı geçen sınavdan beri...
@kendinehakime her ikisi de alanında çok iyi. Kendiniz kendi sitelerinde örnek sayfalar var. Onlara Bakarak karar vermenizi tavsiye ederim. Genelde konu anlatımı olarak kamu hukuku derslerinde themis tercih edilir iken özel hukukda Monopol tercih ediliyor. Soru bankası ise tam tersi kamu hukuku monopol de çok ama çok iyi...
Selametle...
-
-
@Godot Net bir şey yok yani. Bakanlıktakilerin keyfine kalmış gibi bir şeyiz o zaman.
-
Arkadaşlar merhaba idari hakimlik sinavina daha önce girmedim fakat bu sene kpss ye girdim a kadronun hukuk kaynaklari var elimde konu olarak onlara çalışsam olur mu yeterli midir ? Ayriyeten sınava yakın soru Bankası ne alabilirim kısaca yazar mısınız ?
-
Daha önce soruldu mu bilmiyorum, soruldu ise kusuruma bakmayın. (Zira konu ile ilgili birden fazla başlık var hepsinin her sayfasına bakamadım.) İktisattan sadece mikro ve makro mu çıkıyor acaba?
-
@öfkeli evet hocam
-
@Mehmetemir sağolun hocam monopol adli alsam onun günceli var kamu zaten ortak özel hukuk soruları idari ile düzey olarak aynı mıdır sizce yoksa adli daha mı zor oluyor.birde çıkmış soru olarak konsensusta çok hata var diyorlar siz incelediniz mi acaba
-
@zephead hocam Monopolün idari ve adli ortak ders soruları hem adli hem idari kitabında aynı sorular olarak verilmiş. Bu yüzden bir sıkıntı yok o konuda. Size tavsiyem dediğim gibi Sınav formatında olan soru bankalarından olan monopolü incelemenizdir. Ben soru bankası olarak sadece Monopolden çalışmıştım maalesef özel hukuk kısmı ayrıntılı olsa da kamu hukuku kısmı gerçekten sınavla en bağlantılı ve soru tutturan bir kısım. Yani kamusu çok iyi.
Konsensus ile ilgili maalesef sorduğunuz konuda bir bilgim yok. Bilgisi olan kardeşlerimiz varsa İnşAllah görüp yardımcı olurlar...Hayırlı geceler...
-
@Su28A Hocam konu olarak elinizdeki kıtaplara önce çok iyi çalışın ta ki son 1.5 aya kadar. En geç Son 1.5 ay da ise çözebildiğiniz kadar soru ve deneme çözün.
Bu sınavı 3.5 ayda gece gündüz çalışarak halledebilirsiniz. fazlası ile yetişir. 2 ay çalışıp kazananlar var hocam. Zaten temeliniz de var.
Yani konu anlatımı olarak kitap almayın yeni asla. Bu sitede soru bankası önerisinden tutun da hangi derse hangi kaynaktan çalışılır ve sınavla ilgili çok güzel notlar var.
http:// www. hakimvesavciliksinavi. wordpress. com/Bu sitede aklınıza takılan herşeyin cevabı vardır.
Bu sitede yer alan soru bankalarına ek özelikle alın dediğim Sertkan Erdurmazın medeni usul hukuku soru bankası ile sadece hakimlik için hazırlanan Gk Gy soru bankası olan kaldıraç soru bankasıdır. Bunun dışında deneme almak için acele etmeyin daha sınava çok var. O zaman yenileri çıkıyor o zaman alırsınız İnşAllah.Allah yardımcınız olsun..
-
@Mehmetemir özel hukuk için ne tavsiye edersiniz justicenin de kamusu iyi özel hukuğu format dışıydı.geçen sene bi tablo vardı ders ders oradan monopolün medeni ve borçları iyi diye kalmış aklımda
-
@zephead hocam hakimlik kampının soru kitapçıkları şeklinde bir seti vardı geçen sene. O soru kitapçıkları çok güzeldi özellikle özel hukuku. Bu sene gözüme çarpmadı baskı yapmadı herhalde. Ona bakabilirsiniz.
Onun dışında ayrı ayrı kamu, özel hukuk soru kitabı olan galiba yeni bir kitap çıkmış Akademi yayınları kamu hukuku, akademi yayınları özel hukuk diye. Ama içeriğini bilmiyorum maalesef...
-
Konsensus gercekten cok hatalı bi kitap mi kullanan yok mu arkadaslar?
-
@Müfettiş-Gadget yeterli bir kaynak değil idari hakimlik için
-
@adalet sizin tavsiyeniz nedir hocam
-
@Müfettiş-Gadget soru bankası tavsiye veremem hocam bilgim yok şuan gecen sene girmiştim sınava yetersizdi konsensus. Konu çalışırken kanunlarla desteklenmeli mutlaka borçlar ceza vergi uzun ama medeni geri kalanı da iyi bir soru bankasıyla tekrarlanırsa geçilir sınav en azından ben böyle yapıcam bu yıl.
-
@kitapsever teşekkürler hocam cevap için
-
@Sayıştay 1-2 tane yeterli oluyor kabul ediyorlar
-
Açıköğretim kamu yönetim i mezunu da girebiliyor mu bı arkadaşım için soruyorum
-
Herkese merhaba. Anayasa, idare ve idari yargı konularında Ahmet Nohutçu’nun kanunname kitaplarıyla, Zehra Odyakmaz’ın Themis i arasında kaldım. Hangisinden çalışmalıyım, artı eksileri nelerdir yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.