İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@sayidcerrah hocam benim 82 ama hiç umudum yoktu. Birden ampüller yandı kafamda siz böyle söyleyince
-
Sınavda 100 soru mu vardı beyler bilen var mı acaba
-
@busrag kesinlikle basvurunuzu yapın çünkü 350 kişilik bir sgk rakamı var ortada insallah en kisa zamanda açıklanır
-
@sayidcerrah peki çok teşekkür ediyorum
-
@Adam-Keeynes aynen
-
-
@busrag rica ederim
-
uluslararası hukuk, insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler
En can alıcı noktası bu konularda hangi kaynaklara yönelmeli -
Kpss de puan olarak örneğin 85 ile 86 arasında minimum 400-500 kişi oynuyor zaten . Geçen sene sgk muhabbeti yoktu ve 87.7 ile kapattığına göre , bu sene sgk açıklansa dahi en fazla 86.5 lere düşer diye düşünüyorum .Sgk açıklanmazsa zaten 88 leri görür . Not :puanım 86 ümitsizim ama gerçekçiyim
-
arkadaslar 100 soruda en az 70 net isteniyor.alan bilgisi neyse de kurum mevzuati gozumu korkuttu 88 ile basvurucam ama sinavi kazanamamak da var ankaraya gitmek masraf yapmak da cabası, tecrubeli olanlar yazarsa nasil calismamiz gerektgni cok sevinirim ilk kurum sinavim olcak hayirlisi olsun
-
@rabia89 70 doğru isteniyor diye biliyorum net değil . Akfonda iktisat maliye hukuk hariç diğer bütün konuları kapsayan 2 ciltlik bi ilgöç hazırlık kitabı var . Genelde önerilen bu kitaplar .
-
Benim bildiğim İlandaki konulara bağlı kalmamak. Örneğin kamu maliyesi ve maliye politikası yazıyor ama maliyenin çok farklı konularından da sorular geliyormuş. Geçen sene bütçe ve tvsden soru gelmiş mesela
-
Arkadaslar 8 puan türünün oldugu yerde puan hesabi yapilmasi sacma pareto reis inde soyledigi gibi.Ama elimizde suan bi ilan var kpss konulari tekrar edilir mevzuat kismina liste aciklandiktan sonra bakilir.Bu arada yine soyluyorum gecen seneki puana bakip basvurmamazlik yapilmasin dua edilsin ve sgk aciklanmasi icin twit,telefonla aramak gibi sgk mulakati bekleyenler disinda il goce basvuru yapacak arkadaslarda yardim etsinler bu yolda yoldas oldugumuzu herkes birkez daha hatirlasin ve elini tasin altina koysun.Sgk bekleyen arkadaslarda son gune kadar basvurularini bekletsin.Ve en önemlisi 1000 guy onumuzden gitti ve sinava girecek kisi sayisindan fazla bi sayi bu Allah yardimcimiz olsun iyi calismalar yoldaslar.
-
Geçen seneki durumun aynısının yaşanmaması için twitterdan bizlere destek olmanız gerekmekte kardeşlerim. SGK Denetmen Yardımcılığı açıklandığı takdirde 83 lere düşebilir kanaatimce. Açıklanmaz ise geçen seneden daha da yüksek kapatabilir.
-
@rabia89 kurumun mevzuatı en kolay kısım ben yarısına kadar özümseyerek kalanınıda hızlıca okumuştum yarı yarıya yaptım. Uluslar ve kamu yönetimi konuya genel kültür düzeyinde ilgiliyseniz bile yapılabilecek düzeyde ben merkez göçte çalışmadan 20 de 20 yapmıştım bölümünde çeko ama alakanız yoksa en zor kısım burası.siyasi tarih, siyaset teorisyenleri, uluslararası ilişkiler teorilerine... çok yüzeysel olsada aşinaydım.insan haklarına hiç bakmamıştım benim için en zor yer burasıydı.iktisat,hukuk,maliye bana çok kolay gelmişti.toplamda 80 doğrum vardı
-
@rassal maliye, iktisat, hukuk kolaydı derken toplamda 60 soruda 45 civarı doğru ama o zaman hukuk özürlüydüm ve maliyeye baya bi çalışmıştım kötü olduğu için. hukuk ve insan hakları karışık 20 soru vardı yani hukuk 15 civarıydı. Bu yazdıklarım Merkez göç için 2018 de aynı seviyediydi iki sınavda
-
geçen sene de aynı muhabbetler dönmüştü hatta sayıda aynıydı 85 84 altına inermi diye bir umut beklemiştik aynı şekilde sonuç bir açıklandı 87.77 Benim 86 küsürdü gelmedi bir o kadarda çalışıyordum umutluydum. Umarım tüm bekleyen dostlarıma gelir. Puan soran dostlar 2018 sayfasını inceleyebilir yaşanmışlar mevcut, gerçekler önümüzde başka söze gerek yok.
Sanırım burda okumuştum yine geçen sene yazılıya 300 400 kişi vs gelmedi deniyordu çok büyük bir rakam olarak aklımda kalmıştı, yine aynı şey olmaz inşallah.. -
Puanlarin düşmesi için sgk açıklanmalı bu sebeple sgk bekleyenler son güne kadar beklemeli ancak il göç isteyen arkadaslarimiz da sgk için destek sunmali. Bende son güne bekleyeceğim insalalh olur da basvurmam
-
Geçen sene 85 ile açıkta kalmıştım. Hadi gel de umutlan. Ya ilan geldi, sevinemiyorum bile. Nasıl bir hale geldik???
-
Alan dışındaki konular için mevzuatı çıkartıp kalan kısmını da kaynak almadım @Aslan-Reyiz
arkadasimizin sağolsun paylaştıkları ile halletim. Kaynağa para vermeyin zati ank ya git gel yeterince harcamamiz oluyor .