İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@ankara61 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Durumuna İlişkin Cenevre Sözleşmesini biz "coğrafi kısıt" ile kabul etmişiz. Yani Avrupadan gelenlere "mülteci" derken Avrupa dışından gelenlere "şartlı mülteci" demişiz. Aslında biraz ülkemizin geçiş güzergahı olmasından kaynaklanan bir durum, yani göçmenlerden bazıları bizim ülkemizi sadece üçüncü ülkelere geçmek için kullanmak istiyor. Biz de bu durumdakilere şartlı mülteci diyerek, bunlara üçüncü ülkeye geçmek üzere uluslararası koruma sağlarız demek istemişiz, uygulama boyutuna ilişkin yeterli bilgi sahibi değilim, amacımıza ulaşabildik mi bilemiyorum ama teoride güzel bir fikirmiş aksi halde ülkemizde uluslararası koruma talep eden yabancıların tamamına mülteci dememiz gerekirdi.
-
@plansız anladım hocam çok teşekkür ederim aydınlattınız sağolasınız
-
Arkadaslar bir yakinimizda bizle birlikte iceri girebiliyor mu ve icerde elimizdeki esyalari koyabilcek bir alan var mi telefon gibi
-
@whshw girebiliyor hocam kütüphane de bekliyoruz o yüzden telefon çanta vs getirebilirsiniz.
-
@chamberlinn anladim hocam saolun
-
Bugün otibariyle mülakat süreci bitiyor arkadaşlar umarim sonuçlar en kısa zamanda açıklanır herkese geçmiş olsun
-
inşallah 1 aya açıklanır harman olmayız
-
Ben bir sonraki sinav sonuclanana kadar aciklancagini dusunuyorum 1 ay bekletirler gibi geliyor. Zorlu bir mulakatti hakkimizda hayirlisi olsun arkadaslar
-
@Willsmithh bölümünüz neydi hocam
-
@gazot sbky
-
@Atlantiss23 Nurettin Bilicinin yeni çıkan maliye soru bankasını henüz almadım ama yazara güvenim var. Deniycem. Size de tavsiye ederim
-
Genel müdürlüğün görev alanıyla ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirmek ve toplumsal bilimci artırmaya yönelik çalışmalar yapmak kimin görevidir ?
A) Göç Politika ve Projeleri Dairesi
B) Uyum ve İletişim Dairesi
C) Dış İlişkiler Dairesi
D) Yabancılar Dairesi
E) Deskek Hizmetleri Dairesi -
-
@Aslan-Reyiz 4 sayılı cbk :
d) Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı:- Yabancıların toplumla olan karşılıklı uyumlarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
- Genel Müdürlüğün görev alanıyla ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirmek ve toplumsal
bilinci artırmaya yönelik çalışmalar yapmak. - Basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerini planlamak ve yürütmek.
- Genel Müdür tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
-
Güvenlik soruşturması ile alakalı aranan oldu mu?
-
@yayiç22 ben aranmadim hocam siz arandiniz mı.? Sonuçlar açıklanmadan mı yapılıyor ki gvs
-
@yayiç22 siz arandiniz mi
-
Arkadaşlar şartlı mülteci ve 2.cil koruma statüsü sahibine verilen yabancı kimlik numarası kaç yıllığına verilir? 2 mi 1 yıllık mı
-
@swezy O hüküm Aralık'ta değişti dostum, şu an şöyle geçiyor: "Mülteci , şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü verilenlere yabancı kimlik numarasını içeren kimlik belgesi düzenlenir... Kimlik belgelerinin şekil, içerik, geçerlilik süresi ile uzatılmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça düzenlenir." Bu konuda Bakanlıkça bir düzenleme yapılacak belli ki.
-
@plansız teşekkür ederim ben 2yıl olarak okudum notlarda başka bi yerde 1 yıl gördüm kafam karışmıştı