Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
Sınavda yanlış doğruyu götürmüyordu değil mi
-
@hotellingtkare hayir ,yanlislarin etkisi yoktu
-
muhasebeden bir soru daha hatırladım cevabı Alıcılar olucaktı. sorusu da yuzde 10dan fazla hissesi olan bir ortak şirkete veresiye mal satıyor gibiydi.. muhasebe calısırken soruları hatırlıyor olmam
-
acaba bu sınavda çan yapıcaklar mı yoksa her soru 2 puan mı olcak
-
@rukiyesv evet böyle bir soru vardı, siz yazınca hatırladım. Yalnız ben cevap olarak iştiraklerden alacaklar dedim sanırım.
-
@rukiyesv evet böyle bir soru da vardı. İç kaynaklarla büyüme tarzında bir şeydi ben de otofinansman yaptım sanırım. Araya zaman girince hatırlamak pek mümkün olmuyor.
-
Belki en fazla düşündüğüm sorulardan biriydi o soru. İçsel büyüme ve sürdürülebilir büyüme diye iki şık hatırlıyorum, sürdürülebilir büyüme de işletmenin borçlanmadan ne kadar büyüyebileceğini ifade eder, aynı şekilde içsel büyüme de işletmenin kendi olanaklarıyla büyümesi anlamına geliyor. Ben otofinansman şıkkını hatırlamıyorum, o da varsa aynı anlama geliyor. Hatırlayan var mı bu soruyu tam olarak?
-
Otofinansman diye bir şık yoktu. İçsel büyüme yaptım ben
-
@preacher ben de içsel büyüme yaptım ama sürdürülebilir büyüme de olabilir cevap çok emin olamıyorum. İkisi arasındaki farkı bilmiyorum açıkcası.
-
@bengidönüş aynen iki si de olabilir ben de emin değilim
-
evet sürdürülebilir yaptım sanırım soruyu okurken otofinansman cevabını aradıgım ıcın aklımda oyle kalmıs içsel büyüme caydırıcı secenekti. ilk baktıgım sorulardan bırıydı isterseniz bi de siz bakın netleştirelim.
-
alıcılar cevabını yapan yok mu benim gibi? o da tuzak soruydu iştirakler olması için satış alış olmaması gerekır kar temettü etmiş vb olması gerekir. yok mu muhasebesi sağlam olan ? soruda mal satıyor diyordu calısmalarımda da benzer notlar tutmusum..
-
Sürdürülebilir Büyüme Oranı Nedir? ... Sürdürülebilir büyüme oranı da (sustainable growth rate), şirketin borç kullanmadan kendi kaynaklarını kullanarak ne kadar büyüyebileceğini gösteren bir oran. googleda ilk çıkan bu dogru kabul edıyorum ben bu soruyu acıklansa artık ya
-
@rukiyesv alıcılar yaptım ben de eminim o sorudan
-
içsel büyüme de aynı tanım var işletmelerin hiçbir dış finanslamaya başvurmadan yalnızca içten yaratmış olduğu kaynaklarla, başka bir deyişle dağıtılmamış karları ile ulaşabileceği maksimum büyüme oranıdır.
-
@Estevez sevindim yalnız olmadığıma o zaman tik atıyorum ben de sınavda emın ollarak cevapladım
-
-
İçsel Büyüme Oranı: Firmanın hiçbir dış finanslamaya başvurmadan tamamen içten yaratmış olduğu kaynaklarla, yani dağıtılmamış karları ile ulaşabileceği maksimum büyüme oranına “içsel büyüme oranı” adı verilir. (Ercan & Ban, 2009, s. 55)
Sürdürülebilir Büyüme Oranı: Firmanın borç/özsermaye oranını ya da hedef sermaye yapısını sabit tutarak sadece dış finansmana başvurarak ulaşabileceği maksimum büyüme oranına, “sürdürülebilir büyüme oranı” adı verilir. (Ercan & Ban, 2009, s. 56) googleda ne kadar bilgi kirliliği var bu tanımlara göre içsel büyüme olacak cevap. Tuzak soru degılmıs demek ki bir yanlış daha
-
@rukiyesv evet tanım olarak ikisi de aynı, bir farkı varsa da ben bilmiyorum ne farkı olduğunu.
-
12 yanlıs çıktı şimdiye kadar. inşallah acıklanır bu haftadan ümitliyim