Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@rukiyesv hatırlayamadım bu da salladıklarımdan herhalde ama histogram görünce ellias mı ne öyle şıkkı olan bir soru vardı onu işaretlemiştim onu hatırlıyor musunuz ? Bir de vekalet şıkkı işaretlemiştim
-
bağımsız talep stok yöntemlerinden değildir vardı mesela ben onu tamamen atıp histogram yaptım işletmede benim çok vardı uzun uzun düşünü
emin olmadan cevapladığım 70i geçen benim için cidden iyidir -
@rukiyesv valla süre çok uzundu zaten yarım saat dolunca çıktım ben hemen bilmediklerimi sallayıp
-
@Estevez demek ki iyi geçmiş sizin ben 10 kala verdim kagıdı
-
@rukiyesv zaten kpss sürecinden çıktık diğer konulara az çok hakimim iktisat ve muhasebe zor değildi onları yaptım işletmeleri de mantıklı gelecek şekilde işaretledim Ama iktisat ve muhasebe tek başına mülakat için yeterli değil zaten soru sayısı o kadar çok değildi
-
@Cura 1 birim artarken 0.73 artar olmayacakmiydi.
-
@piko aynen öyle olacak çift logaritmik değildi denklem
-
@teta aslında satınalma gücü paritesi ancak dayanağı nedir gibi birşey diyordu.tek fiyat kanunu olabilir.
Sorular kolaydı ama osym gibi 3-4 tane çelişkili 2 cevabi olan sorular da vardı. -
@teta göreceli satın alma gücü paritesi olması lazımdı sanki.
-
@cinar1212 emin miyiz hocam? Soruyu tam bilen var mi?
-
@squirtle yüzdeli degil yani dimi hocam?
-
@teta aynen ben de göreli yaptım
-
@teta I=b0+lnb1+lnb2 şeklindeydi üstteki arkadaşın dediği doğru %1 artarsa 0.73br artar
-
@cinar1212 evet cevap bu.
-
@esraesra soruyu tam hatirliyor musunuz?
-
@teta iki ülke arasındaki döviz kurunun ülkelerin enflasyon oranları farklarına göre ayarlanması aşağıdakilerden hangisidir gibi bişeydi
-
Bilgisayardan hatırlayan hiç mi yok arkadaşlar typedef li soruyu ne yaptınız ve Java çıktı sorusunu
-
@Estevez vekalet doğru cevap. Gecen hafta derste tartistik bilgi asitmerisi teorisinde.
-
@Estevez ellias evet ben de onu yaptim ama fimrim yoktu. Soru neydi hatirliyor musunuz?
-
@teta hayır tam hatırlamıyorum. Ama mutlak satın alma gücü paritesi ulusal paranın bir birim satın alma gücünün dünyanın her yerinde aynı olması demek. Göreli ise fiyatlar arasındaki farkın enflasyondan kaynaklandığını bunun da dövizkuru ile dengelenmesini söyler.