Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@cagii rica ederim
-
beklentilere uyarlanmış philips eğrisi sorusu vardı,cevap olarak bu eşitliği sağlayan tek enflasyon vardır mı olacaktı ?
-
@capua aynen
-
@teta emin miyiz hocam,ben çünkü diğer 4 seçeneği eleyerek bunu demiştim net bir bilgi var mıdır
-
Iktisattan diğer cevaplar da para kurulu, mb kullandigi degişken enflasyon hedeflemesi, milli geliri soruyordu 96 ydı, T yi yani vergiyi soruyordu 200 dÜ ithalattaki degisim 10 toplam talep miktarı 50 kamu harcamasi carpani 4
-
@capua hocam diğer 4 şık kesin doğru ona eminiz
-
24 ocak kararları, gini katsayisi 0.408 büyüme hedefi yüzde 5
-
Arkadaşlar bu iktisatta buyume hedefi sorusunda 2019 2022 yi mi soruyordu?
-
+monopolcü rekabet,göreli satın alma,marjinal fayda=0
-
@capua tahvil denge fiyatı azalır, fiyat para arzını belirler
-
@teta tahvil talebi artar olmayacak miydi?
-
@cinar1212 beklenen enflasyondaki artış faiz getirisini azaltacağından tahvil talebi azalır borcun degerini dusureceginden tahvil arzı artacak. Tahvil arz fazlası tahvil denge fiyatıni azaltir
-
@teta hocam beklenen enflasyondaki artış nominal faizi arttıracağı için tam tersini söyleyemez miyiz?
-
@senorita hocam beklenen enflasyondaki artış tahvil üzerinden faizi etkiler. Beklenen enflasyondaki artış tahvil talebini azaltir tahvil tahvil arzını arttirir buda tahvilin fiyati azalır nominal faiz artar. Yani enflasyon faiz ilişkisi tahvil üzerinden sağlanır.
-
@senorita hocam mesela o soruda tahvil arzı azalır diye bir şık da vardı hatirlarsanız. Tahvil talebi artar veya tahvil arzı azalır aynı şey gibi. Sizin dediginize gore hareket edersek nominal faiz artarsa faiz getirisinden dolayi tahvil talebi artar ama yine nominal faiz artarsa borçlanma maliyeti artacagindan tahvil arzı azalacaktır. Yani iki şık da doğru olur direk ilişki kurarsanız
-
@teta hocam haklısınız ben de iki şık aynı sonuca çıktığı için doğru cevabın tahvil fiyatı azalır olacağını düşünmüştüm sınavda ama pek emin olamadım o yüzden sormak istedim
-
Arkadaşlar bu ln 0.73 ekonometri sorusunun cevabi "x 1 br artinca y 0.73 birim artar" değil mi
-
@Marcuspowa x %1 birim artinca y 0.73 birim artar
-
@senorita benim dediğim şık var mıydı şıklarda?
-
@Marcuspowa vardı sanırım