Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Estevez olur hocam böyle şeyler. İnsanlık halleri:) zor dönemler ne de olsa
-
@hks999 ,@perküsyon ,@hotellingtkare , acaba olasılık sorusu için kurumu aramalı mıyız, sonuçlar açıklanmadan iptal etmeliler bence
-
@Eskır hocam o soru beni zorlamıştı, fakat ne yaptığımı hatırlamıyorum.
-
@teta işte benim için zor değil artık çok uzun zamandır bu süreçlerin içerisindeyim Dikkat edersen ilk mesajda arkadaşlar çok saçma bir tartışmaya doğru gitmeyelim yazmıştım sonuç ne oldu ?
-
@daisy12 benim de aklıma geldi aslında ,yarın arayabiliriz
-
Yani aslında dershane mantığı ile gidersek yapılan deneme sınavları 2 ya da 3 günde açıklanıyordu burada Ankara Üniversitesinden bahsediyoruz ve zaten çok fazla sınava giren olmadı o yüzden ben bu hafta sınav sonuçları açıklanır diye tahmin ediyorum.
-
@AlimAydamak, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Arkadaşlar merhaba. İşletme sınavında aklıma takılan bir soru var. Fırıncının kullandığı un sorusunu, arkadaşlar soru ve cevapları yazarken hep ara mal demişler. Ara mal işletmenin kendisinin ürettiği bir ürün. Fırıncı unu satın alıyor yani hammadde. İnternette iktisatsozlugu. Com adresinde "sermaye malları" tanımında da üretim için kullanılan mal, dayanıksız olsa bile sermaye malıdır diyor. Başka kaynaklarda da yatırım malına aynı açıklamayı yazmış. Bazı kaynaklar da sermaye ve yatırım malı aynı şey, sadece demirbaşlar için söz konusudur demiş. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben de sermaye malı yaptım açıkçası ama sanırım ara mal doğru cevap.
-
@robius mahfi eğilmez'in makro ekonomi kitabının arkasındaki sözlükte sermaye malına, üretim sürecinde hammadde ya da ara mallar gibi hemen yok olup gitmeyen mallar demiş. Ben de sermaye malı yapmıştım maalesef...
-
Cevap ara malı dostlar. Ben sınavın bu hafta açıklanacağını hiç sanmıyorum. Haftaya açıklansa bana yeter artar. Spk nın 50 gündür beklettiği ortada.
-
ben de aynı fikirdeyim uzun dönem üretim fonksiyonunda da sermaye malları genelde tükenmeyen ve aşınan malları işaret etmekte.
bu arada ekonometri sorularını cevaplayan hatırlayan babayiğit var mı aramızda?
-
Kalkınma bakanlığı iken 2018 sınavına da girmiştim. 2 hafta içinde mülakata hak kazananlar, ardından 2 hafta içinde mülakat tarihleri açıklanmıştı. Mülakatlardan 1 ay sonra kazananlar açıklanmıştı diye hatırlıyorum. Fakat sınava giren kişi sayısı cok azdı. Yaklaşık 3 aylık bir sürede işe başlatmışlardı. Fakat dediğim gibi alınacak aday sayısı cok azdı.
-
@efckr determinasyon katsayısı- asimtotik sapmasızlık- hata terimlerinin kovaryansları sıfırdan farklıdır (soruda yanlış olanı soruyordu)...bu 3ünden eminim ancak bir denklemli soru vardı % 1 artarken diğeri nasıl gibi ben onu beta y 1 br artarken I %1 artar dedim, öncüllü soru da tamamen salladım 1 ve 2 dedim, bu 2 soruyu bilerek yapabilen arkadaşlar cevapları söyleyebilirse iyi olur.
-
@cagii asimtotik sapmasizlik mi yoksa sadece sapmasızlık mı? Şıklarda sadece sapmasizlık olan bir soruya cevap olarak işaretledim de
-
@cagii ln li soru %1 e 0.73,öncüllü soru da 1-3 olacak sınavdan sonra kontrol etmiştim notlardan
-
@teta asimtotik sapmasızlık hocam eminim cevabına direkt bakmıştım.
-
@solakbayan teşekkür ederim
-
@cagii peki o soruda sapmasizlik diye bir sık var miydi?
-
@teta vardı hocam, ancak veri sayısı sonsuza gidiyor dediği için asimtotik oluyordu
-
@cagii teşekkürler hocam sanırım tek doğrum var ekonometride yine de başarılı bence
-
@efckr hiç yoktan iyidir