2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ahmetdeniz, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@mutlu-kedi sınav tarihi ile ilgili pek konuşmak istemem. Yazılanları görünce bişeyler karalayayım istedim. Takvim Ekim ayı ortasını gösteriyor. Aralık için bazı kişiler kesin gibi konuşuyor. Planları Ekim ortası gibi yapmakta fayda var. Ağustosta gelecek ilan ile tam tarih belli olur
Aralık da olsa ekim de hangisi hayrımıza olacaksa o olsun. Ve tabii ekimde sınav olacakmış gibi çalışmakta fayda var, kimse zararlı çıkmaz tempoyu bu nedenle arttırmakla.
-
Merhaba arkadaşlar. Mikro iktisat konu anlatim icin hangi kaynak onerebilirsiniz..ben nurdan aslanin yeni cikan kitap var.birde haluk mu haldun hoca mi kitabi da var .kararsiz kaldim.yuksel bilgili ve tufan hocamizin baskilari eskimiş
-
@mehmet1995 mikro için yeni basıma ihtiyacın yok hocam diğerleri bence zorlar eğer iyi değilsen yüksel ve tufan hoca iyidir
-
@ryu753 iyi bir makro temeli icin okulları bilmek şart diye dusunuyorum hocam yb karşılaştırmalı ikt.okul. tavsiye ederim
-
@heisenbergww teşekkür ederim hocam kaymakamlık müfredatına dahil mi peki?
-
@ryu753 kaymakamlık için biraz destek kitabı olur hocam tam olarak kitaptan soru yapılırmı bilmiyorum ama makro iktisatın kapsamli öğrenilmesine buyuk katkı sağlar direkt iktisat okulları sorusu pek cıkmıyor dediğim gibi kitap daha ziyade destekleyici olur
-
Arkadaşlar eşdeğerlik belgesi isteme durumu yine olacak mı ?
-
@heisenbergww haklisiniz hocam .ilk once temel olan iktisat karsilastimali okullardan başlanir sonra mikro-makro konu bilgileri öğrenilir...Peki sinava hazirlanirken cok zor olan konulardan mi çalişmaya baslanir yoksa anayasa ve idare hukuktan mi calismaya baslanir.
-
@olursaekime, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Arkadaşlar eşdeğerlik belgesi isteme durumu yine olacak mı ?
Eşdeğerlik dediğiniz nedir arkadaşlar??
-
@mehmet1995 hocam önce çok zor kavramını çalışma disiplininizden çıkarmakla başlamalısınız diğer türlü çok zor olarak tanımladıgınız şeye sonra çalışırsanız panik yaparak boşverebilirsiniz,önce çalışırsanız en baştan yetiştiremeyebilir ve pes edebilirsiniz mental şartlanmadan arınmak lazım ve bu alanın çok zor olduğu algısından vazgeçmek lazım benim fikrim bu yönde
-
@heisenbergww anladim Hocam.eskiden beri kaliplaştirdiğim düşünceleri değistirmek icin yoğun bir sekilde çaba harcamaktayim.Peki şöyle ifade edecek olursak sinavin önemli konulardan en başta gelen iktisat, çalisma programda ilk ona mi çalismak lazim. Yada diger alan bilgisi derslere mi ağirlikli vermek lazim. Iktisatta temel kalici yanin kökten öğrenmenin erken çalişmaya mi bağlidir.
-
Arkadaşlar öncelikle Selamün aleyküm önemli olarak sormak istediğim bir soru aklıma takıldı Anne bir soru şudur Kaim makam kitabı mı yoksa ritüel kitabımı Sizce ikisi arasında bir tercihte bulun saydınız hangisini seçerdiniz eklemek istedikleriniz varsa beklerim
-
Arkadaşlar yine Forum'da magazinsel olaylar dönüyor yok işte Aralık'ta olsak Ekimde olacak ne kimde olmasını ortaya atanlar KPSS alana işte çalışan grubu alandan uzaklaştırmak veya alana yakınlaştırmak Kaymakamlık sınavı için bir eksiklik ortaya çıkarmak gibi şeyler söylemiş galiba Şimdi şöyle bir şey var Bir kere KPSS alan çalışan adam hem iktisatı tamamen bitirmiş oluyor hem de hukuğu tamamen bitirmiş oluyor Dolayısıyla burada çok bir dezavantaj yok hatta kendi lehine çevirme ihtimali varsa avantajı bile var yani Dolayısıyla sınav tarihi ile ilgilenmek yerine sınava kendinizi Yarın sınav olacakmış gibi adapte etmek en mantıklısı olur
-
Biri de adam gibi bilgi yazsın şuraya arkadaş ya. Her defasında acaba bir şey mi var diye hortluyoruz! Ya tavsiye veriyosunuz ya da hala kaynak konuşorsunuz. 6372863737282 kere kaynak muhabbeti oldu. Gir önceki sayfalara bak işte. Aynı şeyler sürekli konuşulup duruyor. Tavsiyeye de kimsenin ihtiyacı yok. Kaymakam olmak için sınava hazırlanmaya niyet eden adayın tavsiyeye ihtiyacı olmaz!
-
@emrediyebiri, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Biri de adam gibi bilgi yazsın şuraya arkadaş ya. Her defasında acaba bir şey mi var diye hortluyoruz! Ya tavsiye veriyosunuz ya da hala kaynak konuşorsunuz. 6372863737282 kere kaynak muhabbeti oldu. Gir önceki sayfalara bak işte. Aynı şeyler sürekli konuşulup duruyor. Tavsiyeye de kimsenin ihtiyacı yok. Kaymakam olmak için sınava hazırlanmaya niyet eden adayın tavsiyeye ihtiyacı olmaz!
Ama sevgili hocam sizin bakış açınızdan bakacak olursak adam gibi bilginin paylaşılması da ki bunda sınav tarihini kastettiğinizi düşünüyorum kaymakamlık sınavına hazırlanmaya niyet eden birinin ihtiyaç duyacağı bir bilgi olmaktan çıkar, o aday da sınav ilanı sanki yarın gelecekmiş gibi zinde durur ve programlı çalışır.
Kiminin gerçekten doğru bir kaynağa ihtiyacı var ne bileyim yanlış bi kaynağa bu darlık içinde o kadar para vermemek için ya da yeni baskılarda ne var ne durumda öğrenmek için sorar durur kimi de tarihi bilmek ister. Forumdaki başlıklar bunları konuşmak için var ve ben her iki bilgiye de ihtiyaç duyuyorum.
Sabır ve azimle tarihin keşinleştiği günü bekleyelim sevgili hocam, iyi forumlar. -
@mutlu-kedi güzel kardeşim, piyasadaki kaynaklar yüzyıllardır belli zaten. Burada da bahsedildi. Hala daha bahsediliyor. Adam araştırma yapmıyor, direkt gelip burada hazır bilgi istiyor. Aynı konu başlıkta cevaplandı. Hazırcı olmasak diyorum. Azıcık başlık karıştırsak mesela. Kaymakam olmak isteyen adamın kendi içinde motivasyonu vardır. Kusura bakma ve lütfen alınma ama Sen böyle el bebek gül bebek bir süreç istiyorsan, kimse motivasyonumu bozmasın istiyorsan yanlış yerdesin. Geçen sene kazanan adamların iletilerine bak ve oku. O adamlar nasıl adamlar gör. Farkı anlarsın.
-
@emrediyebiri Yahu böyle yazıyorsun da eski iletilerinde KPSS'de kaynak istemişsin. Sormazlar mı bu tepki niye diye?
-
@emrediyebiri, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@mutlu-kedi güzel kardeşim, piyasadaki kaynaklar yüzyıllardır belli zaten. Burada da bahsedildi. Hala daha bahsediliyor. Adam araştırma yapmıyor, direkt gelip burada hazır bilgi istiyor. Aynı konu başlıkta cevaplandı. Hazırcı olmasak diyorum. Azıcık başlık karıştırsak mesela. Kaymakam olmak isteyen adamın kendi içinde motivasyonu vardır. Kusura bakma ve lütfen alınma ama Sen böyle el bebek gül bebek bir süreç istiyorsan, kimse motivasyonumu bozmasın istiyorsan yanlış yerdesin. Geçen sene kazanan adamların iletilerine bak ve oku. O adamlar nasıl adamlar gör. Farkı anlarsın.
Sizinle ayni fikirde değilim maalesef. Hazır bilgiyi kim ister ben onu bilemem yüzlerce üyenin içinde de ayrım yapamam ama ben diğer başlıkları sayfaları karıştırsam da aradığım net cevabı bulamadıysam yine sorarım en iyi kaynağa erişmek için, çünkü büyük bir şehirde yaşamıyorum kitapçılar çok az onda da kaymakamlık kitapları yok gözüm kapalı internetten sipariş vermek yerine burdaki kitap yorumlarını okuyup eksik kalan yeri soruyorum tekrara da düşmüş olabilirim ama yapacak bir şey yok.
Tarih ile ilgili de önceki sayfalarda açıklama yapıldı yeni bir ileti girilmesi beni rahatsız etmez. Kaynak da tarih de her ne yazılırsa yazılsın bizim faydamıza ve motive edici şeyler başlığın aktif olması.
Karşılıklı insanların seviyesiz tartışmalarını okumaktansa kaynak deneme sınav tarihi ile ilgili şeyleri okumayı tercih ederim.
İyi forumlar. -
@emrediyebiri haklisin kardeşim.Kaymakam olmak için kimsenin tavsiyeye ve yönlendirilmesine ihtiyaç duymaz.Ama ne yazik ki bu yoldan geçmiş kişilerin deneyimleri yorumlari,tecburelerinden istifa edebilmelidir.Açiklamalarimda yanlis anlaşilma olabilir.Ama bilgi amacli ve dusunceleri öğrenmek icin paylasim yapiliyorsa kaymakamlik sinavina engel degildir.
-
@yolosapiens, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@emrediyebiri Yahu böyle yazıyorsun da eski iletilerinde KPSS'de kaynak istemişsin. Sormazlar mı bu tepki niye diye?
Bak bakalım orada kaç defa kaynak paylaşılmış? Sözünü ettiğim kaynak kaç kere paylaşılmış. Araştırmacı çocuk.