2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
2018-10 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre; 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Cumhurbaşkanınca kamu iktisadi teşebbüslerinin görevlendirilmelerine ilişkin karar taleplerinin Cumhurbaşkanlığına sevkini Hazine ve Maliye Bakanlığı yapmaktadır.
-
Elinde Aöf 2020 Türkiye ekonomisi notu var mı? Varsa zahmet olmazsa paylaşırsanız çok makbule geçer
-
@ryu753 cok teşekkür ederim sizlere de iyi akşamlar iyi çalışmalar dilerim ryu753
-
@hasi-moto Ali argamanın 1453 soru bankası hocam
-
Merhaba mia konu anlatım serisini kullanan var mı? Mahalli idareler, cbk ve memurlarla ilgili olanı almayı düşünüyorum.
-
Arkadaşlar kafamın bir türlü alamadığı bir konu var, Türkiye ekonomisi ile ilgili. Örneğin 1958, 1980, 1994 kararlarında nominal çıpa olarak şu şu şu kullanılmıştır diye ifadeler var birincisi bu tam olarak neyi ifade eder, ikincisi ise mesela birinde döviz kurunun çıpa olarak kullanılması diğerinde büyüme hızının kullanılması ne gibi bir fark doğurur. Verimli bir çalışma haftası olması dileğiyle.
-
@mutlu-kedi döviz kuru çıpası bir ülkenin kendi parasını daha düşük enflasyona sahip diğer ülkenin parasına eşitlemesi demektir 1958 istikrar kararlarında bildiğim kadarıyla çıpa kullanımı yok 24 ocak kararlarıyla zaten döviz kuru esnek kur/günlük kur olarak uygulanıyor. Uygulanan çapalar şöyle
1990-1994 arası parasal büyüklükler
1994-2001 arası döviz kuru hedeflemesi
2002-2006 örtük enflasyon
2006-günümüz açık enflasyonÖrnek olarak 1994 istikrar kararları 2000 enflasyonla mücadele programı gibi programlarda döviz kuru çıpası uygulanmıştır 2001 bankacılık kriziyle çıpanın uygulanamayacağı anlaşılınca 2001 de dalgalı kura geçilmiştir.
-
@sim tavsiye ederim. Bence ayırım yapmayın. Diğerlerini almadığınıza da pişman olursuunz
-
@ryu753 Burcu Hocanın soru kitabında 58 istikrar kararlarında para arzı ve faiz oranı çıpa olarak kullanılmıştır diyor ama araştıracağım bunu emin olmak için.
Teşekkür ederim açıklamanız için. -
@mutlu-kedi rica ederim bende kendi bilgilerimle açıklamaya çalıştım yanlışım olabilir ama 58 kararlarıyla daha önce öyle bir şey okumamıştım olabilir
-
Arkadaşlar merhaba. Belki sorulmuştur ama foruma ilk defa giriyorum uzun zaman sonra. Elimde themis anayasa idare, kas ve yiğit Yılmaz ın soru bankası 2019 baskıları var. Bu sınav için iş görür mü? Bu konuda bilgi verebilir misiniz ?
-
Arkadaşlar elimde su kitaplar var. Tamamı temiz bitirdim satıyorum. Almak isteyenler veya başka kitapla değişmek isteyenler özelden yazabilir
Ahmet nohutcu KAS (son basım)
Kaimmakam 2000 soru
Muhteviyat anayasa hukuku
Muhteviyat idare hukuku (3 cilt)
Status 5000 soru -
Savaş yayınlarinin kaymakamlik setini kullanan var mı acaba? Konu için kaynak arayışındayım da kullananlar bilgi verebilirse memnun olurum
-
Merhaba
İdare hukuku malum en önemli kısım burayı iyi yapamayan sınavı geçemiyor. Bu sebeple idareye ayrıntılı çalışmak istiyorum. Sizce altın seri ahmet nohutçu nasıl bu konuda ? Ya da daha kapsamlı diyeceğiniz bir kaynak var mı? -
@ceterisparibusss @hedef2020 teşekkürler.Mulkiamir konusunda bilginiz var mi ?
-
@hasi-moto maalesef hocam bilgim yok
-
-
-
@hasi-moto başkent kariyer mülki amir alınabilir.
-
Ritüel çözen var mı arkadaşlar öneriyor musunuz