2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@balporsuğu
TÜİK’in sitesinde haber bültenleri kısmı var hocam. Her türlü güncel oran ve araştırmayı bültenler kısmından bulabilirsiniz.http://www.tuik.gov.tr/PreTabloArama.do?metod=search&araType=hb_x
-
Arkadaşlar idare hukukuna İYUK dahil mi acaba? Ayrıca iktisatta büyüme-kalkınma soruluyor mu?
-
@KamuAdayı Dahil değil diyemeyiz. Çünkü sorulduğu yıllar oldu.
-
merhaba arkadaşlar kaymakamlık için daha önce çözüp de beğendiğiniz deneme sınavı yayınları var mı?
-
Bu sene katılım geçen seneye göre daha mı az olacak sizce? Geçen sene sınavdan 1 ay önce buralar pazar gibiydi
-
@Kymkm109 bende öyle düşünüyorum kpss yeni bitti sayıştay hakimlik vs var oraya yoğunlaşacaklar galiba kaymakamlığa az zaman var diye
-
GELİR VE YAŞAM KOŞULLARI 2019 TÜİK VERİLERİ (11Eylül 2020 itibariyle)
*2019 Gini Katsayısı >>0.395(en yüksek İstanbul 0.428kalın yazı)
*2019 p80/p20>>>>>>7.4
*2019 hanehalkı yıllık kullanılabilir ortalama fert geliri en yüksek>>>Tek Kişilik Haneler
*2019 Toplam gelirden en yüksek gelir payı>>>>%46.7 ile maaş ve ücretler
*2019 en yüksek yıllık ortalama esas iş geliri>>Yüksek öğretim mezunları ; en düşük >>>Okuryazar olmayanlar
*2019 yılık ortalama esas iş gelirinde en yüksek artış >> inşaat sektörü ,en az >> Sanayi
*2019 en yüksek yıllık ortalama esas iş geliri >>>İşverenler; en az>>Yevmiyeli
*2019 göreli yoksulluk >> 14.4
*2019 yoksulluk oranı en düşük haneler >>>Tek kişilik ve çekirdek aile bulunmayan haneler
*2019 eğitim durumuna göre yoksulluk oranı en yüksek>>Okuryazar olmayanlar, en az> Yüksekögretim
*2019 maddi yoksunluk oranı >>>%26.3
*2019 sürekli yoksulluk orani>>>>%12.7
*2019 konut sahipliği verilerinde en yüksek >>Ev sahibi olanlar
*2019 en cok karşılaşılan konut ve çevre problemleri >>Konutun izolasyonundan dolayı ısınamama sorunu
-
@ryu753 valla ben ikisine de yoğunlaşacağım. Zaten diğer kurum sınavları da aynı kpss konuları üzerinden gitmiyor mu? Kpssyi halletmiş birisi sadece akşam 2 3 saatini ayırsa alan konularına iki sınavı da atlatır. 100 alımlık tek mülakat nerede biri yazılı diğeri açık uçlu 3 sınav ve 45 alım nerede.. Neyse devam edelim biz çalışmalara
-
@Kymkm109
Katılıyorum hocam. Sağlam kpss kasan sayıştaya ufak bir hatırlatma ile girebilir. İdari ve kaymakamlık için de kanun okuması gerek. -
@Kymkm109 Bu sene sadece burası değil face grupları da çok sakin. Geçen sene 19 bin kişi girmişti. Bu sene çok altında.
-
@Kymkm109 iibf mezunu musunuz ?
-
@poohdini daha onceler dahildi cunku sınava artık değil
-
@poohdini hayır dahil değil
-
@vasıflıişsiz ben kas deneme çözmüştüm ortalama yaptığım netler sinavda aynı geldi .kazandım bu arada da geçen yıl
-
Valla çoğu kişi derse daha çok yoğunlaştığı in buralar sakin bence. Ben kaymakamlığa geçen seneden daha fazla kişi gireceğini düşünüyorum. En azından soruları görmek için bile olsa.
-
@marjinalmaliyt57 Bütün bir konu olarak dahil olmasa da soru geldiği yıllar oldu. Sonuçta idare hukukundan komple ayıramayız. 1 tane gelir ya da hiç gelmez bilemeyiz.
-
@poohdini tamam hocam siz bilirsiniz iyuk calişın ozaman kolay gelsin.
-
@poohdini usul hukuku ne anlama geldiğini sanirim tam bilmiyorsunuz. Ozaman medeni hukuk calisirken hmk da calisalim sonucta ayıramayız bunları
-
@EsTerGon-Kalesi yok sbui
-
@marjinalmaliyt57 Yukarıdaki arkadaş sormuş dahil mi diye. Buna istinaden dahil değil diyemeyiz dedim. Çünkü dahil olmadığı halde soru çıktı. Belki arkadaş iyuk çalışacakken biz engel olmuş olacağız. Daha fazla nasıl sade şekilde anlatayım sana.