2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
ARZ ŞOKU SORUSU İÇİN ERMAN ERBAYKAL HOCA İPTAL EDİLMELİ DEDİ. ÇÜNKÜ ARZ ŞOKU DEDİĞİMİZDE ARKADA DEVLETİN MALİYE YA DA PARA POLİTİKASI OLMAMALIDIR. PARA VE MALİYE POLİTİKASININ DIŞINDAKI UNSURLAR TARAFINDAN ORTAYA ÇIKAN DEĞİŞİMLER ARZ ŞOKUDUR. SORU HATALIDIR İPTAL EDİLMELİDİR.
-
@ryu753 KURUMLAR VERGİSİ ARZ YÖNLÜ BİR MALİYE POLİTİKASIDIR. AS Yİ SOLA KAYDIRIR AMA BUNA NEGATİF ARZ ŞOKU DENMEZ ÇÜNKÜ DEVLET KAYNAKLIDIR. biraz devrik yazmış olabilirim kusura bakmayın.
-
Geçen yıldan sonra ben de dahil hepimiz temkinliyiz. Bu sınav 2018 den zor olmakla beraber niceliğin artması, bilgiye daha kolay ulaşılması zorluğuna nazaran bir tık daha fazla kapatmayı beraber getirecek. Normal şartlarda bu sınav 2018 de yapılsaydı 2018 de 70 neti geçen kişi sayısı belki de 200 ü geçmeyecekti. Bu doğrultuda her gün değişen net tahminleri, yazanlar, yazmayanlar net tahminini revize ettirmektedir. Benim şu anki düşüncem burası, facebook, (instagram eksi troller) 74 ü güvenli bölge, 73 ü büyük ihtimalle, bu netlerin altını ise 72,75 den itibaren azalan umutlarla beklemeyi gösteriyor
-
Erman hoca, Erdal Ünsal’ın kitabını alıp önce arz şokunun tanımına baksın
-
@hedef2020 neymiş arz şokunun tanımı erdal ünsala göre?
-
@ryu753 Soru açık arttırmaya döndü iyice... 1)Cevap şıkkı değişmeli..2)Soru iptal edilmeli..3)Bu şekilde kabul edilebilir.. Yok mu arttıran??
-
@districtgovernor inşallah öyle dediğin gibi olur kardes
-
@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
ARZ ŞOKU SORUSU İÇİN ERMAN ERBAYKAL HOCA İPTAL EDİLMELİ DEDİ. ÇÜNKÜ ARZ ŞOKU DEDİĞİMİZDE ARKADA DEVLETİN MALİYE YA DA PARA POLİTİKASI OLMAMALIDIR. PARA VE MALİYE POLİTİKASININ DIŞINDAKI UNSURLAR TARAFINDAN ORTAYA ÇIKAN DEĞİŞİMLER ARZ ŞOKUDUR. SORU HATALIDIR İPTAL EDİLMELİDİR.
O zaman Yüksel Hoca ve Erman Hoca farklı şeyi savunuyorlar. Yüksel Hoca kurumlar vergisi arz şoku yaratır ama öncülde belirsizlik var derken Erman Hoca arz şoku maliye ve para politikasıdır diyor. Yani arz şoku kesinlikle değildir diyor Sonuç ama ikisi de iptal edilmeli diyor.
-
@districtgovernor evet erman hoca yüksel hocaya katılmıyorum diyor. Orada %100 kurumlar vergisinin artması yazsa ya da yüksek oranda dese bile arz şoku kabul edilemez diyor. Çünkü devlet kaynaklıdır arz şokları devlet kaynaklı olamaz diyor.
-
@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@districtgovernor evet erman hoca yüksel hocaya katılmıyorum diyor. Orada %100 kurumlar vergisinin artması yazsa ya da yüksek oranda dese bile arz şoku kabul edilemez diyor. Çünkü devlet kaynaklıdır arz şokları devlet kaynaklı olamaz diyor.
Olay tamamen akademik tartışmaya neden oldu. Belirsizlik üstü belirsizlik. Ama soru kökü, Yabancı kaynaklar, açık öğretim kesinlikle soru iptal edilmemeli diyor
-
Arkadaslar sonuncunun puanı aynı olan herkes mulakata çağırılıyor diye okumustum ilanda.Bu durum hiç yaşandımı acaba geçmişte?Çünkü bu sene 72-75 arasına yığılma olacak gibi
-
aslında erman hocanın tezine karşılık ''HAYIR ARZ ŞOKLARI DEVLET KAYNAKLIDA OLUR KAYNAĞIMDA ŞUDUR'' diyebilen var mı ?
-
@heisenbergww yaşandı diye hatırlıyorum 400'den fazla kişinin mülakata kaldığını söylemişlerdi puanların aynı olmasından dolayı
-
@oguuzzz, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@heisenbergww yaşandı diye hatırlıyorum 400'den fazla kişinin mülakata kaldığını söylemişlerdi puanların aynı olmasından dolayı
2014 sınavı kpss ile yapılan son sınavdı. Sınava 1200 kişi girdi. Sınav test usulü 80 sorudan oluştu. Yanlış doğruyu götürmüyordu. 60 Kişi alınacak ve dolayısıyla 4 katı çağrılacaktı. 80 soruda 62 doğru yapan mülakata kaldı. Ancak 240. kişi ile beraber aynı nette olan 33 kişi daha olduğu için 273. kişi de mülakata kalmıştı.
-
@districtgovernor hocam öyle bi anlatmışsınızki kadim bir efsane gibi
-
@districtgovernor durum soruyu tartışmaktan çıktı literatür tartışmasına dönüştü haklısınız. Bu noktada artık ispat için öne sürülecek kaynak kpss kitapları ve hocaları değil akademik kaynaklar olmalı. Bakarsanız bir kaç sayfa önce @canmavi ilgili kitabı söyledi. İşin doğrusunu oradan öğrenerek zihinleri netlesebiliriz.
-
@özmerlin_06 @can-mavi olmalıydı, yanlış kullanıcı etiketledim
-
Geçen seneki listenin son hali elinizde var midir
-
@heisenbergww, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@districtgovernor hocam öyle bi anlatmışsınızki kadim bir efsane gibi
Hocam o sınava girdiğim için olabilir ama asıl efsane bu sınav ve akabinde yaşananlar olacak. Ama bunu yazmaya kimsenin kalemi yetmeyecek bence:))
-
@districtgovernor merak etmedim desem yalan olur