2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@KamuAdayı ne alaka bölümümle hocam? Doğru mu değil mi söylediğim şey? Genişletici/daraltıcı maliye politikaları IS i etkiler onun üzerinden de AD yi. Para ve maliye politikaları AS yi etkilemez.
-
Tamam da baraja yönelim
-
@ryu753
hocam olaya salt ezber yaklaşıyorsunuz ve tüm iktisadi kabulleri amacınıza göre yorumlamaya çalışıyorsunuz. bu şekilde bir yere varamayacağız. açıklardım sebebini ancak şu an dışarı çokmam gerek -
@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi vergi artışı dendiğinde zaten devlet hiç bir zaman doğrudan tüketiciden vergi almaz üreticiden alır devlete vergiyi ödeyen üreticidir, tüketiciye yansıtır orası ayrı. Vergi dediğinde o zaman üretici olarak düşünmemiz lazım düşünürsek neler çıkar daha ?
Anlaşılan konuya vergi mükellefi ve vergi sorumlusunu anlatarak başlayıp daha sonra kurumlar vergisinin neden maliyetleri arttırdığını anlatmak lazım
-
Tabii ki öyle itiraz edildi bitti ama beni aydınlatacak birini arıyorum açıkcası. Sorudan tamamen bağımsız kurumlar vergisi bir maliye politikası değil midir? Maliye politikası talebi etkilemez mi? Nasıl arz şoku oluyor sorudan ayrı açıklayacak birisi varsa memnun olurum.
Para politikası ve maliye politikası ad eğrisini etkiler.. as eğrisini ise üretimin artması veya azalması etkiler.. kurumlar vergisi artar, girdi fiyatları artar maliyet artışı olur ve as sağa kayar negatif arz şoku olur .. Yani para politikası da as yi değil ad yi etkiler
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Tabii ki öyle itiraz edildi bitti ama beni aydınlatacak birini arıyorum açıkcası. Sorudan tamamen bağımsız kurumlar vergisi bir maliye politikası değil midir? Maliye politikası talebi etkilemez mi? Nasıl arz şoku oluyor sorudan ayrı açıklayacak birisi varsa memnun olurum.
Para politikası ve maliye politikası ad eğrisini etkiler.. as eğrisini ise üretimin artması veya azalması etkiler.. kurumlar vergisi artar, girdi fiyatları artar maliyet artışı olur ve as sağa kayar negatif arz şoku olur .. Yani para politikası da as yi değil ad yi etkiler
Is eğrisi ile veya bireysel veya piyasa arz eğrisi ile karistiriyorsunuz as egrisini bence
-
@KamuAdayı AS yi maliye politikaları sağa sola kaydırmaz onu demek istiyorum.
As yi para politikası da sağa sola kaydrmaz.. biz de onu demek istiyoruz
-
@can-mavi kurumlar vergisinin artması ya da azalması maliye politikasıdır. Bu politika AS yi etkileyemez hocam. Evet maliyet artışı as yi sola kaydırır mesala hammadde fiyat artışı gibi ama sizin dediğinize katılmıyorum.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Sola kayar olacak ...
-
@can-mavi kurumlar vergisinin artması ya da azalması maliye politikasıdır. Bu politika AS yi etkileyemez hocam. Evet maliyet artışı as yi sola kaydırır mesala hammadde fiyat artışı gibi ama sizin dediğinize katılmıyorum.
Olaya bir politika olarak makmayin maliyetleri etkiliyen bir olgu olarak bakın...
-
@can-mavi hocam o nasıl oluyor ya. Makro iktisat kuralları ortada yorumlayarak sonuç mu çıkaracağız AS yi para ve maliye politikaları etkileyemez bu her kitapta yazar kurumlar vergisi maliye politikası mıdır? Evet. Soru bitti zaten. Herkese iyi aksamlar dilerim.
-
Dostlar sınav bitti itirazlar bitti hala neyi tartisiyorsunuz. Şu sınavın sonucu ne olacak baraj ne olacak, kacla kapatacak mevzu bu olamlı artık ?
-
Evet herkes kendi lehine olanın dogru olmasını istiyor ama emin olun sonuç daha üzücü oluyor özellikle şu süreçte kendimizi her anlamda kandırmamaya çalışalım
-
-
@can-mavi hocam o nasıl oluyor ya. Makro iktisat kuralları ortada yorumlayarak sonuç mu çıkaracağız AS yi para ve maliye politikaları etkileyemez bu her kitapta yazar kurumlar vergisi maliye politikası mıdır? Evet. Soru bitti zaten. Herkese iyi aksamlar dilerim.
As ve ad eğrilerinin eş anlı hareketi de olsa as eğrisi kaydığı an buna negatif veya pozitif arz şoku denir .. şöyle bir soru yöneteyim size devlet girdi fiyatlarına (örneğin petrolün varil fiyatina) vergi koyarsa ne olur ?
Neyse hem sizin hem de arkadaşların dediği gibi bu iş uzar gider , en iyisi konuyu kapatmak galiba
-
Dostlar liste ne durum da ; mümkün olduğunca yazılan net sayısı artsa iyi olur .
-
Dün bir analiz yapan arkadaşımız vardı geçen 2 seneyle kıyaslıyordu listeleri rica etsek bakma şansı olur mu acaba yine?
-
@pabloescobarr hocam şu kısır tartışmalar bir sona erse ben artık soru tartışmanın gerçekten insanları uzaklaştırmaya başladığını düşünüyorum
-
@mehmet5557 hocam ben kısır tartışmayı akşam üstü bıraktım zaten yazdığım şey netlerle alakalı
-
Dostlar listede son durum nedir