2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Neyse itiraz süresi bitti.
-
@kaimbey95 O halde Kurumlar Vergisini vergi olarak nitelendirmiyorsunuz
-
@g-uzmanı, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@kaimbey95 O halde Kurumlar Vergisini vergi olarak nitelendirmiyorsunuz
aslında kaymakamlık sınavında asla olmayacak olanı soruyor bu nedenle kredi kartı artışı asla olmayacak olan. AÖF sorusunda kesinlikle olanı soruyor o nedenle petrol fiyatlarının artışı. Bizim soruya dönelim tekrar; bizim soruda kurumlar vergisi artışı yerine vergi artışı olsaydı ben yine aynı cevabı verirdim. yani olmayacak olan sadece kredi kartı artışı derdim.Nedeni vergi artışının içinde kurumlar vergisinin olağanüstü artışı da olabilir. Sonuç olarak örnek verilemez dediği için asla olamayacağı sorduğu için sadece kredi kartı artışı olamaz.
-
@can-mavi vergi artışı dendiğinde zaten devlet hiç bir zaman doğrudan tüketiciden vergi almaz üreticiden alır devlete vergiyi ödeyen üreticidir, tüketiciye yansıtır orası ayrı. Vergi dediğinde o zaman üretici olarak düşünmemiz lazım düşünürsek neler çıkar daha ?
-
@discotheque Zeynel hoca diosa konu bitmiştir bende tufan Samete ulaşmaya çalşıom
-
bugün itibariyle itiraz süreci sona erdi arkadaşlar. Herkes itirazını yaptı artık bekleme zamanı, herkese kolay gelsin.
-
Mahfi egilmeze yazdım sagolsun cevapladı şu şekilde aynen atıyorum...
Arz şoku maliyet değişimlerinin toplam arz eğrisini kaydıran etkenlerden oluşuyor ise kurumlar vergisinin artışı da maliyetleri etkileyeceğine göre cevap evet olabilir şeklindedir -
@sessessc :)))))))))) birsey demiciiimm:)
-
benimhocam makro hocası Mesut Güzelli arz şoku sorusunun cevabının değişmesi gerektiğini söyledi.
-
@ryu753 zaten itiraz ettiniz.sonucu bekleyelim
-
bu tartışmalar öyle bir hâle geldi ki yakında mahallemizin bakkalı salih amca sorunun cevabının değişmesini söyledi denecek. bu saatten sonra tartışmak boşa enerji kaybı. yukarıda bir sürü kaynak yazıldı çizildi. arz şokunun maliyet artışı/azalışı olduğu yazıyor. bu sefer de kurumlar vergisinin konusu tartışılmaya başlandı. amaç üzüm yemekten çok bağcıyı dövme meselesine evrildi. herkese hayırlı akşamlar.
-
@anti-trhn midem bulandi.kapatalim arkadaslar artik.alti üstü bir soru ya valla yeter artik.
-
Arkadaşlar evet tamam forum bu tartışmalar görüşler olacak ama artık baraj nasıl olur ona yönelmek belki puanını yazmayan arkadaşlar da yazar
-
@ryu753 Paul Robin Krugman iptal olursa ekonomi profesörlüğünden istifa ederim dedi.
-
@srsmn, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Arkadaşlar evet tamam forum bu tartışmalar görüşler olacak ama artık baraj nasıl olur ona yönelmek belki puanını yazmayan arkadaşlar da yazar
Keşke yazsa arkadaşlar yoksa geçen yılki gibi boşu boşuna umutlanmaktan korkuyorum
-
Evet arkadaşlar güzel tartışıldı konuşuldu ama forum sıralaması, kaçla kapatacağı vs. konularına dönelim de herkes yazsın, yazdırsın netini. İnsanlar uzaklaşıyor konu uzayınca. Çevresinde sınava girenler varsa sorup listeye yazdırsak sonuç öngörümüze yararı olur.
-
Tabii ki öyle itiraz edildi bitti ama beni aydınlatacak birini arıyorum açıkcası. Sorudan tamamen bağımsız kurumlar vergisi bir maliye politikası değil midir? Maliye politikası talebi etkilemez mi? Nasıl arz şoku oluyor sorudan ayrı açıklayacak birisi varsa memnun olurum.
-
@ryu753
maliye politikasının sadece talebe yönelik olduğunu sadece talebi etkileyeceğini düşünüyorsunuz değil mi? yanlış anlamadım ben -
@KamuAdayı AS yi maliye politikaları sağa sola kaydırmaz onu demek istiyorum.
-
@ryu753
hmm bölümünüz ne hocam lisansta