2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@pabloescobarr parafiskalda sa benzer durumlar var o soru da kafa karistirdi ifadeden dolayi
-
@aslanturbey beyefendi Erdal Ünsal Hoca hakkında "duayen" kelimesini ben kullandığım için bu gönderiye yanıt veriyorum. Evvela o sözlerim arasında hiçbir Akademisyen hocayı eleştirmedim bile kesinlikle ve şunu ifade ettim; Biz bu dersi Erdal Ünsal ekolünden aldık lisans eğitiminde ve ona göre soruda hata yok, dedim. Bu cümleden nasıl oldu da diğer profesörleri "iktisat bilmez" şeklinde eleştirdiğimizi çıkardınız anlayamadım. Ha evet bu arada insan her zaman her şeyi doğru yapamaz profesörlerde yanlış yapar burası ayrı. Bir de 72-73 sınırında değilim bence o soru kesinlikle doğru bir soru ve sınavda kesinlikle iptal edilecek soru olduğunu da sanmıyorum tartışılan sorularin iktisat sorusu hariç hepsini yanlış yaptım bu arada.
-
Hocalarim konuyu dagitmak adina baska biyere dikkat cekmek istiyorum, geçen sene iptal olan iki soru var.
İptal olan iki soru oldugu için, her sorunun degeri 100/98 = 1.02.... bişey çıkıyor,
- kişinin 74.75 × 1.02 yapinca 76.27 gibi bir puan çıkıyor ve bu puan geçen sene 400. kişinin gercek puaniydi. benim aklima takilan kısım şu.. bu arkadaşlar bu sorulari iptalden önce yanlis yaptigini varsayiyorum ( yanlis yapmis veya doğru yapmıs ihtimallerini göz önüne aldigimda sorular bariz hatali olduğu için yanlis yapmis olduklari kanısı daha ağır basıyor)
ve şöyle bir durum ortaya çıkıyor, aslinda bu arkadaşların netleri 74.25 idi ama iki soru iptal olunxa yanlislikliktan kaynakli 0.50 puanlari geri iade edilince netleri 74.75 oluyor, demem o ki aslinda iptalleri cikarinca 74.25 net yapmislar be bu durumda bu sene daha düşük kapatmsi lazim sinavin zorlugundan kaynakli. , insAllah anlatabilmisimdir..
(Ama herzaman insan yaptığı puandan dolayi duygusal davrandigi için sanki içinde hep kendi mülakat dışı kalıcak korkusu oluyor, bu arada netim 73.75 ben bu korkuyu yasiyorum )
-
@can-mavi aslında aynı şeyleri düşünüyorum hocam ama tanım olarak literatürde baz alınabilecek bir sözlük yok. 1970lerdeki petrol krizinden 500 sene önceki maliyet artışları da arzı etkiliyordu ama Arz Şoku kavramı hangi kaynaktan bakarsak bakalım petrol fiyatlarının ani yükselmesiyle tanım olarak benimseniyor. Bizler bu denli derin düşünüp yorumlarken, kesinlik içermeyen bir seçeneği “ben de bu şekilde düşünüp doğru yaptım” diyerek doğru kabul etmenin adaylar için haksızlık olduğunu ve ösym’nin diğer sınavlarda da aynı özensizlikle soru hazırlamasına çanak tutacağı kanaatindeyim.
-
@hagayret bende kesinlikle böyle düşünüyorum anî yazarak diğer şıkta zan altında bıraktı bence iptal edilmesi muhtemel bir soru
-
Haftaya belli olur kanimca.
-
@Pisagor Küsuratlar bile önem arz ediyor dostum. O yüzden bir yeri düzelteyim. Soru iptali alanda olduğu için sadece alan kısmındaki soru puanını artırıyor. Geçen seneyi ele alırsak:
66/64=1,03 olmuş oldu yani. Buradan hareketle alan netiyle çarpıp ilk bölüm netiyle toplayarak sonuca ulaşıldı. -
Dün paylaştığım 71 netin kazanabilme ihtimalini biraz daha açmak istiyorum. Öncelikle 2018de 70 barajı ve her sorunun bir puan olduğu bilinmediği için 70 altı net sayısı 2019a göre 70 kişi daha fazla yazdırmışlar. Bu insanlar 2019da barajı geçmedikleri için netlerini yazdırmadı o yüzden 2018de toplam sayıyı 160 alıyorum ve 112 kişi 70 barajını geçmiş. 2019da ankete katılan 205 kişi var 160 kişiye göre oranlasak 70i geçen kişi 138 kişi olmalı ama listede 165 kişi var. Bu sınavın daha fazla kişi tarafından yapıldığını gösterir ve başarı oranını 165/138 oranında artırır ve artan oranı 2018de başarı oranı olan 1,42ye ekleyince çıkan sayıyı 205e bölünce listede 80. sıraya tekabül ediyor ve puan olarak 75.
-
@babil aynı mantıkla 2019 ve 2020 kıyaslaması yapınca kişi sayısı 305 olmuş ve geçen yıla göre 70 neti geçen kişi sayısı 245 olması gerekirken 221 kişi var ve bu başarı oranının düştüğünü gösterir bu oranı geçen yılın başarı oranından çıkarıp 305e bölünce listede 195. kişiye denk geliyor ve puan 71.
-
@locke hocam hersorunun 1 puan oldugu sinavda alan neti ile gk gy neden ayri degerlendiriliyor ? yani dediğiniz olay tahminmi yoksa ösym gerçek puan hesaplamasimi?
-
@babil dostum güzel mantık, ancak şahsi düşünceme göre 2018 için 70 değil de 69.5 olarak alırsan daha yakın sonuca ulaşırsın gibime geliyor , sonuçta bizim için önemli olan 400. Adayın puanı.
-
@babil hocam ben de benzer hesaplamalar yaptım listeyi ve geçmiş yılları baz alarak kimseyi ümitlendirmek istemem ama en düşük 71 en yüksek 72.5 buluyorum. Sizin max olarak bulduğunuz taban puan ne?
-
@can-mavi haklısın dostum 69,5 alınsa daha iyi olabilir belki ama başarı oranlarını 70 nete göre kıyasladığımdan oynamak istemedim oranlarla
-
@siyasalllııı hocam 72,5 73 oranını bulmuştum daha önce maksimum olarak ama bu bile fazla olabilir
-
@Pisagor Geçen yıl soru iptali olduğu durum için belirttim. Kendi aldığım puanı tam olarak bu şekilde buldum çünkü. 100/98 yapıp çarptığımızda aldığım puan tutmadı. İptal olmadığında tabii ki her soru 1 puan oluyor.
Alandan iki soru iptal olunca 66/64=1,03 oldu her soru alan için.
-
@locke hocam siz yazdığınız için ösym sitesine girip gecen seneki puanimi hesapladim dediğinz gibi imiş .. bu durumda aslında net sayısı ayni olanlar iptal edilen soru olursa alan neti daha yüksek olan üste çıkıcaktir..
-
@babil, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@babil aynı mantıkla 2019 ve 2020 kıyaslaması yapınca kişi sayısı 305 olmuş ve geçen yıla göre 70 neti geçen kişi sayısı 245 olması gerekirken 221 kişi var ve bu başarı oranının düştüğünü gösterir bu oranı geçen yılın başarı oranından çıkarıp 305e bölünce listede 195. kişiye denk geliyor ve puan 71.
Güzel çalışma hocam
-
@babil, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Listeye göre 71 ile kapatması demek foruma yazan bir kişiye karşılık dışarıda yazmayan bir kişi daha var demek ki açıkçası ben de bu minvalde düşünüyorum.
-
Izmirde yasayan veya tanıdıkları olan herkese geçmiş olsun, yıkılan binalar mevcutmuş, Allah yardım etsin
-
@can-mavi dua ile..