2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@can-mavi o zaman petrol fiyatlarını da almayalım arz şoku diye , gerekçemiz ise şey olsun petrol fiyatlarındaki %0.000000000001 lik anı bir artış arz şoku yaratmaz , soruda yüzde kaç arttığı yazmıyordu
-
@ryu753 soruyu dikkatlice okuduğunuza ve sınava girdiğinize dair şüphelerim vardı şimdi yüzde yüz eminim bu soruyu kesinlikle adamakıllı okumamışsınız. Canmavi hocam bu arada cidden gerek yok boşver
-
@pabloescobarr tamam hocam ben okumadım da hoca da okumamış heralde
-
@ryu753
Ee burda da ANİ demiyor ama cevap A ne olacak şimdi aöf sorusu -
@pabloescobarr ayrıca soru kesinlikle arz şoku yaratır değildi, arz şoku yaratmaz şeklindeydi.. bu ifadeden en ufak ihtimalle bile arz şoku yaratması düşünülen durumu eleyip kesinlikle arz şoku yaratmayacak olanı işaretlemek gerekiyordu, sorunun istediğini bile hocalara yanlış aktarıp hangisi arz şoku yaratır şeklinde sorduysanuz o bile cevabı etkiler, neyse daha sorular hakkında konuşmayacağım, sınavdan geçmiş 10 gün gündeminiz farklı diye düşünüyorum
-
@pabloescobarr ya sen neden aynı şey de itiraz ediyorsun birader aöf ü atıp duruyorsun hoca böyle demiş git hocaya itiraz et
-
@can-mavi hocaya görüntü olarak gönderildi soru
-
@can-mavi soruyu hocaya göstermeyip direkt arz şokunu sormuşlardır eminim. Tek savunma da ani yazmaması onu da açıklıyoruz anlamıyorlar ne yapalım
-
@pabloescobarr :)) günahımıza giriyorsunuz istersen mail atıp siz sorun bakalım nasıl cevap alacaksınız saldırmayı bırak ösym karar verince konuşuruz
-
@artdesing KHK kaymakamlık grubunda Ahmet nohutçu ya da kitabı için doğru veyahut yanlış olan bir eleştiri yaparsan yorumunu siler sonra engellerler seni bu yeni bir şey değil yıllardır böyle kraldan çok kralcılar var maalesef piyasada
-
@ryu753 dostum senin mantığına göre petrol fiyatlarında ani yazmasaydı o da arz soku olmayacakti o zaman de mi
-
İktisattan tek yanlışım itiraz edilen soru. Bu sorunun şıkkı değişirse 70 üzerine çıkıyorum. Kaybetmek benim için önemli değil nasip der geçeriz. Gençliğimiz bitmeden kazanırız elbet bir gün. Şu hoca bu hoca ne dedi demeden bir şeyler söyleyeceğim. Kurumlar vergisinin artmasının arzı azalttığını biliyorken gidip yanlış şıkkı işaretledim sınavda. Şok ifadesinin ani bir anlamla kullanıldığını düşünmeden. Referans alarak çalıştığımız kitaplar, sınav anındaki kendimize güven vs. bunları göz önüne alarak. Fikrimce sorunun iptal olacağını düşünmüyorum. Barajı tek soruyla aşabilecekken kaçırdığım diğer sorulara yanarım. O soruyu yanlış yapanın bilgi eksikliğinden yaptığını düşünmüyorum. Hakkımızda hayırlısı.
Birkaç söz de hocalar hakkında söyleyeceğim. Bu yolda lider belirlediğimiz hocalar kitaplarına yeteri kadar özen göstermiyoru bu bir gerçek. Geçen seneki KOP sorusunda Ahmet hocanın kitabında da eksik iller vardı. Hem kitap hem ösym kendini güncellememişti maalesef. Ama inanıyorum ki yine de öncü kitapların başında gelir. Diğer kitap çıkaran hocalara da sözüm yok ayrıca. Sınava kadar şu şifre bu şifre benim kitabım şöyle böyle dediler. Sınavdan bir hafta sonra ortaya çıktılar. Diğeri de tutmuş şimdi sözü edilen “hoca(!)” da çatlayın, patlayın diyerek kitap çıkartıp faydalı olmayı öngörüyor. Başka bir hoca kazandım deyip mülakata katılan listesinde adı olmayan bir hoca. İnsan hayret ediyor bunca şeyi görünce. “Cumhurbaşkanı kimdir?” sorusunu kitabına koyup soru tutturdum demek de bana komik geliyor. Her neyse sözün özü; çalışmak kişinin kendisinde kaynak ise bilindiği üzere mevzuattır.
-
Arkadaşlar Zeynel dinler Erdal Ünsal tufan Samet bizzat soruyu görüp soruyu çözerek herhangi bir sıkıntı olmadıgını belirtti, Zeynel dinler kitabına aldı muhtemelen Bi sonraki baskıda okursunuz çözümü
-
Arkadaşlar itiraz edilen sorular tarih musul iktisat arz şoku Türkçe 7. Soru mu başka itiraz edilen soru var mı duyduğunuz
-
@can-mavi evet hatta soru için hoca çok kötü hazırlanmış öncüller şöyle olsaydı daha iyi olurdu demiş ( hepsi şok yaratır baabında bu örnekleri vermiş)
I. Petrol fiyatlarında ani ve yüksek oranlı artış
II. Kurumlar vergisinin ani ve yüksek oranlı artırılması
III. Kredi kartı kullanımının Merkez Bankası ve BDDK özendiricileriyle ani ve yüksek oranlı olarak kullanımının yaygınlaştırılması -
@darısı-başımıza alanya belediyesi imtiyaz sorusu da var diye biliyorum
-
III. öncül şöyle olacak eksik yazdım:
III. Kredi kartı kullanımının Merkez Bankası ve BDDK özendiricileriyle ani ve yüksek oranlı olarak kullanımının yaygınlaştırılması
-
@ryu753 sorunun iyi hazırlanmaması konusunda diyecek bir şeyim yok, onda herkes haklı, hatta sadece bu soruda bile değil bir-çok soru böyle, bu sınavda en az 10 soru 15 soru ölçme kriterleri ve redaksiyon kriterleri bakımından şartları sağlamıyor zaten orası ayrı
-
Mankıw makro ekonomi kitabında arz şokuna şu örneği vermiş, "firmaların kirliliğe neden olan atıklarını azaltmalarını zorunlu kılan yeni bir çevre koruma yasası. Firmalar artan maliyetlerini, mallarının fiyatlarını yükselterek tüketicilere yansıtır."
Brian Snowdon modern makro ekonomi kitabında ise şu örnek var, "ithalat kotası gibi, teşviklere zarar verecek ve girişimci eğilimini rant arayışına yöneltecek hükümet düzenlemeleri."
Bu iki örnekte de herhangi bir anilik veya oran belirtilmemiş, şok derken sadece ani ve büyük bir oran olarak düşünmekten ziyade firmanın maliyetlerini artıran, karını azaltan etmenler düşünülmeli bence ve diğer arkadaşların da savunduğu gibi soru kalıbı kurumlar vergisinin örnek verilebilir olduğunu söylüyor. Her şeye rağmen ÖSYM ne karar verir bilmiyorum ama bence iptal edilmemeli. -
@babil bu soruya mafi egilmez kisa ve guzel bir cevap vermisti