2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@discotheque "1 soru iptal" baya kesin bi ifadeydi ama?
-
@ESE0303 allah allah ben mi kesin ifade kullanmişim??
-
-
@ESE0303 kesin bir ifade mi diye soruyorum soru cümlesiyle cevap veriyorsun, türkçe çok önemli.
-
@discotheque aynen canım kardeşimmm benimmm çok haklsnnnn
-
@ESE0303 siz ya çok işsizsiniz, ya pskolojk skntilar var ya da türkçenizde sorun olabilir.
Kesin olsa kesin derim duyum diye paylaştim.özelden nerden duydugumu soran arkadaslara da cevap verdim.biraz saygili ol. -
@ESE0303 6 sorunun iptal olmasi gerekiyor ama 0 iptal olacak diye dusunuyorum
-
@discotheque hocam 3.de hakli olabilirsin zira hep full gelirdi bu sefer 2 yanlis geldi. Ama ilk ikisi inan sende fazlasiyla mevcut cunku iletilerden belli hadi selametle :))
-
@ESE0303 :))) idrak yollari enfeksiyonu da skntili durum. Gecmis olsun.
-
@ahmetdeniz dün konuşmalarında soru veya cevap değişimi ile ilgili hiç yazmadı acaba salladı mı iddiasını devam ettirmedi ısrarla
-
@darısı-başımıza kardeşim ben bilmiyorum ki. Duydugum seyi duyum diye paylasiyorum bana saldiriyor arkadaş. Daha bir sey duydam da paylasmam zaten.
-
@discotheque kardeşim sen 1 soru iptal demiştin hangi soru olduğunu öğrenebildin mi
-
Arkadaşlar geçen yıl iptal edilen KOP sorusu bariz hatalı bir soruydu ve iptal edilmesi gayet normaldi. Fakat bu yılki iptal edilmesi tartışılan sorular
1-Türkce sorusu evet ben de 3 yaptım 100 kere girsem 100 kere 3 yaparım ama o soru yorum sorusu olduğu için iptal olacağını sanmıyorum.
2-Musul sorusu ben de Boğazlar yaptım ama üzerine düşününce ve birkaç makaleye bakınca Musul olduğu aşikâr fakat şıklara Boğazlar koyulmaması gerekirdi bence elemek için sorulmuş bir soruydu iptal edilmez zannımca.
3- İktisat sorusu Erdal Ünsal hoca şu anda yaşayan duayen İktisatçılardandır, lisans eğitimi alırken onun kitapları ve onun ekolü ile ders aldık. Bu soru bence doğru bir soruydu bizim aldığımız İktisat eğitimine göre farklı ekollerden arkadaşlar vardır onlara göre yanlış olabilir. Fakat orada "Ani" ibaresi kullanılmamış olması bence bir şey değiştirmeyecektir. O sorunun da iptal olacağını ben zannetmiyorum.
Bu yıl sorular saçmaydı evet eyvallah enteresan bir sınavdı ama kanunlarda bariz hataların olduğu bir sınav değildi. O yüzden ben soru iptali olacağını sanmıyorum bence sizlerde bu yönde bir beklentiye girmeyiniz burada asparagas yorumlar geliyor onlara da çok itibar edip canınızı sıkmayınız. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. -
@darısı-başımıza yok hocam.soru falan soylenmedi.
-
@bozkurtbey soylediklerinizin hepsine katiliyorum.
-
Arkadaşlar sınav soularını pdf haline getiren var mı? Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
-
Ya arkadaşlar bırakın şu kitap bu kitap... Ben de bu sürece ilk basladıgımda buraya üye olup kaynak önerisi sormuştum.. Sürecin içine girince bayağı piştim ettim anladım ki en iyi kaynak: mevzuat.gov açık ve net... Ayrıca evet o kitap çıkaranların lütfen akademik eğitimine bir göz atın.. Aöf mezunu mu, hukuk üzerine master mı yapmıs vsvs..he benim için önemli değil özet mevzuat istiyorum diyorsanız alın ben yaşadığım hadiseyi yazsam kötü bi imaj olurdu o sözde birileri hakkında sustum, ama bunu bir prof hoca ile yaşayamazdım...salt ezberle sınavı kazanıp kitap cıkarmak marifet değil anlayacagınız.. Diyeceğim bir konuyu, dersi kitap alacaksanız gidin o dersin 'hocasından' 'alın... Bazı kişileri gözünüzde büyütmeyin buraya bilgi aktaranlar da o kişilerin arkdsları zaten neyse
-
bir arkadaşım Prof. Metin Toprak hoca(istanbul üniversitesi iktisat bölümü hocası) ki kendisi aynı anda eski ösym ve bddk başkan yardımcısıdır arz şoku sorusu için iletişime geçip düşüncelerini almış ve soruya itiraz etmemiz gerektiğini söylemiş
“II nolu seçenek arz eğrisini sola kaydırır, yani ilk koşul sağlanıyor, ama yeterli değil, çünkü ani ve yüksek oranlı bir artıştan söz etmiyor. Sadece kurumlar vergisinin artırılması örneğini veriyor. Artış yüzde kaç? %0,01 mi?, % 3 mü, %5 mi belli değil. Zımni olarak şok edecek kadar yüksek bir oran olsa gerek varsayımını ileri süremeyeceğimize göre, bu seçenek de elenecektir.” demiş hoca.
-
@ryu753 peki petrol fiyatları artışı kaç yüzde 1 mi binde 1 mi yüde 5 mi
-
@can-mavi hoca soruda “ani” dediği için arz şoku yaratır demiş.